Yamaha presenteert sportauto op de Tokyo Motor Show
Informatie

Yamaha presenteert sportauto op de Tokyo Motor Show

Op de Tokoyo Motor Show heeft Yamaha haar eerste sportauto gelanceerd: Yamaha Sports Ride Concept. Er werden weinig details vrijgegeven, maar het werd wel duidelijk dat Gordan Murray (F1 designer bij McLaren) een grote rol heeft gespeeld bij de productie van het onderstel. De auto heeft iStreamtechnology, wat revolutionair is voor het gewicht, de stijfheid en de veiligheid van de auto. Murray noemt deze technologie dan ook ‘the next big thing’.

Het exacte gewicht van de auto werd niet bekend gemaakt, maar het is minder dan 900kg. Een gewicht van 759kg wordt zelfs genoemd. Naar verwachting rollen er 1000-350,000 auto’s van de band. De Sports Ride Concept zal waarschijnlijk gaan concurreren met de Mazda MX5 en de Lotus Elise.

 

Ook de motor wordt vergeleken met die van de Lotus Elise. Ondanks dat we nog geen officiële berichten hebben, kunnen we hier als autoliefhebber toch iets over zeggen. Tenminste, als we kijken naar de laatste samenwerking tussen Murray en Yamaha. Naar verwachting produceren zij een motor die tot 100pk kan gaan. De Sports Ride Concept is 3.9m lang, 1.72m breed en 1.17m hoog.

 

Yamaha wil geen auto maken zoals iedereen het doet, maar wil vernieuwend zijn. Masato Suzuki, Yamaha’s innovation manager, stelt dat zowel Yamaha als Gordon Murray vernieuwend denken, waardoor met Murray de perfecte partner wordt ingezet. Dat Yamaha van tweewielers naar vierwielers gaat, lijkt nu eindelijk waarheid te worden.

 

Van de Mazda MX5 en Lotus Elise zijn redelijk wat exemplaren op de markt. De Mazda MX5 is tot op de heden meest verkochte tweezitter en wordt al sinds 1989 geproduceerd. Als je dus wel van dit soort auto’s houdt, maar een kleine beurs hebt, kun je terecht bij een site voor tweedehands modellen. Ook van de Lotus Elise die in 1999 voor het eerst van de band afrolde kun je hier terecht.

Yamaha presenteert sportauto op de Tokyo Motor ShowAutoliefhebber.com is opgericht in 1999. Wat is begonnen als een hobby, is uitgegroeid tot een groot automotive netwerk met dagelijks redactionele activiteiten rondom autowebsite autoliefhebber.com Inmiddels zijn wij al ruim 15 jaar een bekende naam op Internet en hebben wij dagelijks veel duizenden bezoekers.Auto nieuws

Het online auto nieuws wat elke dag autonieuws is. Actueel nieuws uit de automotive autoindustrie voor de autoliefhebber en zakelijk autorijden. Wil jij op de hoogte blijven kijk dan op autoliefhebber.com.

 

Onze spyfotograaf zorgt voor nieuwe Spyshots van nieuwe modellen en wacht niet en bekijk ons autoblog.

Zoektermen

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2018 Contact: Autoliefhebber.com | Design: Art of Creations | Sponsor: Draw2design