Wereldprimeur nieuwe Volkswagen Touareg in Peking
Informatie
1 reactie
2 reacties

Wereldprimeur nieuwe Volkswagen Touareg in Peking

vrijdag 09 februari 2018 18:49:00

Volkswagen onthult op 23 maart in Peking de gloednieuwe Touareg. De derde generatie Touareg is in alle opzichten het toonbeeld van kracht, dankzij een expressief design, innovatieve technologieën en dynamische handling. Niet voor niets onthult Volkswagen de nieuwe Touareg in China: het is ‘s werelds snelst groeiende SUV-markt én de grootste markt voor Volkswagen.

De Touareg is het topmodel van Volkswagen en zijn nieuwe design getuigt van een krachtige maar elegante inborst. Een breed pakket aan innovatieve assistentiesystemen zorgt voor maximale veiligheid en comfort. Eén van de grootste digitale instrumentariums in deze klasse – de Innovision Cockpit – biedt een geheel nieuw niveau aan infotainment. De aandrijflijnen, luchtvering, achterwielbesturing en rolstabilisatie garanderen een ongekende rijervaring.

 

Succesverhaal

Met deze derde -generatie Touareg schrijft Volkswagen een nieuw hoofdstuk van een succesverhaal. Het segment van exclusieve, grote SUV’s is momenteel één van de snelst groeiende klassen in de wereldwijde auto-industrie. Naar verwachting zal het volume in deze klasse in bijvoorbeeld China rond 2023 zijn verdubbeld.

Sinds de Touareg in 2002 werd gelanceerd, heeft Volkswagen ongeveer een miljoen exemplaren

van het model geproduceerd. Zowel onroad als offroad en in zware rallybeproevingen staat hij sindsdien zijn mannetje. Tot de absolute hoogtepunten in zijn carrière behoren de overwinningen in de Dakar Rally, in 2009, 2010 en 2011.

 

De wereldprimeur voor de nieuwe Touareg vindt op 23 maart aanstaande plaats in Peking.

Redactie maandag 12 februari 2018 13:03:41
Dit is zeker goed nieuws en wij hebben gelukkig meerdere modellen mogen testen. Dat je dagelijks in deze krachtpatser mag rijden ... Jaloers zijn we stiekem een beetje. Gr, Denise
Marga Beumer zaterdag 10 februari 2018 20:53:18
Mooi nieuws en ben zeer benieuwd naar het nieuwe model. Ik heb nu zelf twee Touaregs gereden uit de eerste versie, de tweede werd enigszins aangepast en deze heb ik al bijna 12 jaar en kijk uit naar iets nieuws. Het is een absolute top auto. Het rijd geweldig, zit goed, absoluut stoere car, kortom; ik hou er van. Ik heb een zeer speciale versie, individual uitvoering met alles erop en eraan. Echt luxe. Diesel. Tsja, en dat kost ook wel iets in onderhoud. Ondanks relatief weinig kilometers (135000) heb ik toch wel een aantal erg dure reparaties uit moeten laten voeren die je niet verwacht met dit kilometrage. Cardan as, koplampen, inmiddels de bijna hele ophanging, luchtvering, stuurinrichting. En dat kost veel bij Volkswagen. Dus; absoluut geweldige auto maar niet goedkoop.
Specificaties
Auto: Volkswagen Touareg
Op beurs: Peking
Automerk: Volkswagen
Automodel: Touareg
Uitvoering: SUV
Modeljaar: 2018

Volkswagen
Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto's ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (stand van zaken 2004).
Meer Volkswagen nieuws
Dit is de Vokswagen Polo Beats

Nog 75 weken voor achtste generatie Golf

Uit dezelfde categorie

Hyundai Nexo is 800 km emissievrije genieten
Hyundai Nexo is 800 km emissievrije genieten

‘Hyundai Motor is al marktleider met brandstofceltechnologie in Europa. Meer dan 70 procent van de in Europa rijdende brandstofcelauto’s zijn gebouwd door Hyundai’,...

Compleet nieuwe crossover Lexus UX
Compleet nieuwe crossover Lexus UX

De Lexus RX 450hL is uitgerust met drie zitrijen en biedt daardoor een comfortabele zitplaats voor maximaal zeven inzittenden. In tegenstelling tot andere aanbieders in dit segment heeft...

Mitsubishi Outlander PHEV model 2019
Mitsubishi Outlander PHEV model 2019

Dankzij de overweldigende belangstelling en continue verbeteringen is de Mitsubishi Outlander PHEV van een auto voor een specifieke doelgroep uitgegroeid tot een van de belangrijkste...

De BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre
De BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre

Dertig jaar geleden bracht BMW M GmbH de eerste cabrio-versie van de potente BMW M3 op de markt. Ter ere van dit heugelijke jubileum verschijnt deze zomer een zeer exclusieve en...Autoliefhebber.com is opgericht in 1999. Wat is begonnen als een hobby, is uitgegroeid tot een groot automotive netwerk met dagelijks redactionele activiteiten rondom autowebsite autoliefhebber.com Inmiddels zijn wij al ruim 15 jaar een bekende naam op Internet en hebben wij dagelijks veel duizenden bezoekers.Auto nieuws

Het online auto nieuws wat elke dag autonieuws is. Actueel nieuws uit de automotive autoindustrie voor de autoliefhebber en zakelijk autorijden. Wil jij op de hoogte blijven kijk dan op autoliefhebber.com.

 

Onze spyfotograaf zorgt voor nieuwe Spyshots van nieuwe modellen en wacht niet en bekijk ons autoblog.

Zoektermen

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2018 Contact: Autoliefhebber.com | Design: Art of Creations | Sponsor: Draw2design