Ferrari 612 Scaglietti Hamann

Ferrari 612 Scaglietti Hamann

woensdag 09 mei 2007 07:24:51
Hier ziet u de Ferrari 612 Scaglietti van de tuner Hamann. Tuning is een levensstijl en deze passie kunt u vaak terugvinden in de vele gedetailleerde aanpassingen van een automodel. Ook het complete motormangement kan onderhanden genomen zijn maar is niet altijd zichtbaar. Dit is in de meeste gevallen wel hoorbaar. Voor liefhebbers van een getunede, sportieve, snelle, avontuurlijke en opmerkelijke auto moet u deze fotobeelden bekijken.

Hieronder vindt u meer informatie over tuning
Chiptuning is ontwikkeld om de auto meer kracht en souplesse te geven binnen de grenzen van het mogelijke. De kracht stijgt over het hele toerengebied, maar vooral bij lagere) toerentallen stijgt de trekkracht, koppel genoemd, spectaculair. Ook neemt het vermogen, het aantal pk's, bij de hogere toerentallen toe. Naast vermogenswinst wordt de reactie op het gas beter. Dit alles zonder grote concessies te dien aan het brandstofverbruik, de geldende emissie eisen uit het oog te verliezen en afbreuk te doen aan de veiligheid en grenzen van de motor.Zoals eerder vermeld worden er op de chip gegevens opgeslagen zoals injectie, voorontsteking, turbodruk, etc. Deze gegevens worden vormgegeven in kenvelden die bij de chiptuning als basis dienen voor de door te voeren wijzigingen en verfijningen. Met speciale uitleesapparatuur kunnen deze kenvelden zodanig gewijzigd worden dat de prestaties van de auto hierdoor verhoogd worden.

OBD tuning
OBD Tuning staat voor On Board Diagnostics Tuning. Dit is een nieuwe manier van chiptuning. Tegenwoordig kunnen bij recente auto's via de diagnosepoort (of OBD poort) of via de stekkeraansluiting aan de computer zelf met een laptop de software worden uitgelezen en vervolgens worden geprogrammeerd. Deze poort is aanwezig in auto's zodat bij garages de foutmeldingen kunnen worden uitgelezen. Bij deze manier van tuning hoeft de ECU dus niet meer te worden verwijderd uit de computer van de auto.

Seriele tuning
Dit is in de basis gelijk aan OBD tuning. Bij de nieuwste generatie computers (EDC16) is de OBD tuning door beveiligingen niet meer mogelijk. Deze computers moeten uitgelezen en geprogrammeerd worden via de BDM poort. Deze poort zit op de printplaat van de computer zelf. Er hoeft niet aan gesoldeerd te worden.

Conventionele motortuning
Bij conventionele motortuning draait het om een betere beademing van de motor en het verminderen van de wrijving. De luchtinlaat (luchtfilter) en uitlaat moeten zo open mogelijk zijn voor een goede aanvoer van koele zuurstofrijke rijwind en de snelle afvoer van uitlaatgassen. De draaiende delen worden lichter gemaakt, zoals krukas, zuigers, drijfstangen, en de onbalans wordt weg gewerkt. De krukas bijv. kan lichter worden gemaakt door er materiaal van af te halen. Door middel van er gaten in te boren maak je de krukas lichter en kun je de krukas-wangen beter met elkaar in evenwicht brengen, met als resultaat een volkomen trillingsvrije krukas. Deze conventionele manier van motortuning heeft alleen zin als je de zuigers en drijfstangen ook bewerkt, zodat ze precies uitgewogen zijn, één tiende gram verschil tussen de vergelijkbare onderdelen werkt al storend. Wil je nog een stap verder, dan zou je de zuigers en drijfstangen kunnen vervangen door lichtgewicht materiaal, hoewel dit wel erg duur is. De standaard zuigers kun je verbeteren door er een keramische coating op aan te brengen, hierdoor heb je minder wrijving en minder slijtage.

Ferrari 612 Scaglietti Hamann
Ferrari 612 Scaglietti Hamann
Ferrari 612 Scaglietti Hamann
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Ferrari

Ferrari autonieuws

Ferrari is een exclusief Italiaans automerk gesticht door Enzo Ferrari. Het merk werd opgericht in 1947 en is gevestigd aan de Via Abetone Inferiore in Maranello, waar ook Galleria Ferrari, het Ferrarimuseum, is gelegen, 20 km ten zuiden van Modena. Ferrari is momenteel voor 85% in handen van FIAT. 15% is in handen van de buitenechtelijke zoon van Enzo, Piero Ferrari. Ferrari produceert per jaar maximaal zo'n 4000 exclusieve sportwagens. Ferrari is nu een zeer waardevol bedrijf.
Meer Ferrari nieuws
Spyshots Ferrari 296

Geen muilezels meer, dit is het echte werk!

Ferrari Purosangue komt eraan

Topspot! Ferrari Purusangue mule

Wheelsandmore Ferrari F8 Tribute

Werkt Ferrari aan een nieuwe supercar?

Ferrari mule gespot in Amsterdam
Ferrari Portofino facelift betraptAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com