vermogensniveaus tot 1111 pk
AMG GT Black Series van OPUS

AMG GT Black Series van OPUS

dinsdag 16 maart 2021 07:45:25

Een paar weken geleden werd OPUS Automotive GmbH 's werelds eerste tuner van de Mercedes-AMG GT Black Series en heeft al vermogensniveaus tot 1111 pk bereikt. OPUS bevindt zich vlakbij het circuit van de Nürburgring, op hetzelfde bedrijventerrein waar raceteams en bekende voertuigfabrikanten zich hebben gevestigd. OPUS verhuisde zelfs naar het voormalige testcentrum van Mercedes-AMG GmbH aan de Gottlieb-Daimler-Street.

 

Het is natuurlijk nog te vroeg om te speculeren over rondetijden van de OPUS-gemodificeerde GT Black Series. Er moet echter worden opgemerkt dat dit de snelste, straatlegale, ongewijzigde in serie geproduceerde auto op de Nurburgring Nordschleife is. We kunnen niet opgewondener zijn en kunnen niet wachten om meer te horen over de komende ronden. De zogenaamde "OPUS Binary Editions", met 1111 en 1001 pk, zullen te koop worden aangeboden na zware tests op de rollenbank, op de weg en talloze rondjes rijden in de groene hel van de Nürburgring en andere racecircuits. De verwachte releasedatum is juni 2021.

Met het momenteel hoogste vermogen, zal de door OPUS gemodificeerde GT Black Series de AMG ONE overtreffen met 57 pk, die een systeemvermogen heeft van 1054 pk. Je zou het idee kunnen krijgen dat dit een relatief hoog vermogen is voor een voertuig met achterwielaandrijving.Maar er is een oplossing:Op alle vermogensniveaus beperkt OPUS het koppel tot het "absolute minimum" voor de beste tractie en een lange levensduur van de aandrijflijn. In combinatie met de geavanceerde aerodynamica af fabriek zijn de prestaties zeker niet overdreven geportioneerd. OPUS belooft ook kenmerken die vergelijkbaar zijn met een NA-motor met een lineaire prestatiecurve voor alle prestatieniveaus, d.w.z. het verhogen van het vermogen parallel aan het toerental. Als deze cijfers u te hoog lijken, hoeft u alleen maar te wachten tot half april, wanneer de prestatiekits met 825 en 920 pk beschikbaar zullen zijn.

 

Met uitzondering van de 825 pk-trap, die puur gebeurt via een software-remap van de motor- en transmissieregeleenheid, bevatten alle prestatiekits verdere, soms zeer uitgebreide wijzigingen aan de hardware. Deze variëren van gemodificeerde turbochargers en een versnellingsbakversterking tot een herziene motor inclusief speciaal gesmede zuigers, versterkte drijfstangen, machinaal bewerkte cilinderkoppen en een volledig gemodificeerd brandstofsysteem. Bovenstaande pakketten worden binnen enkele maanden afgerond met superlichte wielen en aerodynamische add-ons, maar OPUS heeft besloten hier nog geen verdere details over te geven

 

Tot zover de informatie over de afstemmingscomponenten voor de echte shooting star GT Black Series. De naam OPUS kan de vraag oproepen ‘Wie is deze zogenaamd nieuwe ster in het tuning-segment van Mercedes?’

 

OPUS is een nieuwkomer alleen op naam. Het ontwikkelingsteam rond de algemeen directeur, auto-ingenieur Lukas Domogalla, is een team dat al 20 jaar actief is in de industrie. Het team heeft gewerkt als verkoopvertegenwoordiger voor een bekend Amerikaans bedrijf en als onafhankelijk ontwikkelings- en testcentrum. "De toch al verschillende markteisen vereisten een aanpassing van het bedrijfsmodel van ons bedrijf met de huidige wereldwijde crisis", zegt de directeur van OPUS. "Last but not least is stilstaan ​​gelijk aan regressie en is verandering de enige constante in het leven. Daarom kijken we er erg naar uit om na de herstructurering door te gaan met het stellen van benchmarks in de branche. "
Vooral met betrekking tot de AMG GT en de GT R heeft het Nurburgring-team waarschijnlijk de meest diepgaande expertise ter wereld en zal het zijn superioriteit zeker blijven bewijzen, niet in de laatste plaats met het nieuwste topmodel uit Affalterbach.

 

Het team van Meuspath wordt tenslotte niet voor niets de "Home of the AMG GT" genoemd. “Door het woord opus te definiëren als een artistiek, muzikaal en wetenschappelijk werk, wordt de richting van de komende producten bepaald. We zijn altijd bezig met de best mogelijke interactie tussen de afzonderlijke voertuigcomponenten, die alleen resulteren in een symfonie wanneer ze precies op elkaar zijn afgestemd, ”vervolgt algemeen directeur, Lukas Domogalla.

 

Over muziek gesproken, niet alleen fans van de AMG GT Black Series zullen hebben gemerkt dat de nieuwe geluidsvoorschriften het toestaan ​​dat de nieuwe 4,0-liter V8-biturbo met platte krukas, intern bekend als de M178 LS2, hooguit een zacht sissend geluid geeft wanneer hij wordt afgeleverd vanaf de fabriek. Ook hiervoor heeft OPUS een oplossing: Voor gebruik op het circuit of buiten Europa zijn vanaf medio april 2021 nieuw ontwikkelde regenpijpen met sportkatten beschikbaar. Door de installatie is het standaard roetfilter niet meer nodig. .

 

Om het af te ronden, is er een elektronisch klepcontrolesysteem genaamd EFC (ExhaustFlapControl) klaar voor verkoop, waarmee de standaard uitlaatkleppen naar wens met een afstandsbediening kunnen worden bediend.


AMG GT Black Series van OPUS
AMG GT Black Series van OPUS
AMG GT Black Series van OPUS
AMG GT Black Series van OPUS
AMG GT Black Series van OPUS
AMG GT Black Series van OPUS
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Mercedes

Mercedes autonieuws

Mercedes-Benz, veelal afgekort tot Mercedes, is een automerk uit Duitsland, in 1926 ontstaan als gevolg van de fusie tussen het Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en de firma Benz & Cie. van Carl Benz. Tegenwoordig is het het merk onderdeel van Daimler AG.
Meer Mercedes nieuws
Mercedes EQS SUV vlak voor debuut

Spy beelden Mercedes CKlasse All Terrain

Onthullende foto's Mercedes AMG SL

Mercedes AMG Productie rijp

AMG-versie elektrische Mercedes EQS

Spyshots elektrische Mercedes EQE

Minder camouflage voor Mercedes EQ

De heetste C-klasse bespioneerdAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com