Suzuki Grand Vitara - Minor changes

Suzuki Grand Vitara - Minor changes

dinsdag 15 juli 2008 12:04:34

Suzuki heeft een minor change doorgevoerd op de Suzuki Grand Vitara en introduceert twee nieuwe motoren: een viercilinder 2.4-liter-benzinemotor en een 3.2-liter V6-benzinemotor. Het comfort is nog verder verbeterd door toepassing van de nieuwste materialen op het gebied van trillings- en geluidsisolatie. Het design van de avontuurlijke en representatieve allrounder is op diverse punten aangepast. Het interieur is op een aantal punten vernieuwd met standaard climate control op alle uitvoeringen en nieuw ontworpen boordcomputer. De vernieuwde Grand Vitara staat vanaf medio september bij de Suzuki-dealer.

De minor change van de in 2005 geïntroduceerde derde generatie Grand Vitara behelst onder meer een nieuw vormgegeven voorbumper en grille. Het nieuwe ontwerp geeft de Grand Vitara een meer eigentijdse en nog stoerder en krachtiger uitstraling. Ronduit stijlvol zijn de richtingaanwijzers in de buitenspiegels (vanaf Comfort-uitvoering). Onveranderd zijn de eigenschappen die de Grand Vitara de ideale auto maken voor vrijetijdsbesteding en zakelijk gebruik, zoals de ruimte in het interieur, de prettige rijeigenschappen, de permanente vierwielaandrijving, het grote scala aan veiligheidsmaatregelen en het alom aanwezige comfort. Voor de vernieuwde Grand Vitara valt te kiezen uit elf gedistingeerde kleuren, waarvan vijf nieuwe. Stuk voor stuk representatieve kleuren die recht doen aan het veelzijdige karakter van de Grand Vitara.

Remmen en veiligheid
De remmen hebben een belangrijke upgrade ondergaan door toevoeging van schijfremmen achter. Vanaf de Exclusive-uitvoering is ESP® standaard. De combinatie van het geavanceerde 4-mode continue 4x4-systeem en de stabiliteits- en tractiecontrole van het ESP® waarborgt een optimale wegligging en grip bij gladheid door regen, sneeuw en ijzel. Het systeem staat borg voor de best denkbare actieve veiligheid, uitstekende prestaties op de weg en maximale tractie in het terrein.

Luxueus en hoogwaardig
Tijdloos en smaakvol. Dat zijn de kenmerken van het vernieuwde interieur van de Grand Vitara. Dit wordt onderstreept door de luxueuze afwerking en het gebruik van hoogwaardige materialen. Behalve de nieuw ontworpen stoelbekleding heeft Suzuki het interieur ook op diverse andere punten vernieuwd en uitgebreid. Climate control (automatische airconditioning) is nu standaard op alle uitvoeringen. Het design van de climate control-bediening is vernieuwd en Suzuki introduceert een nieuwe boordcomputer in de unit van de toerenteller/snelheidsmeter. Andere vernieuwingen zijn de verschuifbare middenarmsteun en de verlichte toetsen op het stuur voor de bediening van het audiosysteem en de cruisecontrol. Nieuw zijn ook de standaard stoelverwarming op de Exclusive- en de High Executive-uitvoeringen en de toevoeging van een speaker centraal in het dashboard bij de High Executive en de 3.2 V6. Bij de High Executive en de 3.2 V6 zijn tevens de hout-look panelen vervangen door sportiever ogende black wood grain panelen.

Verlaging CO2-uitstoot
Niet alleen introduceerd Suzuki twee nieuwe motoren voor de Grand Vitara, Suzuki verlaagd met het oog op het milieu tevens de CO2-uitstoot van twee andere krachtbronnen. Bij de 1.6-liter-benzinemotor is de CO2-uistoot verlaagd van 199 naar 195 g/km. En bij de 2.0-liter-benzinemotor is de CO2-uitstoot verlaagd van 208 naar 199 g/km bij de handgeschakelde versie en van 215 naar 210 g/km bij de uitvoering met automaat.
De nieuw ontwikkelde 2.4-liter-benzinemotor is leverbaar op de driedeurs- en de vijfdeursversie. Deze krachtbron heeft een maximumvermogen van 124 kW/169 pk bij 6.000 t.p.m. en een maximumkoppel van 227 Nm bij 3.800 t.p.m. De 3.2-liter V6-benzinemotor (alleen leverbaar op 5-deurs) is de krachtigste van de vijf motoren voor de Grand Vitara. Deze heeft een maximumvermogen van 171 kW/233 pk bij 6.200 t.p.m. en een maximumkoppel van 291 Nm bij 3.200 t.p.m. De al genoemde 1.6-liter- en 2.0-liter-benzinemotor en de 1.9-liter common-rail turbodieselmotor completeren het motorenaanbod.
Het elektronische stabiliteitsprogramma ESP® is standaard op de Exclusive- en High Executive-uitvoeringen van de vernieuwde Grand Vitara.


Suzuki Grand Vitara - Minor changes
Suzuki Grand Vitara - Minor changes
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Suzuki

Suzuki autonieuws

Eigenaren van het bedrijf waren Michio Suzuki, die het in 1902 had opgericht, en zijn schoonzoon Shunzo Suzuki, die de familienaam naar Japanse traditie had overgenomen. Aanvankelijk maakte het bedrijf verschillende producten, waaronder weefgetouwen en wapens. In 1937 produceerde men een kleine auto, gebaseerd op de Austin Seven.
Meer Suzuki nieuws
Nieuwe Suzuki hatchback gespot in Zuid-Europa

Nieuwe Suzuki Vitara komt naar Autosalon

Suzuki S-Cross diesel vanaf 22.999,- euro

Suzuki test met SUV, misschien een Grand Vitara?

De nieuwe Suzuki SX4 S-Cross in de showroom

Suzuki iV-4 op de IAA Frankfurt Motor Show

Suzuki Alto gespot in Zuid-Europa op transport

Suzuki SX4 vanaf 17.999Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com