Porsche Cayenne V6 TDI Diesel
Je bent hier » Home » SUV » Porsche Cayenne V6 TDI Diesel

Porsche Cayenne V6 TDI Diesel

zaterdag 22 november 2008 15:57:02

Porsche breidt het leveringsprogramma van de Cayenne uit met een hightech Dieselvariant. De Cayenne krijgt de beschikking over een zeer krachtige drieliter V6 TDI, die prestaties van Porsche-niveau koppelt aan een relatief laag brandstofverbruik en gunstige emissiewaarden. De Cayenne wordt uitgerust met een drieliter V6 TDI met een vermogen van 176 kW/240 pk en een koppel van 550 Nm. Het gemiddelde verbruik bedraagt 9,3 l/100 km. Dat komt overeen met een CO2-uitstoot van 244 gram/km.
Het krachtige karakter van de dieselmotor sluit perfect aan bij de dynamiek die van een Cayenne mag worden verwacht. De auto reageert snel op commando’s van het gaspedaal en het hoge koppel zorgt voor krachtige (tussen)acceleraties en rijplezier van hoog niveau.Maximale (brandstof)efficiency
De komst van de Cayenne met dieselmotor past in het streven van Porsche om het brandstofverbruik van alle modellen zo veel mogelijk terug te dringen In 2007 werden alle benzinemotoren van de Cayenne al uitgevoerd met directe brandstofinjectie. Dit leidde tot een brandstofbesparing van zo’n 15%. Ook de recentelijk geïntroduceerde nieuwe generatie Porsche 911 is uitgerust met directe brandstofinspuiting. Dat maakt de nieuwe 911 tot de zuinigste auto in zijn segment. Porsche werkt ook aan een Cayenne met hybride-aandrijving.De achtergrond
De komst van de Cayenne Diesel is mogelijk omdat de dieseltechnologie zich zodanig heeft ontwikkeld dat er nu een dieselmotor is die voldoet aan de hoge (dynamische) eisen van Porsche. Bovendien kwam de dieselkrachtbron van Audi binnen bereik door het aandeel van Porsche in het VW-concern.
Porsche verwacht het succes van de Cayenne met de komst van dieselversie verder te kunnen uitbouwen. In het fiscale jaar 2007-2008 werden wereldwijd in totaal 45.487 Cayennes verkocht. Nooit eerder werden zo veel exemplaren in een fiscaal jaar verkocht.
De Porsche Cayenne Diesel komt in het voorjaar van 2009 op de markt. Hij is dan standaard uitgerust met de Tiptronic S-transmissie en een dieselpartikelfilter. De richtprijs bedraagt € 83.900 (incl. btw/bpm) op basis van de huidige belasting regelgeving


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Porsche

Porsche autonieuws

Porsche (Porsche Automobil Holding SE) is een Duits fabrikant van sportauto's, opgericht in 1931 door Ferdinand Porsche, tevens de ontwerper van de eerste Volkswagen. Het bedrijf is gevestigd in Zuffenhausen, onder de rook van Stuttgart.
Meer Porsche nieuws
Nieuwe Porsche 911 GT3 en GT4 RS bespioneerd

Porsche Taycan Cross Turismo volledig camouflagevrij

Porsche 911 / 992 Turbo met rare spoiler

Mysterieuze prototype Porsche 911

Elektrische Porsche Macan bespioneerd

Porsche GT3 RS mag de ring op

Spionagebeelden Porsche Taycan Cross Turismo

Porsche Macan Facelift maakt metersAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com