Mercedes GLK
Je bent hier » Home » SUV » Mercedes GLK

Mercedes GLK

dinsdag 22 april 2008 07:33:50

De nieuwste terreinauto van Mercedes-Benz, de GLK, komt in oktober naar Nederland met alleen grote zescilindermotoren. Voor de zuinigste versie, een viercilinder diesel, moeten kopers tot de zomer van 2009 wachten. Met een lengte van 4,53 meter is de vierkante GLK iets groter dan een Volkswagen Tiguan. Net als Volkswagen biedt ook Mercedes-Benz de keus tussen een versie die is afgestemd op weggebruik (Sport) en een uitvoering die in het terrein zijn mannetje staat (Offroad). Wie voor de Offroad kiest, krijgt lichtmetalen 17-inchwielen met dikke banden en bumpers met stootstrips zoals de hier afgebeelde bruine GLK. De Sport, de zwarte GLK op deze pagina, heeft 19-inchwielen en volledig in kleur uitgevoerde bumpers.

Elke GLK heeft vierwielaandrijving en een zeventrapsautomaat. Bij de verkoopstart in oktober is er keus uit een GLK 280 (231 pk, 10,2 l/100 km), een GLK 350 (272 pk, 10,4 l/100 km) en een diesel, de GLK 320 CDI (224 pk, 7,9 l/100 km). Die verbruikscijfers komen in Nederland neer op een slurptaks. De enige variant die de extra belasting weet te ontlopen, is de GLK 220 CDI, een viercilinder diesel met 170 pk en een gemiddeld verbruik van 6,9 l/100 km. Deze komt echter pas in de zomer van volgend jaar. Als 220 CDI is de GLK zuiniger dan de even sterke Volkswagen Tiguan 2.0 TDI, die 7,0 l/100 verbruikt. De prijs ligt echter een stuk hoger: zelfs de GLK 220 CDI zal, gezien de prijzen in Duitsland, in ons land meer dan € 45.000,- kosten.


Mercedes GLK
Mercedes GLK
Mercedes GLK
Mercedes GLK
Mercedes GLK
Mercedes GLK
Mercedes GLK
Mercedes GLK

1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Mercedes

Mercedes autonieuws

Mercedes-Benz, veelal afgekort tot Mercedes, is een automerk uit Duitsland, in 1926 ontstaan als gevolg van de fusie tussen het Daimler Motoren Gesellschaft van Gottlieb Daimler en de firma Benz & Cie. van Carl Benz. Tegenwoordig is het het merk onderdeel van Daimler AG.
Meer Mercedes nieuws
Facelift Mercedes CLS gespot

Topsecret! Nieuwe Mercedes SL details

Mercedes G 4X4 of Squared

Mercedes AMG C43 stiekem buiten

Spyshots Mercedes EQS SUV met interieur

Spionage Super Sedan Mercedes AMG S63e

Mercedes EQS op de Nürburgring

De machtige G klasse 4x4 leeft voortAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com