Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Live onthulling nieuwe Mazda3 2013

woensdag 26 juni 2013 20:57:12

Mazda onthult vandaag op vijf locaties over de hele wereld de nieuwe Mazda3 Hatchback. In Londen, Keulen, St. Petersburg, Melbourne en New York wordt tegelijkertijd het doek getrokken van het derde model van de nieuwste en zesde generatie Mazda’s, voorzien van het volledige scala aan SKYACTIV technologieën en van het nieuwe Kodo designthema. De geheel nieuwe Mazda3 is vanaf eind oktober in Nederland leverbaar als Hatchback met verschillende benzinemotoren, later volgen de Sedan en de dieselmotoren. Er zullen ook versies beschikbaar komen met 20 % zakelijke bijtelling. Prijzen zijn nog niet bekend.

 

Nieuwe generatie Mazda3

De introductie van de compleet nieuwe Mazda3 Hatchback is in één woord te omschrijven als ‘verbinden’. Deze auto zal een sterke band gaan vormen met eigenaren over de gehele wereld. In het C-segment, dat ongeveer 25 % van de Europese personenautomarkt vertegenwoordigt en goed is voor zo’n 3 miljoen auto’s per jaar, is dat een belangrijk aspect. Praktisch elke autofabrikant vecht in dit segment om een stukje van de taart. Om hierin te overleven moet je met iets speciaals komen.

De locaties van deze wereldwijde onthulling zijn dan ook niet toevallig gekozen. De nieuwe Mazda3 is ontwikkeld om een interessante, gepassioneerde en stijlvolle rijbeleving te bieden, aspecten die ook de steden waar hij wordt geïntroduceerd kenmerken.


Londen, Sint Petersburg en Keulen: drie invloedrijke Europese steden in uiteenlopende hoeken van een divers werelddeel. Hier wonen de mensen waar deze auto voor is gebouwd. Mazda is ervan overtuigd dat zijn gedistingeerde charme en de vele sterke eigenschappen bij hen in de smaak zullen vallen.


Mazda heeft zijn veelvuldig onderscheiden compacte middenklasser en meest verkochte model verder verfijnd en de beste aspecten op het gebied van Mazda-technologie en -design verenigd in een auto die voor verbinding zorgt en constant de verwachtingen overtreft.


De nieuwe Mazda3 is ontworpen om beter te zijn dan zijn concurrenten. Maar hij is meer dan dat. Mazda heeft minutieuze aandacht besteed aan zaken die belangrijk zijn voor klanten, zoals de prestaties, een ruim interieur, de kwaliteit en het comfort.


En dan is er uiteraard nog zijn indrukwekkende design. Van de brede, krachtige verschijning tot de gedurfde, ritmische vormen van de carrosserie: de designtaal ‘Kodo – Ziel van Beweging’ heeft opnieuw een indrukwekkende auto opgeleverd. Zijn dynamische uitstraling is de voorbode van een opwindende rijbeleving en de toepassing van SKYACTIV-technologie bij de lichtgewicht motoren, de carrosserie en het onderstel zorgen voor een maximum aan efficiëntie.


Achter het stuur doet de nieuwe Mazda3 precies wat zijn bestuurder van hem vraagt, hij neemt bochten met een ongekende nauwkeurigheid, geen onderstuur, geen correcties benodigd en biedt veel feedback met als gevolg een bijzonder plezierige rijbeleving. De acceleratie verloopt al net zo lineair, van stationair toerental tot het rode gebied, met dank aan de zeer efficiënte SKYACTIV-motoren met een extreem hoge compressieverhouding, die gekoppeld zijn aan de snel reagerende, soepele zestraps automaat of de handgeschakelde zesversnellingsbak.


Maar ondanks zijn indrukwekkende prestaties behoren het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de nieuwe Mazda3 tot de beste in het segment. Sportief, maar ook bijzonder zuinig: daar staat Duurzame Zoom-Zoom garant voor, Mazda’s innovatieve concept voor milieuvriendelijke auto’s die geen concessies doen qua rijplezier, veiligheid of betrouwbaarheid. Dit leverde i-stop op, het snelste start-stop-systeem ter wereld – en i-ELOOP, Mazda’s state-of-the-art regeneratiesysteem voor remenergie. Maar ook Mazda Proactive Safety, een actief veiligheidssysteem dat gebruikmaakt van de hypermoderne veiligheidstechnologieën van i-ACTIVSENSE en helpt om een aanrijding te voorkomen en vervolgens, indien dit toch gebeurt, voor een maximale bescherming en minimale schade zorgt. Samengevat vormt de nieuwe Mazda3 een nieuwe mijlpaal op het gebied van Duurzame Zoom-Zoom.


De Mazda3 is gekozen voor de introductie van Mazda’s harmonieuze nieuwe interieurconcept. De vooruitstrevende Zoom-Zoom vormgeving kenmerkt zich door bedieningsgemak en een maximaal zitcomfort voor de inzittenden, terwijl ze toch met elkaar in verbinding worden gebracht. In de compact ogende carrosserie is veel ruimte voorhanden die op de meeste vlakken de toon zet in zijn segment of tot de beste in deze klasse behoort. Het is een smaakvol ingedeelde, plezierige omgeving met een indeling die een eenvoudige en veilige bediening mogelijk maakt. Een voorbeeld hiervan is het Active Driving Display, een head-up display dat de meest belangrijke rijgegevens direct in het gezichtsveld van de bestuurder toont, of de HMI Commander, voor een moeiteloze, blinde bediening van het infotainment-systeem.


Door de jaren heen heeft het merk haar eigen vorm van functionele aantrekkingskracht continu doorontwikkeld en zijn sportautoreputatie verstevigd, met modellen als de Cosmo Sport, RX-7 en MX-5. Hier liggen de roots van de Zoom-Zoom generatie, die de complete modelreeks van Mazda een consistente atletische uitstraling gaf, met in 2002 de eerste generatie Mazda6 als eerste vertegenwoordiger. In de daaropvolgende jaren kregen de modellen van Mazda karakterlijnen die water, zandpatronen, gesmolten lava en andere vormen van beweging in de natuur vertegenwoordigden. De designtaal ‘Kodo – Ziel van Beweging’ voor Mazda’s nieuwe generatie modellen is een ‘natuurlijke’ doorontwikkeling van deze designstijlen. Kodo is dynamischer, krachtiger en scherper, het voegt een dynamisch gevoel van beweging toe. Dit is geïnspireerd op de kracht en schoonheid van dieren, bijvoorbeeld de wijze waarop een jachtluipaard zijn hele lichaam gebruikt om kracht om te zetten in beweging met een verbazingwekkende behendigheid en sierlijkheid, Kodo is één en al emotie. Het is als een snapshot van het moment waarop opgeslagen energie wordt vrijgelaten. De designers van Mazda hebben deze elementen gebruikt om auto’s te ontwerpen die altijd in beweging zijn, zowel fysiek als emotioneel.] Over verbindingen gesproken, de nieuwe Mazda3 markeert ook het debuut van het nieuwe mobiele connectiviteitsconcept van Mazda, waardoor deze auto als één van de eerste in dit segment toegang tot online-diensten biedt. Mazda heeft zichzelf als doel gesteld om auto’s te maken die in elk opzicht aantrekkelijk zijn. Bijvoorbeeld met portieren die uiterst soepel open gaan en smalle naden tussen de carrosseriepanelen. Als een auto op het eerste gezicht namelijk weet aan te spreken, blijft deze aandacht voor detail hangen en blijven klanten terugkomen.

 

De centrale elementen van Kodo Het Kodo-designthema maakt de modellen van Mazda onderscheidend en biedt designers genoeg vrijheid om elk model zijn eigen identiteit te geven, terwijl hij overduidelijk herkenbaar blijft als Mazda. De indruk van levendigheid en dynamiek wordt gerealiseerd door diverse designdetails. Vleugelgrille: Mazda’s gedurfde familiegezicht van de nieuwe generatie, loopt onder de grille langs, door de koplampen en in de kenmerkende karakterlijnen, die over de zijkant van de carrosserie lopen en zelfs bij stilstand beweging uitstralen. Solide, krachtige houding: Kodo symboliseert de opbouw van kracht bij een roofdier dat zich voorbereidt om aan te vallen of een hardloper die in de startblokken staat. Deze houding wordt gevormd door een gedrongen ogend, achterover hellend passagierscompartiment met sterk geneigde A-stijlen, grote wielen met brede wielkasten, een grotere spoorbreedte en een langere wielbasis met een kleinere overhang vóór en achter. Karakteristieke koplampen: net als bij de nieuwe Mazda6 ’kijken’ de ‘ogen’ van de nieuwe Mazda3 met een onverschrokken blik. De koplampen zijn voorzien van led’s en lichtgeleidende ringen die doorlopen tot de randen van de wielkasten. Samen met de kenmerkend gestylde achterlichten stralen ze kracht, snelheid en stabiliteit uit. Gewelfde carrosserie: de aanblik van de harmonieuze vormen en structuren van het Kodo-design verandert afhankelijk van de lichtval en de kijkhoek. Dit is het resultaat van eindeloze kleine aanpassingen aan de carrosserie-oppervlakken door de designspecialisten van Mazda. De reflecterende effecten worden onderstreept door speciaal ontwikkelde kleuren, zoals Soul Red Metallic, voor een opwindende uitstraling waarop je niet uitgekeken raakt.] [Tekstvak: Kodo modellen tot nu toe De designtaal Kodo werd in 2010 voor het eerst toegepast op het studiemodel Mazda Shinari, een vierdeurs coupé en vervolgens een jaar later op de Mazda Minagi, een ontwerpstudie voor een crossover SUV. Het eerste productiemodel dat voorzien was van de Kodo-designtaal was de op de Minagi gebaseerde Mazda CX-5. Deze buitengewoon goed verkopende auto is Mazda’s eerste compacte SUV, die symbool staat voor een nieuw tijdperk voor het merk: een nieuwe generatie auto’s die voorzien zijn van het Kodo design en de baanbrekende SKYACTIV-technologie. Net als de Minagi liet de Mazda Takeri concept car, een studiemodel voor een middenklasse sedan, zien wat er zou komen. In dit geval de compleet nieuwe Mazda6, een indrukwekkende interpretatie van de essentie van Kodo, die begin 2013 zijn debuut maakte. Mazda heeft deze veelvuldig onderscheiden modellen als inspiratiebron gebruikt bij de ontwikkeling van de nieuwe Mazda3 en hun designtaal overgenomen voor het sportieve, compacte ontwerp van de nieuweling. Met zijn gedistingeerde, kracht uitstralende design en ritmische balans trekt het nieuwste Kodo-ontwerp onmiddellijk de aandacht en wekt hij positieve gevoelens op.]


Kodo’s functionele design Alle nieuwe Mazda’s delen de aantrekkelijke, unieke Kodo-designelementen en daarmee de sportieve, deftige uitstraling die past bij het merk Mazda. En de vormen zijn bovendien functioneel, zoals de volgende voorbeelden laten zien. Aerodynamica: De vormen van Kodo zijn op slimme wijze toegesneden op een minimale luchtweerstand. Zodoende is de cW-waarde van alle Mazda’s van de nieuwe generatie toonaangevend in hun segment, wat uiteraard bijdraagt aan een laag brandstofverbruik. Ergonomie & interieurcomfort: Hoewel de Mazda3 aan de buitenzijde compact oogt, zorgen de brede carrosserie en de lange wielbasis voor veel interieurruimte. Zodoende konden de designers bijvoorbeeld de positie van de pedalen verbeteren en de indeling van het dashboard optimaliseren. Dit maakt de bediening eenvoudiger, terwijl het ruime interieur voor extra comfort voor de inzittenden zorgt. Veiligheid: Het achterover hellende passagierscompartiment en de schuin geplaatste A-stijl bieden de bestuurder een beter zicht, bovendien komen deze zaken de veiligheid ten goede.

 

2. Overzicht: Mazda in het C-segment


Mazda’s SKYACTIV-technologie komt samen met de designtaal ‘Kodo – Ziel van beweging’, specifiek toegesneden voor de compacte middenklasse in de compleet nieuwe Mazda3 Hatchback.

 

 • Breekt met de conventionele denkbeelden binnen het bijzonder competitieve C-segment, dat circa een kwart van de totale Europese personenautomarkt vormt;
 • Meer ‘Jinba Ittai’ (de eenheid tussen ruiter en paard) dan ooit voor Mazda’s meest succesvolle model in de geschiedenis van het merk;
 • Duurzame Zoom-Zoom op zijn best: meer rijplezier, meer efficiency en een hoger veiligheidsniveau;
 • Altijd online met Mazda’s nieuwe mobiele connectiviteitsconcept;
 • De verkoop in Europa zal deze herfst gaan beginnen.

 

Exterieur-design

Kodo, Mazda’s gedurfde designthema voor een nieuwe generatie, brengt het concept van een sportieve compacte hatchback een stap verder met deze nieuwe Mazda3.

 • De lagere, bredere Kodo-houding straalt kracht uit, net als het achterover hellende passagierscompartiment en de lijn in de zijpanelen die naar achteren toe oploopt;
 • De langere wielbasis en gereduceerde overhang vóór en achter stralen sportiviteit uit, zorgen voor meer veiligheid en stabiliteit en bieden tegelijkertijd meer interieurruimte;
 • Een buitengewone bouwkwaliteit met portieren die soepel zijn te openen en met smalle naden tussen de carrosseriepanelen;
 • De kenmerkende vleugelgrille, een Kodo-kenmerk en tevens Mazda’s nieuwe familiegezicht, vloeit over in de krachtige karakterlijnen en straalt gebalde kracht uit;
 • Sierlijke koplampen, die naar voren turen als een roofdier dat zijn prooi belaagt, met een markante uitstraling, dankzij de led’s en de lichtgeleidende ringen;
 • Verkrijgbaar in negen carrosseriekleuren waaronder Soul Red Metallic (‘emotie’), het compleet nieuwe Titanium Flash Mica (‘gedistingeerd’) en Deep Crystal Blue Mica (‘snelheid’);
 • Beschikbaar met 16 of 18 inch lichtmetalen velgen.

 

Interieurdesign & comfort

Mazda lanceert een compleet nieuw interieurconcept in de nieuwe Mazda3, waarbij het interieur in twee ‘zones’ wordt opgedeeld, die van elkaar worden gescheiden door de middenconsole: de veilige, doelgerichte ‘cockpit’ voor de bestuurder en het uitnodigende, open passagierscompartiment.

 

 • Een bestuurderscompartiment met centraal geplaatste bedieningselementen voor maximale ergonomie en minimale stress, waarbij de belangrijke bedieningselementen zo zijn gepositioneerd dat ze eenvoudig te bedienen zijn en vermoeidheid voorkomen, waaronder:
 • Het Active Driving Display, een head-up display dat de meest belangrijk rijgegevens projecteert in het gezichtsveld van de bestuurder (als één van de eerste modellen in het C-segment);
 • Pedalen die symmetrisch geplaatst zijn voor een betere bediening;
 • Een lager geplaatst stuurwiel;
 • Verbeterde verstelmogelijkheden voor de bestuurdersstoel;
 • Het achterover hellende passagierscompartiment verbetert het zicht voor de bestuurder, met A-stijlen die 100 mm verder naar achteren zijn geplaatst dan bij het huidige model;
 • Het interieur is in de meeste opzichten ruimer dan voorheen, met de meeste schouderruimte in dit segment en een hoogstaand comfort;
 • Vernieuwde stoelen, voorzien van stijvere, vibraties onderdrukkende rugleuningen en met veel zitcomfort, ook op langere afstanden, met een uitstekende zijdelingse steun en een natuurlijke zitpositie;
 • De combinatie van een zwarte basiskleur met interieurdetails in een gedistingeerde contrasterende kleur, stuk voor stuk hoogwaardig afgewerkt, zorgt voor een stijlvol, sportief interieur, dat perfect past bij een sportieve compacte middenklasser;
 • Keuze* uit zwarte lederen bekleding met rode stiksels, eventueel in combinatie met leder in gebroken wit en witte, grijze en rode stiksels (of zwarte stoffen bekleding);
 • Een grotere bagageruimte, 350 liter met de rugleuningen van de achterbank omhoog, dan de huidige hatchback en tal van handige opbergmogelijkheden in het interieur die blindelings te vinden zijn, zodat de bestuurder zijn ogen op de weg kan houden.

 

Connectiviteit & uitrusting

Klaar voor de toekomst: de nieuwe Mazda3 biedt een verbazingwekkende combinatie van geavanceerde informatieweergave, entertainment en connectiviteit, waarbij veiligheid en gebruiksgemak centraal staan.

 

Twee bedieningszones, één voor veilig rijden en de ander voor infotainment, staan symbool voor het in twee zones opgedeelde interieur: beide bieden een revolutionair gebruiksgemak en boven alles een veilig te bedienen human-machine interface (HMI):

 

 • Rijgerelateerde bedieningselementen en informatiedisplays die optimaal gepositioneerd zijn voor snelle en nauwkeurige reacties die een minimum aan inspanning vergen;
 • Active Driving Display* toont de drie belangrijkste real-time rijgegevens direct in het gezichtsveld van de bestuurder; andere rijgegevens worden getoond in het compleet nieuw ontworpen instrumentarium*;
 • Communicatie- en entertainment-gerelateerde informatie wordt getoond op het 7 inch WVGA touchscreen* aan de bovenzijde van de middenconsole;
 • Nieuw ontworpen HMI Commander* op de tunnelconsole maakt een blinde bediening van de infotainmentfuncties mogelijk;
 • Bepaalde functies werken ook met spraakherkenning*;


Mazda introduceert in de nieuwe Mazda3 zijn volledig nieuwe mobiele connectiviteitsconcept concept*:

 • Werkt samen met een smartphone, gebaseerd op bestaande Bluetooth®-, e-mail-, SMS- en navigatie-functies;
 • Brengt op veilige wijze een groot aanbod van gratis mobiele content in de auto waaronder AhaTM, een cloud-gebaseerde service met meer dan 30.000 stations, waaronder radio, podcasts, audioboeken en gepersonaliseerde, op locaties gebaseerde services, als ook Facebook- en Twitter-audio feeds;
 • Omvat ook Mazda’s eigen auto-apps, die de bestuurder assisteren met bijvoorbeeld Eco-display statusinformatie, onderhoudsherinneringen en waarschuwingen.

 

Andere infotainment-highlights:

 • Het Bose® premium soundsystem met 9 speakers* is specifiek ontworpen voor de nieuwe Mazda3 en maakt gebruik van Bose® Centerpoint® 2 surround sound-technologie;
 • SMS-, MMS- en e-mailweergave en leesfuncties in combinatie met een aangekoppelde smartphone;
 • Een nieuw navigatiesysteem biedt nauwkeurige routeberekeningen, meer zoekfuncties, drie jaar gratis updates en ondersteuning van maximaal 18 audio- en 26 talen;


Uitgebreid parkeerassistentiesysteem* met akoestische waarschuwing en optische weergave op het display.

 

Motoren

De nieuwe Mazda3 is voorzien van baanbrekende SKYACTIV-motoren, waaronder een lichtgewicht SKYACTIV-D diesel en SKYACTIV-G benzinemotoren, die zijn gekoppeld aan een innovatieve automatische transmissie of een handgeschakelde zesversnellingsbak. i-stop, het snelste start-stop-systeem ter wereld, is standaard en Mazda’s unieke i-ELOOP regeneratieve remsysteem is eveneens leverbaar.

Kenmerken SKYACTIV-G benzinemotor met directe inspuiting:

 • Een 14:1 compressieverhouding (hoogste compressieverhouding ter wereld voor een auto uit de serieproductie;
 • Een brandstofbesparend 4-2-1 uitlaatsysteem, multi-hole injectoren voor een verbeterde brandstofspray, speciale zuigerkoppen, dubbele sequentiële kleptiming en meer voorzieningen die de nadelen van een hoge compressie compenseren.


Er is keuze uit drie verschillende benzinemotoren:

 • De compleet nieuwe en buitengewoon efficiënte SKYACTIV-G 1.5.
 • Vermogen: 74 kW / 100 pk bij 6.000 t/min & 150Nm bij 4.000 t/min;
 • Emissienorm: Euro 5.

   
 • Standaardversie en ‘High Power’ versie van de SKYACTIV-G 2.0.


Vermogen:

 • Standaardversie: 88 kW / 120 pk bij 6.000 t/min & 210 Nm bij 4.000 t/min;
 • High Power: 121 kW / 165 pk bij 6.000 t/min & 210 Nm bij 4.000 t/min;


Emissienorm: Euro 5.

 

De kenmerken van de SKYACTIV-D 2.2 common rail diesel:

 • Een compressieverhouding van 14:1 (de laagste ter wereld);
 • Een tweetrapsturbo met twee turbines;
 • Een balansas om vibraties tegen te gaan.
 • Vermogen: 110 kW / 150 pk bij 4.500 t/min & 380 Nm bij 1.800 t/min;
 • Emissienorm: Euro 6.

 

Kenmerken SKYACTIV-Drive zestraps automaat:

 • Een lineaire acceleratie dankzij een full-range lock-up-koppeling;
 • Een transmissiecomputer die is gekoppeld aan de motorcomputer voor sneller, soepeler schakelen;
 • Een kickdownschakelaar om ongewenst terugschakelen te voorkomen (of om de transmissie indien gewenst sneller te laten terugschakelen).

 

Kenmerken SKYACTIV-MT handgeschakelde zesversnellingsbak:

 • Het sportief, directe schakelgevoel van de Mazda MX-5 Roadster;
 • Een hogere efficiëntie;
 • Een lager brandstofverbruik.

 

Beide SKYACTIV transmissies zijn verkrijgbaar in een standaardversie (maximaal 270 Nm) en een variant voor auto’s met meer koppel (tot maximaal 460 Nm).

Chassis & carrosserie

Van de besturing, het remmen en de aerodynamica tot veiligheid en het geluidsniveau: het lichtgewicht SKYACTIV-chassis en de SKYACTIV-carrosserie bieden het beste wat Europa’s C-segment te bieden heeft. Bestuurders genieten van een lineaire handling en de nauwkeurige besturing, terwijl passagiers profiteren van het verrassend stille interieur en hoogstaande rijcomfort.

 

SKYACTIV-chassis

Zorgt voor een ongekend vertrouwenwekkend gevoel, met een neutrale besturing in bochten, subtiele en voorspelbare carrosseriebewegingen en harmonieuze lineaire reacties, waardoor minder stuurcorrecties nodig zijn en niets te merken is van het onderstuur dat voorwielaandrijvers normaliter kenmerkt;
De perfect afgestemde wielophanging zorgt voor comfort, rijplezier en stabiliteit op hoge snelheid;
De lichtere en tegelijkertijd stijvere wielophanging is voorzien van een nieuwe geometrie en dempers die wegoneffenheden beter verwerken, zonder compromissen te doen op het gebied van rijdynamiek;
De doorontwikkelde elektrische stuurbekrachtiging:

maakt gebruik van een kleinere 14:1 overbrenging, wat de auto lichtvoetiger maakt en minder inspanning van de bestuurder vraagt;
is kleiner, lichter en gebruikt minder energie dan zijn voorganger.

Een opnieuw afgestelde rembekrachtiger, kortere pedaalwegen en kleinere cilinders zorgen voor meer stabiliteit en snellere reacties:

remprestaties die tot de beste in deze klasse behoren;
in combinatie met de nieuwe high-grip banden een uitstekende grip op natte wegen;
brandstofbesparing dankzij een lagere rolweerstand.

 

SKYACTIV-body

Lichter en toch stijver dan bij de huidige Mazda3:

Gewichtsverlaging door een hoger percentage staal met hoge treksterkte, een nauwkeurige bestudering van meer dan 300 carrosseriecomponenten en toepassing van de lichtgewichte SKYACTIV-motoren;
Een circa 30 % hogere carrosseriestijfheid;
Dual brace-structuur die de bewegingen van de carrosserie in bochten tegengaat.

Eén van de best presterende hatchbacks op het gebied van aerodynamica (cW-waarde 0,275), wat bijdraagt aan een lager brandstofverbruik en een stabielere wegligging, met dank aan onder andere:

De nieuwe actieve ‘air shutter’*, die de onderste grille sluit als er geen koeling voor de motor is vereist;
Nieuwe afdekkingen voor de onderzijde en luchtdeflectors bij de wielen, die de lucht op effectieve wijze onder de auto door geleiden;
Speciale spoilers die luchtwervelingen verminderen.

De structuur van de SKYACTIV-carrosserie zorgt voor een buitengewone crashveiligheid door de botsenergie effectief te absorberen en deze met behulp van ‘load paths’ langs het passagierscompartiment te geleiden, samen met een systeem van rechte, ononderbroken secties.
Eén van de stilste interieurs in het C-segment, voorzien van:

nieuwe lichtgewicht geluidsabsorberende materialen;
geluidsonderdrukkende verbeteringen, zoals stijvere motoren en zachtere demping, tot verbeterde in- en uitlaatsystemen voor de motor.

 

Veiligheid

De compleet nieuwe Mazda3 combineert hightech actieve veiligheidssystemen met een innovatief passief veiligheidsconcept, dat de bescherming van de inzittenden en voetgangers de hoogste prioriteit geeft. Net als de eerdere SKYACTIV-modellen verwacht Mazda ook voor haar nieuwe compacte middenklasser een maximale score bij de EuroNCAP-test en andere botsproeven.


Actieve veiligheid

Forward Obstruction Warning (FOW)* monitort de vóór de auto rijdende voertuigen bij 15-200 km/h en geeft een waarschuwingssignaal en een visuele waarschuwing in het geval de tussenafstand te klein wordt;
Smart Brake Support (SBS)* bereidt het remsysteem voor op een noodstop, in het geval dat FOW gevaar detecteert. Er wordt vervolgens automatisch geremd als het systeem een onvermijdelijke aanrijding met een voorligger signaleert;
Smart City Brake Support (SCBS)* is Mazda’s autonome noodstopsysteem dat SBS ondersteunt bij snelheden van 4-30 km/h, met name bedoeld voor het rijden in stadsverkeer en in files;
Mazda Radar Cruise Control (MRCC)* neemt gas terug en verhoogt de remdruk om een veilige afstand te bewaren tot voorliggers bij snelheden tot 200 km/h;
Rear Vehicle Monitoring (RVM)* waarschuwt voor auto’s die op naastliggende rijstroken en in de dode hoek van achteren naderen;
Lane Departure Warning System (LDWS)* registreert de rijbaanmarkeringen bij snelheden boven de 65 km/h en waarschuwt de bestuurder als de auto onbedoeld van rijbaan dreigt te wisselen;
Distance Recognition Support System (DRSS)* berekent en toont de (tijds)afstand tot voorliggers bij 30-200km/h;
Emergency Stop Signal (ESS)* laat de alarmlichten snel knipperen om het overige verkeer te waarschuwen wanneer er hard wordt geremd bij snelheden boven de 50 km/h;
High Beam Control (HBC)* schakelt automatisch over tussen grootlicht en dimlicht om verblinding van andere verkeersdeelnemers te voorkomen;
Adaptive Front-lighting System (AFS)* laat de koplampen meedraaien in bochten;
Hill Launch Assist (HLA)* activeert de remmen om ongewenst achteruitrollen bij het wegrijden op hellingen te voorkomen;
Standaard ABS met EBD (Electronic Brakeforce Distribution), remassistent (EBA), DSC (Dynamic Stability Control) en TCS (Traction Control System).

 

Passieve veiligheid

De bijzonder stijve SKYACTIV-carrosserie is op alle fronten veiliger geworden dankzij sterkere materialen, rechte bevestigingselementen uit één stuk en versterkte lasnaden.


Een grotere kreukelzone aan de voorzijde helpt om energie te absorberen en door middel van multi-load paths bij het passagierscompartiment weg te leiden.
De versterkte dorpels helpen voorkomen dat een wiel het passagierscompartiment kan binnendringen bij een frontale aanrijding.
Een solide, ononderbroken kooiconstructie minimaliseert de vervorming van het passagierscompartiment en verwondingsgevaar tijdens een aanrijding van opzij door een gecontroleerde geleiding van de botsenergie.
Bekledingen en andere interieurcomponenten zijn geoptimaliseerd (bijvoorbeeld door het gebruik van schokabsorberende materialen) om het verwondingsgevaar voor de inzittenden te verminderen.
De frames van de rugleuningen van de voorstoelen, de achterbank en de hoofdsteunen hebben een nieuwe layout die helpt om letsel te voorkomen; de leuning van de achterbank is versterkt om te voorkomen dat bagage het interieur binnendringt.
Standaard airbags voor de bestuurder en voorpassagier, zijairbags en gordijnairbags alsmede gordelspanners en spankrachtbegrenzers.
De motorkap en voorbumper hebben een vorm die voetgangers beter beschermt bij een aanrijding, met name het hoofd en de benen.

 • * Beschikbaarheid afhankelijk van uitrustingsniveau en land
 • * Beschikbaarheid afhankelijk van uitrustingsniveau en land
 • * Beschikbaarheid afhankelijk van uitrustingsniveau en land
 • * Beschikbaarheid afhankelijk van model
 • * Beschikbaarheid afhankelijk van uitrustingsniveau en land
 • * Beschikbaarheid afhankelijk van uitrustingsniveau en land
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Live onthulling nieuwe Mazda3 2013
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Automerk: Mazda
Automodel: Mazda3

Mazda
In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sportbreak

Vernieuwde Mazda MX-5 Roadster en RF

Uit dezelfde categorie

Nieuwe Kia Cee'd heet Ceed
Nieuwe Kia Cee'd heet Ceed

De nieuwe Kia Ceed – Community of Europe, met Europees Design – is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt, onder leiding van Gregory Guillaume, European...

De nieuwe BMW X4
De nieuwe BMW X4

De nieuwe BMW X4 maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève, van 8 t/m 18 maart 2018. De nieuwe BMW X4 markeert een nieuw hoofdstuk van het succesverhaal van de eerste...

Skoda Kodiaq L&K topversie in Geneve
Skoda Kodiaq L&K topversie in Geneve

Met de lancering van de KODIAQ L&K past ŠKODA ook het motorgamma aan. Nieuw is de 1,5-liter TSI-motor met 110 kW/150 pk en het vermogen van de 2.0 TSI-motor is toegenomen tot...

Citroen presenteert 3e generatie Berlingo
Citroen presenteert 3e generatie Berlingo

Zijn kenmerken, modulariteit en royale binnenruimte, zijn nog verder verbeterd (drie eenvoudig wegklapbare, losse achterstoelen, vlakke vloer tot bij de neerklapbare voorste...Autoliefhebber.com is opgericht in 1999. Wat is begonnen als een hobby, is uitgegroeid tot een groot automotive netwerk met dagelijks redactionele activiteiten rondom autowebsite autoliefhebber.com Inmiddels zijn wij al ruim 15 jaar een bekende naam op Internet en hebben wij dagelijks veel duizenden bezoekers.Auto nieuws

Het online auto nieuws wat elke dag autonieuws is. Actueel nieuws uit de automotive autoindustrie voor de autoliefhebber en zakelijk autorijden. Wil jij op de hoogte blijven kijk dan op autoliefhebber.com.

 

Onze spyfotograaf zorgt voor nieuwe Spyshots van nieuwe modellen en wacht niet en bekijk ons autoblog.

Zoektermen

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2018 Contact: Autoliefhebber.com | Design: Art of Creations | Sponsor: Draw2design