Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York

woensdag 16 april 2014 15:35:57

Mazda Motor Corporation onthult vandaag op de New York International Auto Show de MX-5 25th Anniversary Edition, waarmee het merk de introductie van een kwart eeuw geleden viert van wat zou uitgroeien tot de meest populaire roadster in de geschiedenis. Op de internationale autobeurs in de USA is ook het compleet nieuw ontwikkelde SKYACTIV-Chassis van de nieuwe MX-5 te zien.

 

De MX-5 is het model dat het beste de filosofie van Mazda als autofabrikant symboliseert. Vanaf de lancering in 1989 heeft de kleine roadster consequent het soort rijplezier geboden zoals alleen een lichtgewicht sportauto dat kan, waarbij het een grote diversiteit aan fans voor zich wist te winnen in termen van cultuur, geografie en demografie. Inmiddels zijn er meer dan 940.000 * MX-5’n geproduceerd, verdeeld over drie generaties en heeft de auto het Guinness World Record voor de best verkochte tweezits sportauto aller tijden nog steeds in handen.

 

De Mazda MX-5 25th Anniversary Edition brengt tweeëneenhalf decennium rijplezier samen. De gelimiteerde editie is gebaseerd op de Roadster Coupé met elektrisch inklapbare hardtop met handgeschakelde zesversnellingsbak of automatische transmissie en is voorzien van Bilstein schokdempers. Het in Soul Red Metallic gespoten exterieur wordt geaccentueerd door een zwart dak, zwarte A-stijlen en dito buitenspiegels. In het interieur spreekt de gebroken wit lederen bekleding en deurbekleding tot de verbeelding, samen met een met de hand afgewerkt decoratief paneel.

 

De Mazda MX-5 25th Anniversary Edition komt niet naar het Europese vasteland, waar net in diverse landen andere speciale edities van de MX-5 zijn geïntroduceerd, waaronder in Nederland de Silver Edition met 1.8 liter 126 pk benzinemotor met handgeschakelde zesversnellingsbak voor € 30.990,- (Roadster) en € 33.490,- (Roadster Coupé).

 

Mazda onthult in New York ook het nieuwe SKYACTIV-Chassis voor de nieuwe en vierde generatie MX-5. Het betekent de eerste aanpassing van de SKYACTIV technologie voor een front midscheeps motor met achterwielaandrijving. Met een lager zwaartepunt en de motor nog dichter bij het midden van de auto zal de nieuwe MX-5 de meest compacte configuratie tot nu toe hebben. Mazda werkt ook aan het totaalgewicht van de auto dat ten opzichte van het huidige model naar alle waarschijnlijkheid met meer dan 100 kg zal afnemen, terwijl tegelijkertijd de stijfheid en crashbestendigheid zullen toenemen.

 

"Het originele idee achter de Mazda MX-5 was vrij simpel: het bieden van het pure rijplezier van een lichtgewicht sportauto die precies doet wat de bestuurder wil," vertelt Takashi Yamanouchi, Voorzitter van de Raad van Bestuur van Mazda Motor Corporation. "Omdat we moesten voldoen aan de toenemende veiligheids- en milieueisen in de afgelopen 25 jaar sinds zijn lancering, waren we tegelijkertijd, om trouw te kunnen blijven aan dat oorspronkelijke ideaal, genoodzaakt de MX-5 in feite voortdurend opnieuw uit te vinden in plaats van alleen maar door te ontwikkelen. De geschiedenis van de MX-5 is er één van alles veranderen om hetzelfde te blijven: een historie van innoveren om te behouden".

 

* Tot en met eind maart 2014.

Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Mazda onthult speciale editie MX-5 in New York
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Mazda MX-5
Op beurs: New York Auto Show 2014
Automerk: Mazda
Automodel: MX-5
Uitvoering: Cabriolet

Mazda
In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Vernieuwde Mazda6 in showroom vanaf  36.990

Vernieuwde Mazda MX-5 met meer vermogenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI