Mazda ?Duurzame Zoom-Zoom?
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Mazda ?Duurzame Zoom-Zoom?

dinsdag 09 september 2008 18:34:10
Als onderdeel van de lange termijn strategie van Mazda, gericht op duurzaamheid, heeft Mazda Motor Corporation onlangs aangekondigd dat al haar producten in het jaar 2015 gemiddeld 30 % minder brandstof zullen verbruiken. Als vervolg daarop presenteert Mazda nu in Japan drie compleet nieuwe technologische ontwikkelingen die vrijwel gereed zijn voor introductie in nieuwe auto’s.  

Meer dan 9 % brandstofbesparing met Mazda’s Smart Idle Stop System (SISS) Mazda’s SISS zorgt ervoor dat de motor van een auto automatisch stopt zodra deze stilstaat en ook automatisch weer start, met gebruikmaking van directe brandstofinspuiting en een voorbereidende actie van een startmotor. Om de motor op deze wijze te starten is het noodzakelijk dat de zuiger in compressieslag en de zuiger in arbeidsslag stilstaan in een positie waarin het luchtvolume optimaal is. Daarom stuurt het SISS de zuigerpositie tijdens het uitschakelen van de motor aan. Daarmee is Mazda’s systeem uniek en tevens een wereldprimeur, omdat het de positie van de zuigers detecteert voordat de motor gestart wordt, in tegenstelling tot conventionele systemen die dit doen nadat een elektrische startmotor de motor al heeft rondgedraaid. Dankzij deze innovatie start Mazda’s SISS ongeveer twee keer zo snel een motor als andere systemen dat doen en zorgt daarbij voor een meer geleidelijke herstart en een grotere brandstofbesparing. Het SISS zal in de eerst helft van het volgend jaar in Europa worden geïntroduceerd.

Schonere 2.2 liter CiTD met meer vermogen en koppel
Begin volgend jaar zal er nog een zeer belangrijk product van de ‘Duurzame Zoom-Zoom’ strategie van Mazda worden geïntroduceerd in Europa. Met de lancering van de nieuwe generatie 2.2 liter CiTD common rail turbodieselmotor brengt Mazda een schone, zeer zuinige en krachtige motor op de markt. Met z’n 185 pk en 400 Nm behoort deze krachtbron meteen tot één van de sterkste in zijn segment. Om de significante brandstofbesparing te bereiken is de motor voorzien van innovatieve technologieën, waaronder ultra hoge brandstofdruk en een lagere compressieverhouding. Bovendien is het door Mazda ontwikkelde roetfilter voorzien van een Mazda-uitvinding, een raatvormig keramisch lichaam. Daardoor kan het regeneratie-interval worden gehalveerd en de regeneratietijd worden bekort tot eenderde van de oorspronkelijke waarde. Innovatieve kunststof verlijmingstechniek reduceert gebruik van kunstharsen met 20 tot 30 % en daarmee het gewicht van de auto Mazda gaat met z’n lichtgewicht strategie nog een stapje verder dankzij het gebruik van een nieuwe verlijmingstechniek die het gewicht van kunststof onderdelen aanzienlijk verlaagt, zonder daarbij concessies te doen aan de sterkte en stijfheid. Deze nieuwe techniek reduceert niet alleen het gewicht van de auto maar zorgt er ook voor dat het gebruik van op olie gebaseerde harsen met zo’n 20 tot 30 % wordt teruggebracht, wat ook weer gevolgen heeft voor de hoeveelheid CO2 emissies. De nieuwe techniek kan gebruikt worden bij de productie van vrijwel alle kunststof onderdelen in een auto.De nieuwe technologieën passen uitstekend binnen de lichtgewicht strategie van Mazda, zoals deze al ten uitvoer is gebracht bij de introductie van de nieuwe Mazda2 en nieuwe Mazda6, die tegen de heersende trend in de automobielindustrie in, lichter en zuiniger waren dan hun voorgangers.
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Mazda
In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Vernieuwde Mazda6 in showroom vanaf  36.990

Vernieuwde Mazda MX-5 met meer vermogenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI