Infinity onthult Q Inspiration Concept
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Infinity onthult Q Inspiration Concept

maandag 15 januari 2018 18:16:29

INFINITI onthulde zijn nieuwe Q Inspiration Concept tijdens de internationale autoshow in Detroit. De Q Inspiration Concept geeft een voorproef van de nieuwe generatie INFINITI auto’s. De concept car laat zien hoe een innovatieve VC-Turbo aandrijflijn, next-level autonome besturingstechnologieën gecombineerd met een uniek, op de mens gericht, interieur de ervaring van bestuurders in het middelgrote sedansegment zouden kunnen verrijken.

De buitenkant van de Q Inspiration Concept laat duidelijke en strakke lijnen zien met dynamische en zelfverzekerde proporties. Het is de eerste manifestatie van INFINITI’s nieuwe ontwerpvisie voor een tijdperk van geavanceerde aandrijflijnen. Het concept vermijdt klassieke sedanvormen met zijn coupéachtige uiterlijk en langgerekte silhouet.

 

Ook de binnenkant van de Q Inspiration Concept volgt een minimalistische benadering, met een strak interieurontwerp dat de bestuurder en passagiers omhult in een comfortabele omgeving.

 

De intelligent verpakte viercilinder VC-Turbo heeft de ontwerpers bevrijd van de beperkingen van de aandrijflijnarchitectuur, waardoor zij een ruim interieur konden realiseren. Moderne technologie en vakmanschap komen samen in het interieur op een manier die de bestuurder ondersteunen tijdens het rijden en niet afleiden.

 

Aangedreven door de revolutionaire VC-Turbo-technologie van INFINITI, beschikt de Q Inspiration over een aandrijflijn die benzine turbocharger combineert met het koppel en de efficiëntie van een hybride- of dieselmotor. VC-Turbo transformeert continu en past de compressieverhouding aan om het vermogen en de brandstofefficiëntie te optimaliseren. Dit resulteert in een slimme krachttoepassing, die de bestuurder voorziet van meer controle. De Q Inspiration geeft een voorproef op de toekomstige toepassingen voor INFINITI's variabele compressieverhouding VC-Turbo motortechnologie.

 

De nieuwe ProPILOT technologie verlost de bestuurder van alledaagse en stressvolle rijsituaties. ProPILOT realiseert de volgende fase in het autonoom rijden voor INFINITI. Het stelt bestuurders in staat om stressvollere rijtaken aan de auto te delegeren en gebruik te maken van een verbeterd vermogen om te reageren op gevaren. Met het systeem als een 'co-piloot', behoudt de bestuurder nog altijd de ultieme controle.

 

“Het premium sedansegment is nogal conservatief geworden. De INFINITI Q Inspiration geeft een voorproefje van iets dat een jonger publiek kan aanspreken, die op zoek zijn naar modern design en nieuwe technologieën om te inspireren en hen te bekrachtigen.”
Christian Meunier, INFINITI Global Division Vice President

Infinity onthult Q Inspiration Concept
INFINITI onthult nieuw design voor toekomstige geavanceerde aandrijflijnen. Nieuwe ProPILOT technologie verlost bestuurder van alledaagse en stressvolle ritten
Infinity onthult Q Inspiration Concept
Minimalistisch en mensgericht interieurdesign
Infinity onthult Q Inspiration Concept
Concept benadrukt toekomstige toepassingen voor VC-Turbo variabele compressieverhouding motor
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.

Infiniti
Infiniti is een Japans automerk van moedermaatschappij Nissan (tegenwoordig onderdeel van Renault). Het merk wordt anno 2005 verkocht in de Verenigde Staten, Canada, het Midden- Oosten, Zuid-Korea en Taiwan. Nissan heeft plannen om het automerk in de loop van 2008 ook in Europa en Japan officieel op de markt te brengen.
Meer Infiniti nieuws
2021 komt 100% elektrische Infiniti

Infinity prijzen bekend Q60 sportcoupe

Uit dezelfde categorie

Hyundai Nexo is 800 km emissievrije genieten
Hyundai Nexo is 800 km emissievrije genieten

‘Hyundai Motor is al marktleider met brandstofceltechnologie in Europa. Meer dan 70 procent van de in Europa rijdende brandstofcelauto’s zijn gebouwd door Hyundai’,...

Compleet nieuwe crossover Lexus UX
Compleet nieuwe crossover Lexus UX

De Lexus RX 450hL is uitgerust met drie zitrijen en biedt daardoor een comfortabele zitplaats voor maximaal zeven inzittenden. In tegenstelling tot andere aanbieders in dit segment heeft...

Mitsubishi Outlander PHEV model 2019
Mitsubishi Outlander PHEV model 2019

Dankzij de overweldigende belangstelling en continue verbeteringen is de Mitsubishi Outlander PHEV van een auto voor een specifieke doelgroep uitgegroeid tot een van de belangrijkste...

De BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre
De BMW M4 Cabrio Edition 30 Jahre

Dertig jaar geleden bracht BMW M GmbH de eerste cabrio-versie van de potente BMW M3 op de markt. Ter ere van dit heugelijke jubileum verschijnt deze zomer een zeer exclusieve en...Autoliefhebber.com is opgericht in 1999. Wat is begonnen als een hobby, is uitgegroeid tot een groot automotive netwerk met dagelijks redactionele activiteiten rondom autowebsite autoliefhebber.com Inmiddels zijn wij al ruim 15 jaar een bekende naam op Internet en hebben wij dagelijks veel duizenden bezoekers.Auto nieuws

Het online auto nieuws wat elke dag autonieuws is. Actueel nieuws uit de automotive autoindustrie voor de autoliefhebber en zakelijk autorijden. Wil jij op de hoogte blijven kijk dan op autoliefhebber.com.

 

Onze spyfotograaf zorgt voor nieuwe Spyshots van nieuwe modellen en wacht niet en bekijk ons autoblog.

Zoektermen

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2018 Contact: Autoliefhebber.com | Design: Art of Creations | Sponsor: Draw2design