Hyundai zelfrijdende auto Level 4 voor 2021
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Hyundai zelfrijdende auto Level 4 voor 2021

maandag 08 januari 2018 13:03:38

Hyundai wil in 2021 een zelfrijdende auto Level 4 op de markt brengen. Daarvoor is Hyundai Motor Company een alliantie aangegaan met Aurora, wereldleider op het gebied van technologie die autonoom rijden mogelijk maakt. Het partnerschap betekent dat Aurora’s technologie beschikbaar wordt voor nieuwe Hyundai-modellen die na 2021 worden geïntroduceerd.

Hyundai bouwt momenteel net buiten de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel aan een 80 hectare grote stad genaamd K-City. In deze stad, maar ook in andere proefsteden in de wereld, worden de komende jaren zelfrijdende Hyundai’s verder ontwikkeld. Vanaf 2021 wil Hyundai samen met Aurora zelfrijdende Hyundai’s gefaseerd commercieel inzetten. De nieuwe waterstofauto die Hyundai volgende week op de innovatiebeurs CES 2018 (Consumer Electronics Show) in Las Vegas toont en een naam geeft, wordt als eerste model bij het autonoom rijden-project betrokken.

 

Partnerschap met Aurora

Steeds meer moderne high-end auto’s krijgen functies die autonoom rijden mogelijk maken. Daarbij wordt regelmatig gesproken over ‘level-autonomie’. Het partnerschap met het in Silicon Valley en in Pittsburgh gevestigde Aurora betekent dat Hyundai versneld een zelfrijdende auto van het niveau Level 4 kan ontwikkelen en realiseren. Level 4 betekent dat de automatische piloot van de auto in staat is het voertuig in bijna elk mogelijk scenario te besturen, behalve in zeer slecht weer. Als de omstandigheden het toelaten kan de chauffeur de ‘autopilot’ inschakelen en hoeft hij vervolgens niet meer te letten op de besturing.

 

Geen menselijke interactie nodig

Momenteel is Level 2 (hands-off) gemeengoed. Dit betekent dat acceleratie, sturen en remmen door de auto wordt gedaan. Level 3 (eyes-off) gaat weer een stap verder. Op dit niveau kan de bestuurder in bekende en niet-complexe omgevingen (een snelweg) de aandacht veilig van zijn rijtaken naar iets anders verleggen. Wanneer nodig moet hij de controle van het voertuig overpakken. Bij Level 4 is geen menselijke interactie nodig en Level 5 is de ultieme zelfrijdende auto. De enige input die op dat niveau nodig is, is het ingeven van de bestemming en het starten van het systeem. De software doet verder alles en neemt alle beslissingen.

 

‘Wij weten dat zelfrijdende auto’s de toekomst zijn, maar ook dat alle innovatieve systemen die autonoom rijdende auto’s mogelijk maken hun nut nog moeten bewijzen in de echte wereld en getest moeten worden in echte situaties. Dat moet uiteraard op een uiterst secure, veilige en verstandige manier voordat deze op grote schaal kunnen worden ingezet’, stelt dr. Woong Chul Yang, Vice Chairman van Hyundai Motor. ‘Met het partnerschap kan onze geavanceerde voertuigtechnologie, die over de laatste veiligheidsvoorzieningen beschikt, worden gecombineerd met Aurora’s revolutionaire Level 4-technologie voor autonoom rijden. Daarmee kunnen we versneld, veilig en doordacht een revolutie teweegbrengen op het gebied van zelfrijdende mobiliteit.’

 

Samen het verschil maken

Ook Aurora kijkt uit naar het partnerschap met Hyundai. Volgens dr. Chris Urmson, de CEO van Aurora, geeft de samenwerking met Hyundai het bedrijf de kans om de sociale voordelen die zelfrijdende mobiliteit mogelijk maken op wereldschaal beschikbaar te maken. ‘Met deze alliantie kan Hyundai’s kracht in voertuigontwikkeling, massaproductie en vormgeving uitstekend gecombineerd worden met Aurora’s kennis van technologie op het gebied van autonoom rijden. Samen kunnen we het verschil maken.’

 

Hyundai test al sinds 2015 in de Verenigde Staten met zelfrijdende auto’s. Dat gebeurt in de staat Nevada, waar Hyundai een groot test- en ontwikkelingscentrum heeft dat weer in contact staat met Namyang. In deze Zuid-Koreaanse stad is een van de grootste ontwikkelingscentra voor auto’s in de wereld gevestigd. Vorig jaar toonde Hyundai gedurende de CES in Las Vegas de eerste zelfrijdende Hyundai IONIQ.

 

Debuut op CES 2018 in Las Vegas

De nieuwe nog naamloze waterstofauto van Hyundai debuteert volgende week op de CES 2018 in Las Vegas. Het “waterstofplatform” is volgens Hyundai het ideale platform om de technologie van autonoom rijden te implementeren. Deze brandstofcelauto levert stabiele elektriciteit met een geschikte actieradius.

Hyundai zelfrijdende auto Level 4 voor 2021
Hyundai zelfrijdende auto Level 4 voor 2021
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Hyundai
Hyundai Motor Company is een autofabrikant uit Zuid- Korea. In dat land werden in 1967 onder de naam Hyundai auto's geassembleerd van het merk Ford. Later ontstond een geheel eigen modellenbeleid. Hyundai Motor Company nam in 1998 Koreaanse concurrent Kia over en wil binnenkort tot de vijf grootste autofabrikanten ter wereld behoren. Hyundai is Koreaans voor moderniteit.
Meer Hyundai nieuws
Eerste beelden Hyundai Santa Fe

Hyundai NEXO legt zelfstandig 190 km af

Uit dezelfde categorie

Nieuwe Kia Cee'd heet Ceed
Nieuwe Kia Cee'd heet Ceed

De nieuwe Kia Ceed – Community of Europe, met Europees Design – is ontworpen in het Europese designcentrum van Kia in Frankfurt, onder leiding van Gregory Guillaume, European...

De nieuwe BMW X4
De nieuwe BMW X4

De nieuwe BMW X4 maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève, van 8 t/m 18 maart 2018. De nieuwe BMW X4 markeert een nieuw hoofdstuk van het succesverhaal van de eerste...

Skoda Kodiaq L&K topversie in Geneve
Skoda Kodiaq L&K topversie in Geneve

Met de lancering van de KODIAQ L&K past ŠKODA ook het motorgamma aan. Nieuw is de 1,5-liter TSI-motor met 110 kW/150 pk en het vermogen van de 2.0 TSI-motor is toegenomen tot...

Citroen presenteert 3e generatie Berlingo
Citroen presenteert 3e generatie Berlingo

Zijn kenmerken, modulariteit en royale binnenruimte, zijn nog verder verbeterd (drie eenvoudig wegklapbare, losse achterstoelen, vlakke vloer tot bij de neerklapbare voorste...Autoliefhebber.com is opgericht in 1999. Wat is begonnen als een hobby, is uitgegroeid tot een groot automotive netwerk met dagelijks redactionele activiteiten rondom autowebsite autoliefhebber.com Inmiddels zijn wij al ruim 15 jaar een bekende naam op Internet en hebben wij dagelijks veel duizenden bezoekers.Auto nieuws

Het online auto nieuws wat elke dag autonieuws is. Actueel nieuws uit de automotive autoindustrie voor de autoliefhebber en zakelijk autorijden. Wil jij op de hoogte blijven kijk dan op autoliefhebber.com.

 

Onze spyfotograaf zorgt voor nieuwe Spyshots van nieuwe modellen en wacht niet en bekijk ons autoblog.

Zoektermen

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2018 Contact: Autoliefhebber.com | Design: Art of Creations | Sponsor: Draw2design