Lotus Sport Exige Cup 255

Lotus Sport Exige Cup 255

zaterdag 09 december 2006 11:39:28
Lotus Sport, de autosportdivisie van Lotus Cars Ltd, heeft tijdens de Essen Motor Show de nieuwe Lotus Sport Exige Cup 255 onthuld. De 1.796 cc krachtbron met supercharger en intercooler in de nieuwe 2007-versie van de Cup Exige levert nu 255 pk en is gekoppeld aan een handgeschakelde zestraps close ratio versnellingsbak. De Lotus Sport Exige Cup 255 is in Nederland per direct leverbaar via Van der Kooi Sportscars, exclusief Lotus Cup-dealer voor ons land. De prijs bedraagt EUR 89.995,- inclusief BTW/BPM. Kenmerkend voor de Lotus Sport Exige Cup 255 zijn de verbeterde motorprestaties dankzij het hogere vermogen en koppel, waarmee de nieuwe Cup Exige zich nog meer onderscheidt als een echte circuitracer. De voornaamste redenen voor het toegenomen motorprestaties zijn het nieuwe brandstofinlaatsysteem en de nieuwe ‘scoop’ op het dak, die extra veel lucht naar de grotere intercooler stuwt. Bovendien heeft de Sport Exige Cup 255 een nieuw visueel ontwerp gekregen, waardoor hij direct herkenbaar is.

Circuitprestaties
Gewichtsbesparing is bij Lotus traditioneel gezien van doorslaggevend belang. Met 950 kg is de Cup Exige al een vedergewicht, maar dankzij het toegenomen vermogen, van 240 naar 255 pk bij 8.000 toeren per minuut, is de vermogen/gewichtverhouding nog verder verbeterd. Bovendien beschikt de Cup-versie over een verfijnd aerodynamicapakket, met 40 kg extra neerwaartse druk bij 160 km/u, waardoor de Sport Exige bij hoge snelheden nog beter aan het asfalt kleeft. Dankzij de toegenomen motorprestaties bereikt de Lotus Sport Exige Cup 255 een topsnelheid van 260 km/u, sprint hij vanuit stilstand in slechts 3,9 seconden van 0-100 km/u en accelereert hij in slechts 9,8 seconden van 0-160 km/u. Naast de krachtigere motor is de Cup-versie van de Lotus Exige uitgerust met een lange lijst speciale extra’s die hem bij uitstek ook geschikt maken voor circuitgebruik. Zo beschikt de Lotus Sport Exige Cup 255 standaard over LTS gecodeerde Yokohama A048R banden, nog betere 308 mm geperforeerde en geventileerde remmen vóór (282 mm geperforeerd en geventileerd achter) met 4-zuiger remzadels, een opgewaardeerd remsysteem met Pagid RS14 remblokken, verstelbare schokbrekers en anti-roll bar, de nieuwste FIA 6-punts rolkooi en sportstoelen voor de bestuurder en passagier.

De optielijst concentreert zich nog meer op het gebruik van de auto op het circuit en omvat onder andere slickbanden*, een FIA goedgekeurde Recaro/Lotus Sport bestuurderstoel*, een FIA goed-gekeurde 70 liter fuel cell*, een roestvrijstalen ‘Level Two’ sportuitlaat met de-cat pijp*, een dog versnellingsbak* en een Lotus Sport limited slip differentieel (* alleen toegestaan voor circuit-gebruik en onder speciale condities).

Exclusief Cup-distributeur in Nederland
Van der Kooi Sportscars in Lochem en Amsterdam is in ons land exclusief distributeur van de speciale en extra sportieve Cup-uitvoeringen van Lotus Sport. De nieuwe Lotus Sport Exige Cup 255 is met onmiddellijke ingang via Van der Kooi Sportscars leverbaar. De prijs voor Nederland bedraagt EUR 89.995,- inclusief BTW/BPM.

Lotus Sport Exige Cup 255
Lotus Sport Exige Cup 255
Lotus Sport Exige Cup 255

1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Lotus

Lotus autonieuws

In 1948 werd de eerste Lotus gebouwd die door ingenieur Colin Chapman in de competitie werd ingezet. Dat was de Lotus Mark I. In 1949 werd die opgevolgd door de Mark II en in 1951 volgde de Mark III. Dankzij het succes in de competitie beginnen er bestellingen voor kopie?n binnen te komen.
Meer Lotus nieuws
De Lotus Exige Cup 430 Type 25 Edition

Lotus en Morgan op de Autosalon van Geneve 2015Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com