KTM X-Bow met Michael Schumacher en Sebastien Loeb
Informatie
1 reactie
Geen reacties

KTM X-Bow met Michael Schumacher en Sebastien Loeb

woensdag 12 november 2008 07:32:47

Op 13 en 14 december wordt in het beroemde Londense Wembley stadion weer de ‘Race of Champions’ verreden waarmee het autosportjaar 2008 min of meer officieel wordt afgesloten. Tijdens dit spectaculaire autosportevenement treden de beste autocoureurs uit diverse autosport disciplines in een regelrechte confrontatie tegen elkaar in het strijdperk. Coureurs als Michael Schumacher, Sebastien Loeb, David Coulthard zullen diverse auto’s besturen waaronder de KTM X-Bow.

Edgar Kleinbergen, Directeur van KTM Nederland: “KTM is ontzettend verheugd dat de KTM X-Bow één van de auto’s is waarmee deze toprijders in een spectaculaire tweekamp zullen strijden voor een miljoenen publiek. Formule coureurs als Schumacher, Webber en Button aan het stuur van de KTM die het op moeten nemen tegen ‘s werelds beste rallyrijder Sebastien Loeb. Dat levert spektakel op in onze bolides en ik verwacht dat de X-Bow uitstekend geschikt is voor het parcours in de Wembley arena.”

Voorafgaand aan de Race of the Champions maakten organisatoren Michelle Mouton en Fredrik Johnsson nader kennis met de X-Bow van KTM. “De X-Bow is een spectaculaire nieuwe sportwagen, die in niets op een andere auto lijkt,” verklaart Fredrik Johnsson, President ROC: “Ik ben heel erg blij de KTM te kunnen verwelkomen tijdens ons evenement want deze auto zal ongetwijfeld een extra dimensie geven aan The Race of Champions.”

Maar niet alleen de organisatoren waren onder de indruk, ook coureurs als David Coulthard, Mark Webber, Jenson Button en Andy Priaulx waren enthousiast over de X-Bow. David Coulthard: “Dit is echt een ingenieus concept dat er verschrikkelijk opwindend uitziet. Ik kan niet wachten om in december achter het stuur te kruipen.”

Ook de CEO van de KTM Sportcar divisie, Mr. Werner Wilhelm, is gelukkig met de beslissing van de ROC-organisatie: “De beste rijders ter wereld tijdens een uniek, internationaal autosport evenement, dat is de Race of Champions. Om onderdeel te zijn van een dergelijk evenement is wat wij bij KTM bedoelen met onze slogan ‘Ready to race’. Wij zijn ervan overtuigd dat de X-Bow voor veel plezier zal zorgen bij rijders en publiek!

De KTM X-Bow is door de FIA gehomologeerd om mee te kunnen doen aan de GT4 European Cup.  En in het eerste jaar heeft de X-Bow al direct opzien gebaard door met Christopher Haase aan het stuur de Sports Light class van het GT4 kampioenschap te winnen. Met de Audi TFSi motor, die 240 pk levert, accelereert de 790 kilogram wegende X-Bow van 0-100 km/u in slechts 3.9 seconden. Dankzij de open cockpit kunnen de toeschouwers de wereldvermaarde coureurs achter het stuur aan het werk zien tijdens hun kronkelende tocht door Wembley.

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

KTM
Tegenwoordig is KTM een van de belangrijkste producenten van terreinmotoren, zowel twee- als viertakten. Toch richt men zich steeds meer op motorfietsen voor normaal straatgebruik.
Meer KTM nieuws
KTM X-BOW GT van tuner Wimmer

KTM X-Bow | Race of Champions 2008Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI