KTM X-Bow GT4 introductie op 25 & 26 oktober in Assen
Informatie
1 reactie
Geen reacties

KTM X-Bow GT4 introductie op 25 & 26 oktober in Assen

zaterdag 18 oktober 2008 11:04:53

Tijdens de Finaleraces van de Dutch Supercar Challenge, op 25 en 26 oktober op het TT-circuit van Assen, zorgt KTM voor een absolute primeur voor Nederland. Dat weekend presenteert KTM voor het eerst de GT4 race-uitvoering van de spectaculaire KTM X-Bow. Deze X-Bow GT4 debuteert volgend seizoen in het populaire, Europese FIA GT4-kampioenschap en in Nederland zal hij tevens zijn opwachting gaan maken in the Dutch Supercar Challenge. Dit jaar beleefde de straatversie van de opvallende KTM X-Bow zijn debuut in Nederland, waarbij de X-Bow onder andere te zien was tijdens Bavaria City Racing, met niemand minder dan Tom Coronel achter het stuur. KTM Nederland heeft al diverse orders voor de X-Bow ontvangen en het eerste exemplaar is recent afgeleverd aan zijn nieuwe eigenaar.

 

 

GT4 conform FIA-specificaties
Met de KTM X-Bow GT4, die op 25 en 26 op het TT-circuit in Assen voor het eerst in Nederland wordt getoond, voegt KTM een nieuw hoofdstuk toe aan het succesverhaal van de X-Bow. De veranderingen ten opzichte van de standaarduitvoering zijn met name terug te vinden in de veiligheidsuitrusting, zoals voorgeschreven door de FIA-regelgeving. In de raceversie van de X-Bow zijn de rollover bars bijvoorbeeld van staal in plaats van aluminium. Aan de zijkant is de monocoque van de X-Bow GT4 voorzien van extra lagen zylon vezel voor aanvullende bescherming tegen impacts van opzij en om het binnendringen van scherpe objecten te voorkomen. Verder beschikt de X-Bow GT4 over een raceuitlaatsysteem, verbrede spatschermen en een verbreding aan de zijkant tussen de voor- en achterwielen, om te voorkomen dat de wielen met die van een andere auto in elkaar haken.

 

De KTM X-Bow GT4 voldoet aan de FIA crashregelgeving (Artikel 258a) en is conform de veiligheidsnormen zoals die van kracht zijn voor formuleauto’s en ALMS racewagens. “De aanpassingen aan de GT4 zijn zo minimaal dat ze het sportieve ontwerp en de dynamische prestaties van de X-Bow uitvoering als een raceauto voor de openbare weg extra kracht bijzetten,” verklaart Edgar Kleinbergen, directeur van KTM Nederland. “Vanuit de nationale en internationale autosport heeft KTM echter diverse signalen ontvangen van teams en coureurs die graag een raceklare X-Bow willen aanschaffen, voor deelname aan het Europese FIA GT4-kampioenschap of aan andere competities. Met de X-Bow GT4 bedienen we deze kopersgroep op hun wenken en tijdens de Finaleraces voor de Dutch Supercar Challenge, volgend weekend in Assen, kunnen potentiële Nederlandse kopers de X-Bow GT4 met eigen ogen aanschouwen.”

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

KTM
Tegenwoordig is KTM een van de belangrijkste producenten van terreinmotoren, zowel twee- als viertakten. Toch richt men zich steeds meer op motorfietsen voor normaal straatgebruik.
Meer KTM nieuws
KTM X-BOW GT van tuner Wimmer

KTM X-Bow | Race of Champions 2008Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI