KTM X-Bow afgeleverd aan Piet Versluis
Informatie
1 reactie
Geen reacties

KTM X-Bow afgeleverd aan Piet Versluis

vrijdag 19 september 2008 12:25:59
Donderdag is de eerste KTM X-Bow in ons land door KTM-servicedealer Helfferich afgeleverd. De heer Piet Versluis, directeur van VeKa uit Werkendam, is de eerste gelukkige in Nederland, die de spectaculaire sportscar van de bekende motorfietsfabrikant KTM over Neerlands wegen mag sturen. Waarbij de ‘READY TO RACE’ bolide in Zandvoort of Assen zo de baan op kan voor het afleggen van een paar snelle ronden. De X-Bow onderscheidt zich door zijn uiterlijk en prestaties van iedere andere sportwagen.

Piet Versluis
De eerste X-Bow rijder is een autoliefhebber pur sang. Piet Versluis: “Toen ik op zoek was naar een nieuwe, aparte sportwagen kwam ik via Google op de KTM X- Bow terecht en raakte op slag verliefd, vooral op de exorbitante uitstraling. De wegligging en het rijgedrag zijn fenomenaal en je kunt zowel letterlijk als figuurlijk je grenzen verleggen.”

De aanschaf was al even uitzonderlijk als de auto zelf. Nogmaals Versluis: “Het nam enige tijd in beslag voordat ik achter het juiste distributiekanaal kwam, dealer Helfferich uit Heteren. Eerst hoorde ik dat er 100 KTM’s zouden worden gebouwd en dat die allemaal al waren verkocht. Maar navraag leerde dat er mogelijk een koopcontract kon worden overgenomen en Helfferich is daar direct ingedoken. Tien dagen later was ik de trotse eigenaar van de X-Bow die ook al op transport was gezet naar Nederland.”

VEKA
Piet Versluis heeft met Adrie Versluis in 1988 VeKa opgericht. Het bedrijf was actief in het exploiteren van binnenvaartschepen en de handel in allerlei drijvend materieel. Na zeven jaar ging het roer om en lanceerde VeKa een geheel nieuw concept voor de bouw en afbouw van binnenvaart- en zeeschepen. VeKa bestelt casco's die wereldwijd worden gebouwd. De afbouw vindt plaats bij de afbouwlocaties in Werkendam en Lemmer.

De KTM X-Bow
De X-Bow van KTM staat compromisloos voor absolute topprestaties en ultiem rijplezier. Het wereldvermaarde Dallara uit Italië levert de ultralichte, koolstofvezel monocoque met aluminium subframe en de bolide weegt slechts 790 kilogram. De 240 pk sterke Audi 2.0L TFSI turbomotor staat garant voor unieke prestaties. De acceleratie van 0-100 km/uur neemt slechts 3,9 seconden in beslag, waardoor voor menig gerenommeerde sportwagen een sprint tegen de KTM vanaf het woord ‘go’ een verloren zaak is.

Edgar Kleinbergen, Directeur van KTM Nederland: “Sinds de lancering van de X-Bow is de interesse voor de eerste sportscar van KTM enorm. De KTM X-Bow is een unieke sportwagen die geen vergelijkbare concurrent heeft. Je kunt het rijden in een X-Bow omschrijven als motorrijden op vier wielen dankzij de enorme acceleratie, de hoge bochtensnelheid en de extreme remvertraging.”

Prijs
De X-Bow wordt geproduceerd door KTM Sportscar GmbH, een dochteronderneming van KTM. In Nederland draagt het bekende automobielbedrijf Helfferich in opdracht van importeur KTM Nederland de zorg voor de verkoop en de service van de KTM X-Bow. De X-Bow is leverbaar vanaf € 75.388,- en het topmodel, de Limited Dallara Edition, kost € 91.890,-.

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

KTM
Tegenwoordig is KTM een van de belangrijkste producenten van terreinmotoren, zowel twee- als viertakten. Toch richt men zich steeds meer op motorfietsen voor normaal straatgebruik.
Meer KTM nieuws
KTM X-BOW GT van tuner Wimmer

KTM X-Bow | Race of Champions 2008Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI