KTM ontvangt onderscheiding voor de X-Bow
Informatie
1 reactie
Geen reacties

KTM ontvangt onderscheiding voor de X-Bow

woensdag 19 november 2008 14:55:39

Een jury van internationale autosportexperts heeft KTM een prestigieuze onderscheiding toegekend voor de circuitversie van de KTM X-Bow sportscar: de X-Bow ‘Race’. KTM kreeg de ‘Vehicle Development of the Year’ award afgelopen week tijdens de Professional Motorsport World EXPO in Keulen. De KTM X-Bow ‘Race’ werd naast de straatversie ontwikkeld. Veel van het ontwikkelingswerk werd verricht tijdens het openingsseizoen, toen de X-Bow de Sports Light categorie van de GT4 European Cup domineerde. De topdrie posities in het eindklassement werden ingenomen door KTM-coureurs. De X-Bow ‘Race’ werd ingezet met volledige ondersteuning door KTM.

Toni Stöcklmeier, KTM motorsport director: "We doen pas één jaar mee met de X-Bow ‘Race’ en hebben direct al de Sports Light categorie gewonnen. We zijn erg blij met deze onderscheiding als beloning voor ons ontwikkelingswerk. Het is ook een bewijs dat wij er voortdurend en met succes naar streven om onze ‘Ready to Race’ filosofie waar te maken." De KTM X-Bow ‘Race’ liet tijdens de verkiezing onder meer de nieuwe Acura ARX-01b AMLS, het Mygale M-08 British Formule 3 chassis en de Renault R28 Formule 1 bolide achter zich. De spectaculaire, door de FIA volledig gehomologeerde KTM-racer is nu leverbaar voor autosportteams. KTM maakt trouwens bekend dat er twee Europese kampioenschappen zullen worden georganiseerd voor X-Bow ‘Race’-coureurs en dat er wereldwijd een Customer Racing Service zal worden opgezet.

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

KTM
Tegenwoordig is KTM een van de belangrijkste producenten van terreinmotoren, zowel twee- als viertakten. Toch richt men zich steeds meer op motorfietsen voor normaal straatgebruik.
Meer KTM nieuws
KTM X-BOW GT van tuner Wimmer

KTM X-Bow | Race of Champions 2008Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI