Bugatti Veyron bij Hessing
Informatie
1 reactie

Bugatti Veyron bij Hessing

woensdag 26 april 2006 18:25:21
De Bugatti Veyron is officieel op Nederlands grondgebied gepresenteerd. In de chique showroom van dealer Hessing in Utrecht schittert dezer dagen de allerduurste, allersnelste en meest potente supersportwagen ter wereld. Hessing heeft tijdens dit debuut aan meer dan 300 gefortuneerde autoliefhebbers liefst víer orders voor de 1,8 miljoen euro kostende Veyron mogen noteren.

In de opvallende showroom langs de A2 ter hoogte van Maarssen fonkelt tijdelijk een in groen en zwart gespoten Veyron. Het is één van de presentatie- en testmodellen van Bugatti. Op de teller staat al ruim 16.000 km, zonder één steenslagplekje op de ronde neus of uitgeklopte wielkasten. De 407 km/h snelle en 1001 pk sterke bolide werd dinsdagmiddag vanuit het fabrieksatelier in Molsheim geleverd. Denk niet dat de supersportwagen op een autotrailer deze kant op is gekomen, of note bene over de weg. Nee, de duurste productieauto ter wereld is getransporteerd in een gesloten trailer waarin je gezien de tekst op de flanken papier zou verwachten. Een Bugatti die zijn speciale Michelin-banden slijt op het zwarte asfalt is waarschijnlijk een zeldzaamheid, want met een prijs van 1,8 miljoen euro is de bolide niet alleen zeer kostbaar, hij is ook nauwelijks te verzekeren. Geen enkele maatschappij wil de auto all-risk dekken.

Daarnaast is de oplage uiterst klein om er ooit één in het wild tegen te komen. Bugatti bouwt voor de hele wereld maximaal 300 stuks, waarvan momenteel eenderde is vergeven en een stuk of twintig zijn afgeleverd. In ieder geval één Nederlandse koper laat de Veyron in ons land registreren, wat betekent dat Minister Zalm ruim 700.000 euro in zijn schatkist krijgt gestort aan BPM en BTW. Overigens houdt Hessing zelf er een half tonnetje aan over.

Hessing is een jaar bezig geweest om het dealerschap in de wacht te slepen. Bugatti wilde in eerste instantie een kleinschalig netwerk opzetten. In die gedachte vond Bugatti één vertegenwoordiger voor Duitsland, België en Nederland voldoende. Toen de plannen wijzigden en naar expansie werd gezocht, kwam Hessing direct weer in beeld bij de fabrikant. Niet alleen vanwege de vele exclusieve merken die het bedrijf vertegenwoordigt, maar te meer Hessing hoog staat aangeschreven als Bentley-representant. Bentley behoort net als Bugatti tot het Volkswagen-concern. Voor het Utrechtse bedrijf betekent de toevoeging van het exclusieve merk nog meer prestige en aanzien. Hessing denkt ten minste vijf exemplaren uit de serie van 300 te kunnen leveren. Speciaal voor die kleine groep kopers volgt momenteel één monteur alle technische opleidingen die de fabrikant voorschrijft. Daarna kan de techneut de complete W16-motor uit elkaar te kunnen schroeven, zo vertelt de algemeen directeur. Volgens dezelfde persoon zal het gamma niet beperkt blijven tot de Veyron. Er staat een goedkoper model op stapel, maar die zal nog altijd niet voor Jan Modaal beschikbaar zijn. Binnenkort wordt met het project gestart.
Bugatti Veyron bij Hessing
Bugatti Veyron bij Hessing
Bugatti Veyron bij Hessing
Bugatti Veyron bij Hessing
rikkie dinsdag 17 juni 2008 13:48:06
vette auto man
Specificaties

Bugatti
Bugatti is een gerenommeerd historisch automerk, dat bekend is om zijn snelle, dure en exclusieve wagens. De merknaam is in 1998 voor 100 mark in handen van het Volkswagen-concern gekomen. In Nederland is Bugatti vertegenwoordigd door de gerenommeerde luxemerkenimporteur Hessing uit Utrecht.
Meer Bugatti nieuws
Bugatti Vision Gran Turismo showauto op IAA Frankfurt

Bugatti op de Autosalon van Geneve 2015Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI