bmw m4
Home Autonieuws Spyshots Tuning & Styling Exclusief Bedrijfswagen Beurzen Lifestyle Autotechniek SUV Contact
 
U bent hier: Home : Bmw M4
"431 pk zescilinder
M Power TwinPower
Turbo motor "

BMW M4

 

De nieuwe BMW M4 leggen qua prestaties, verbruik en technologie de lat nog hoger. De hoogtoerige 431 pk sterke zescilinder M Power TwinPower Turbo motor zet nieuwe maatstaven met vermogen en trekkracht. Het koppel van 550 Nm is 40 procent hoger ten opzichte van de vorige BMW M3, het gewicht is met 80 kilogram verminderd en het brandstofverbruik is 25 procent gunstiger. De sprint van nul naar honderd kilometer per uur is in slechts 4,1 seconden geklaard. Medio 2014 staan de nieuwe BMW M3 Sedan en BMW M4 bij de Nederlandse BMW dealer.

De BMW M3 is al ruim 28 jaar een icoon in de autowereld. Nu verschijnt de vijfde generatie. Dit keer in twee gedaanten: de BMW M3 Sedan en de BMW M4. In totaal zijn er 240.263 eenheden van de voorgaande generaties BMW M3 geproduceerd. Van zijn succesvolle voorganger, de vierde generatie BMW M3 Coupé, zijn meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

“De vorige generaties BMW M3 vielen op door hun ideale mix van sportiviteit, circuitwaardige techniek en de geschiktheid voor dagelijks gebruik”, aldus dr. Friedrich Nitschke, President BMW M GmbH. “Voor de BMW M3 Sedan en de BMW M4 Coupé hebben we dezelfde filosofie toegepast. De motor is letterlijk het kloppende hart van elk BMW M-model en dat geldt ook voor deze twee nieuwe modellen. De zescilinder lijnmotor koppelt het energieke, hoogtoerige karakter van een motor zonder turbo aan de kracht van turbotechniek.”

Dankzij de technische expertise en de knowhow van BMW’s sportdivisie BMW M GmbH zijn de BMW M3 Sedan en de BMW M4 Coupé ook nu weer toonaangevend in hun klasse. Het uiterlijk benadrukt de sportieve inborst en het design zorgt tevens voor een lage luchtweerstand.BMW M4 specs

 

Alles weten? Binnenkort komen de BMW M4 specs. De designtaal van BMW M komt bij de BMW M3 Sedan en de BMW M4 Coupé komen aan de voorkant sterk tot uitdrukking dankzij drie grote luchtinlaten, dubbele ronde koplampen met LED-verlichting en een zwarte BMW M-grille. De Air Curtains en de Air Breathers achter de wielkasten verminderen de luchtweerstand en dragen bij aan de stabiliteit op hoge snelheid. De nieuw vormgegeven BMW M-design kieuwen op de flanken vormen visueel een geheel met de Air Breathers. De lange motorkap met zijn ‘powerdome’ etaleert de potentie van de motor en biedt ruimte aan de intercooler. De lage daklijn, de korte overhang voor en achter, de geïntegreerde achterspoiler en de gespierde wielkasten benadrukken de sportiviteit van de BMW M4 Coupé, zelfs bij stilstand.

De nieuwe BMW M3 Sedan en de BMW M4 Coupé staan medio 2014 bij de Nederlandse dealer.

 
  Deze pagina is onderdeel van automotive website: Autoliefhebber.com | Design & realisatie: Art of Creations