Volkswagen Touran EcoFuel snel leverbaar
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Volkswagen Touran EcoFuel snel leverbaar

dinsdag 28 maart 2006 18:39:09
Deze zomer begint de levering van de Volkswagen Touran en Caddy EcoFuel. Beide modellen hebben een tweeliter motor, die speciaal is ontwikkeld voor het gebruik van CNG (Compressed Natural Gas ofwel aardgas), maar hij neemt indien nodig ook genoegen met benzine. Het verbruik van de EcoFuel-versies bedraagt gemiddeld 5,8 l/100km. Daarbij kenmerkt de 109 pk sterke EcoFuel-motor zich door zeer gunstige emissiewaarden. De Caddy Combi EcoFuel is er vanaf 23.120 euro inclusief btw/bpm en de Touran EcoFuel vanaf 29.995 euro.

De tweeliter EcoFuel-motor heeft een compressieverhouding van 13,5:1. Mede daardoor levert hij 80 kW/109 pk bij 5.400 tpm en een koppel van 160 Nm bij 3.500 tpm. Dat leidt voor de Touran EcoFuel tot een topsnelheid van 180 km/h, een sprint van 0-100 km/h in 13,5 seconden en een actieradius (op gas) van 310 km. De Caddy Combi heeft dankzij een grotere gastankinhoud een actieradius op gas van 440 km. Het verbruik van de EcoFuel-motor is lager dan van een vergelijkbare benzinekrachtbron: de Touran EcoFuel neemt genoegen met gemiddeld 5,8 liter/100 km. Het gebruik van aardgas leidt daarbij tot een sterke reductie van de uitstoot van schadelijke gassen. Afgezet tegen een vergelijkbare benzinemotor, stoot de EcoFuel-krachtbron 80% minder koolmonoxide en 80% minder stikstofoxide uit. Ook laat hij een 73% lagere uitstoot van methaanhoudende koolwaterstoffen voor zich noteren evenals 23% minder kooldioxide. Uiteraard voldoet de EcoFuel daarmee aan de Euro 4-emissienorm. Daarbij komt ook nog eens dat aardgas relatief voordelig is en dat zorgt voor een aantrekkelijke kilometerkostprijs.

Variabel en veilig als altijd
De EcoFuel uitvoering van de Touran is voorzien van vier aardgastanks met een totale inhoud van 18 kilogram. De Caddy Combi Ecofuel heeft daarentegen een totale inhoud van 26 kilogram. Bij zowel de Touran als de Caddy Combi zijn de aardgastanks onder de wagenvloer ingebouwd. Daardoor beperken ze de interieur- en de bagageruimte niet en blijven alle praktische voordelen volledig intact. De Touran EcoFuel is dus ook leverbaar met zeven zitplaatsen. Uiteraard voldoen de EcoFuel-uitvoeringen aan de strengste veiligheidseisen. De stalen gastanks hebben bijvoorbeeld een intensief crashtestprogramma doorlopen. Bij een ongeval onderbreken elektronische afsluitkleppen de brandstoftoevoer automatisch - zowel bij gebruik van aardgas als van benzine. De tanks hebben naast de gebruikelijke elektromagnetische afsluitkleppen ook een temperatuursensor en een begrenzer van de brandstoftoevoer. Daardoor kan bij een beschadigde leiding geen ongecontroleerd drukverlies ontstaan. Bovendien zijn in het brandstofsysteem twee terugslagkleppen geïntegreerd. Deze voorkomen het terugstromen van gas uit de tanks.

Benzine voor noodgevallen
Hoewel de Touran en Caddy Combi EcoFuel speciaal zijn doorontwikkeld om op aardgas te rijden, neemt de motor indien nodig ook genoegen met benzine. Daartoe beschikken de auto’s naast vier gastanks ook over een benzinetank met een inhoud van 13 liter. Dit is bedoeld als noodvoorraad. Voor het overschakelen van gas op benzine of omgekeerd, zijn geen handelingen van de bestuurder nodig. Ook past het motormanagement zich automatisch aan en daardoor is het rijgedrag op benzine niet anders dan bij het gebruik van aardgas. Ook het tanken zorgt niet voor verrassingen: de vulopening van zowel de gastanks als de benzinetank is weggewerkt achter het gebruikelijke tankdeksel. Het tanken van aardgas kan op dit moment op vier plaatsen in Nederland, maar het is de bedoeling dat er binnen een jaar 40 vulstations zijn.

Prijzen
De Touran EcoFuel en de Caddy Combi EcoFuel worden deze zomer op de Nederlandse markt verwacht. De Caddy Combi EcoFuel is er in alle gebruikelijke uitvoeringsvarianten. De prijzen beginnen bij 23.120 euro inclusief btw/ bpm voor de Trendline EcoFuel. Bij de Touran is de EcoFuel ook te leveren in combinatie met alle uitvoeringsniveaus. De prijzen beginnen bij 29.995 euro inclusief btw/ bpm voor de Touran EcoFuel in Basisuitvoering
Volkswagen Touran EcoFuel snel leverbaar
Volkswagen Touran EcoFuel snel leverbaar
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Volkswagen
Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto's ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (stand van zaken 2004).
Meer Volkswagen nieuws
Nieuwe Passat nu in de showroom

Oppermachtige Touareg V8 TDI debuteertAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI