Volkswagen Polo Bluemotion
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Volkswagen Polo Bluemotion

maandag 20 maart 2006 18:01:32
Volkswagen heeft tijdends de Autosalon van Genève de Polo BlueMotion gepresenteerd. Deze auto vormt de aftrap van het Volkswagen BlueMotion-programma dat staat voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid, maar dan wel gekoppeld aan maximaal rijplezier. De Polo BlueMotion beschikt over een 59 kW/80 pk sterke dieselmotor die slechts 3,9 liter per 100 kilometer verbruikt. Vergeleken met een even sterke ‘normale’ Polo, levert hij dezelfde prestaties bij een verbruik dat gemiddeld 0,5 liter/100 km lager ligt.De Polo BlueMotion dankt zijn lagere verbruik en de daaraan gekoppelde lagere emissiewaarden (per kilometer o.a. een 16 gram lagere CO2-uitstoot) aan langere overbrengings-verhoudingen van de vijfversnellingsbak, een in aërodynamisch opzicht verder geoptimaliseerd koetswerk en aan diverse motormodificaties. Hierdoor is de Polo BlueMotion zeer zuinig zonder concessies te doen aan prestaties en rijplezier. De Polo BlueMotion beschikt standaard onder andere over 14“ lichtmetalen velgen en een aërodynamische spoilerset.

BlueMotion label
BlueMotion staat niet alleen voor auto’s die rijplezier en een laag verbruik combineren, maar heeft ook betrekking op Volkswagen zelf. ‘Blue’ (blauw) is de kleur van Volkswagen en staat tevens symbool voor de elementen water en lucht. ‘Motion’ staat voor de mobiliteit van de toekomst. BlueMotion zal zich gaandeweg ontwikkelen tot een keurmerk, dat aan de zuinigste variant van een modellenreeks wordt toegekend. Overigens bewijzen de TDI- en FSI-/TSI-motoren al geruime tijd dat Volkswagen als geen ander in staat is om maximaal rijplezier aan een laag verbruik te koppelen. De Polo BlueMotion wordt geproduceerd in het Spaanse Pamplona en komt deze zomer in Nederland op de markt. De prijzen worden binnenekort bekend gemaakt.
Volkswagen Polo Bluemotion
Volkswagen Polo Bluemotion
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Volkswagen
Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto's ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (stand van zaken 2004).
Meer Volkswagen nieuws
Nieuwe Passat nu in de showroom

Oppermachtige Touareg V8 TDI debuteertAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI