Lexus LS 600H - 1e hybride V8

Lexus LS 600H - 1e hybride V8

woensdag 27 juni 2007 13:59:26
Voortbordurend op de perfectionering van de L-finesse designfilosofie in de nieuwe LS-serie, de meest geavanceerde eiligheidstechnologieën ter wereld en de hoogst mogelijk normen op het gebied van productie, kwaliteit en comfort, maakt de toepassing van de revolutionaire hybridetechnologie van Lexus in de LS 600h de auto tot een luxueus vlaggenschip dat het ultieme biedt op het gebied van design, prestaties, veiligheid en rendement. Wat het laatste betreft: de Lexus LS 600h heeft door de lage CO2-uitstoot van 219 g/km milieulabel C toegekend gekregen. De nieuwe Lexus LS 600h start bij een consumentenprijs van 136.600,- euro. Het innovatieve Lexus Hybrid Drive-systeem beschikt over exact die rijeigenschappen waarmee de Lexus aandrijflijntechnologie zich onderscheidt. Dankzij de hoogwaardige technologie profiteren de klanten van een unieke rijervaring, samengeste ld uit buitengewone prestaties, souplesse en raffinement,zonder het normaliter daarbij behorende hoge brandstofverbruik en de hoge
uitstoot van schadelijke stoffen.

Met de introductie van de LS 600h in 2007 wordt de revolutionaire highperformance hybridetechnologie voor de eerste keer toegepast in het topmodel van het merk. Na de RX 400h en de GS 450h is de nieuwe LS 600h de derde Lexus met Lexus Hybrid Drive. Elke nieuwe Lexus hybride versterkt het belang van hybridesystemen als belangrijkste aandrijflijntechnologie voor het merk. En Lexus blijft de eerste en enige belangrijke automobielfabrikant die op dit moment een uitgebreid aanbod hybridemodellen kan leveren.

Net als bij de RX en GS hybridemodellen slaat het getal 600 van de typeaanduiding LS 600h niet op de cilinderinhoud maar in plaats daarvan op het vermogen, dat vergelijkbaar is met het vermogen van een conventionele 6,0 liter benzinemotor, terwijl de letter h aangeeft dat de auto is uitgerust met het Lexus hybridesysteem.

Aandrijflijn
De LS 600h is de eerste auto ter wereld met een volhybride V8 aandrijflijn, waarbij een technologisch ongeëvenaarde 5,0 liter benzinemotor gecombineerd wordt met een krachtige elektromotor met hoog vermogen, een nieuw ontworpen batterijpakket met een grote capaciteit, een tweetraps elektronisch geregelde continu variabele transmissie en permanente vierwielaandrijving.

Dankzij dit state-of-the-art hybridesysteem zijn de prestaties van de LS 600h en de effecten op het milieu perfect in balans. Het vermogen van de 5,0 liter V8 benzinemotor van 394 pk/290 kW wordt gecombineerd met het vermogen van 225 pk/165 kW van de elektromotor, waarmee een systeemvermogen van 445 pk/327 kW kan worden gerealiseerd. De V8 heeft een koppel van 520 Nm en de elektromotor beschikt over een koppel van 300 Nm. Het brandstofverbruik bij de gecombineerde cyclus volgens EC-norm is slechts 9,3 l/100 km (vergelijkbaar met het verbruik van een auto met een zescilindermotor), de CO2-uitstoot is
219 g/km en de uitlaatgassen zijn buitengewoon schoon.

Rijeigenschappen
De Lexus LS 600h is de eerste auto ter wereld met een hybride-aandrijflijn met permanente vierwielaandrijving. Het systeem is voorzien van drie differentiëlen en een cardanas die rechtstreeks gekoppeld is aan de hybridetransmissie. Een TORSEN®-differentieel met gelimiteerde slip verdeelt de aandrijfkracht in een verhouding 40%/60% over de voor- en achterwielen. De verdeling van het
koppel wordt echter permanent geregeld en kan variëren tussen 30:70 en 50:50 voor/achter.

Lexus LS 600H - 1e hybride V8
Lexus LS 600H - 1e hybride V8
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Lexus

Lexus autonieuws

Lexus is sinds 1989 wereldwijd de naam van zeer luxe klassewagens van het Toyota- concern. Vooral in de Verenigde Staten is het merk erin geslaagd een volwaardige concurrent te zijn voor gevestigde merken in dit segment als Mercedes-Benz en BMW. Hoe de naam 'Lexus' is ontstaan is niet helemaal duidelijk, het wordt wel gezien als een acroniem voor 'Luxury cars for EXport to the US'.
Meer Lexus nieuws
De nieuwe Lexus LS 500h

Lexus LC Convertible Regatta Edition

De Lexus UX 300e Electric

Lexus ES 300h nu bij de dealer

Nieuwe zeer complete Lexus UX 250h

Lexus betoverende versie van LC

Nieuwe Lexus RC F SPORT Black Edition

Lexus RX 450hL voor zeven personenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com