Audi A3 1.9 TDIe in EcoTour 2008
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Audi A3 1.9 TDIe in EcoTour 2008

maandag 22 september 2008 19:12:41

In de EcoTour 2008 heeft de Audi A3 1.9 TDIe de overwinning in de categorie ‘small family diesel’ voor zich opgeëist. Tijdens de zevendaagse rit, die van Barcelona naar Den Haag voerde, liet de Audi A3 1.9 TDIe een gemiddeld verbruik van slechts 4,0 l/100 km voor zich noteren. In de EcoTour 2008 ging het erom zo zuinig mogelijk te rijden met auto’s die toch al als zuinig bekend staan. Aan het evenement namen equipes uit verschillende Europese landen mee. De Audi A3 1.9 TDIe met roetfilter won in handen van een Zwitsers team, dat een gemiddeld verbruik van 4,0 l/100 km wist te realiseren. Daarmee kwam het team niet alleen onder de fabrieksopgave van 4,5 l/100 km, maar bleek de Audi ook nog eens zuiniger dan de winnaar uit de hybride-categorie.

De Audi A3 1.9 TDIe dankt zijn lage verbruik aan een pakket maatregelen. Zo heeft hij langere versnellingsbakverhoudingen, banden met een lage rolweerstand en een verder geoptimaliseerde aerodynamica. Met een gemiddelde CO2-uitstoot van 119 g/km (overeenkomend met de fabrieksopgave van 4.5 l/100 km voor het brandstofverbruik) heeft de Audi A3 TDIe een B-Label en profiteert hij van de bijbehorende milieusubsidie. Er zijn ook e-uitvoeringen van de Audi A6 en Audi A8.

Europees initiatief
De Eco Tour 2008 is een initiatief van de ANWB en haar Europese zusterclubs, die alle zijn aangesloten bij de FIA (Fédération Internationale, de l’Automobile). De zuinigheidsrit is georganiseerd om te laten zien dat zuinig rijden lonend is voor zowel milieu als portemonnee. Aan de EcoTour 2008 deden in totaal 42 teams mee. Daaronder waren getrainde rally- en ecorijders, maar ook mensen die voor het eerst aan de start van een auto-evenement kwamen. Er waren prijzen te winnen in zes categorieën. Daarbij werd ook onderscheid gemaakt tussen benzine- en dieselmodellen.

Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Audi
Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz- werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar stopte deze samenwerking, Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geld verslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909.
Meer Audi nieuws
Audi A6 45 TFSI

Audi Q3 tweede generatieAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI