Yamaha presenteert sportauto op de Tokyo Motor Show

Yamaha presenteert sportauto op de Tokyo Motor Show

Op de Tokoyo Motor Show heeft Yamaha haar eerste sportauto gelanceerd: Yamaha Sports Ride Concept. Er werden weinig details vrijgegeven, maar het werd wel duidelijk dat Gordan Murray (F1 designer bij McLaren) een grote rol heeft gespeeld bij de productie van het onderstel. De auto heeft iStreamtechnology, wat revolutionair is voor het gewicht, de stijfheid en de veiligheid van de auto. Murray noemt deze technologie dan ook ‘the next big thing’.

Het exacte gewicht van de auto werd niet bekend gemaakt, maar het is minder dan 900kg. Een gewicht van 759kg wordt zelfs genoemd. Naar verwachting rollen er 1000-350,000 auto’s van de band. De Sports Ride Concept zal waarschijnlijk gaan concurreren met de Mazda MX5 en de Lotus Elise.

 

Ook de motor wordt vergeleken met die van de Lotus Elise. Ondanks dat we nog geen officiële berichten hebben, kunnen we hier als autoliefhebber toch iets over zeggen. Tenminste, als we kijken naar de laatste samenwerking tussen Murray en Yamaha. Naar verwachting produceren zij een motor die tot 100pk kan gaan. De Sports Ride Concept is 3.9m lang, 1.72m breed en 1.17m hoog.

 

Yamaha wil geen auto maken zoals iedereen het doet, maar wil vernieuwend zijn. Masato Suzuki, Yamaha’s innovation manager, stelt dat zowel Yamaha als Gordon Murray vernieuwend denken, waardoor met Murray de perfecte partner wordt ingezet. Dat Yamaha van tweewielers naar vierwielers gaat, lijkt nu eindelijk waarheid te worden.

 

Van de Mazda MX5 en Lotus Elise zijn redelijk wat exemplaren op de markt. De Mazda MX5 is tot op de heden meest verkochte tweezitter en wordt al sinds 1989 geproduceerd. Als je dus wel van dit soort auto’s houdt, maar een kleine beurs hebt, kun je terecht bij een site voor tweedehands modellen. Ook van de Lotus Elise die in 1999 voor het eerst van de band afrolde kun je hier terecht.


Yamaha presenteert sportauto op de Tokyo Motor Show


Autoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com