Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept

video
dinsdag 07 maart 2017 15:56:13

Audi zorgt op de Autosalon van Genève voor een wereldprimeur van formaat met de onthulling van de Q8 sport concept. De nadrukkelijk sportieve en luxueuze Audi Q8 sport concept zet nieuwe standaards in het topsegment en is voorzien van een innovatieve, zeer efficiënte aandrijflijn.

Voor het eerst koppelt Audi bij de Q8 sport concept een 3.0 TFSI zescilinder mild hybride krachtbron aan een elektrisch aangedreven compressor. Met 350 kW/476 pk en maar liefst 700 Nm aan trekkracht accelereert het studiemodel in slechts 4,7 seconden naar de 100 km/u, en vervolgens door naar een topsnelheid van 275 km/u. Een actieradius van ruim 1.200 kilometer maakt de fullsize SUV conceptauto uitermate geschikt voor lange reizen.

 

Sportieve aspiraties
De Audi Q8 sport concept heeft een geheel eigen lijnenspel en een imposant front met een karakteristieke grille en twee grote instroomopeningen onder de koplampen. Ten opzichte van de Q8 concept die Audi begin dit jaar in Detroit presenteerde, zijn bij de Q8 sport concept die in Genève staat de wielkasten met 12 millimeter verbreed. Om de sportieve aspiraties verder te onderstrepen is het model ook voorzien van een grotere dakspoiler, een diffuser van aluminium en ovalen uitlaatpijpen.

 

Augmented reality
Het interieur van de Audi Q8 sport concept ademt pure luxe met uitgestrekte lijnen, verfijnde materialen en een overvloed aan ruimte. Het dashboard heeft grote touchscreens, aangevuld met de allernieuwste versie van de innovatieve Audi virtual cockpit en een head-up display dat met augmented reality werkt, waardoor de echte en virtuele wereld samensmelten.

Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept
Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept
Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept
Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept
Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept
Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept
Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept
Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept
Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept
Wereldprimeur is de Audi Q8 sport concept
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Audi Q8 sport concept
Op beurs: Autosalon van Geneve 2017
Automerk: Audi
Automodel: Q8
Uitvoering: sport concept
Vermogen - Brandstof: 476 pk
Vermogen - Brandstof (kW): 350 kW
Maximale koppel - Brandstof (Nm): 700 Nm
0 - 100 km/u: 4,7 seconden
Maximale snelheid - Brandstof (km/u): 275 km/u
Actieradius (NEDC): 1.200 km
Benzinemotor: 3.0 TFSI zescilinder

Audi
Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz- werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar stopte deze samenwerking, Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geld verslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909.
Meer Audi nieuws
Audi A6 45 TFSI

Audi Q3 tweede generatieAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI