Wereldprimeur 6 deurs Mini Clubman Concept in Geneve

Wereldprimeur 6 deurs Mini Clubman Concept in Geneve

woensdag 26 februari 2014 19:09:01

MINI toont op de komende autoshow van Genève de wereldpremière van de MINI Clubman Concept. Dit studiemodel van de derde generatie MINI is flink groter dan de huidige MINI Clubman. In de lengte groeide hij maar liefst 26 centimeter en in de breedte bijna 17 centimeter. Onveranderd is de iconische uitstraling van dit model dankzij het kenmerkende design.

 

Ondanks zijn flink gegroeide afmetingen (lengte 4.223 mm, breedte 1.844 en hoogte 1.450 mm) heeft MINI het onderscheidende karakter van dit model weten te behouden. De MINI Clubman Concept is direct herkenbaar aan de ronde koplampen, de horizontale dakprofielen en de kenmerkende grille. De nadrukkelijk zichtbare wielkasten en een dubbele dakspoiler versterken het dynamische karakter van het ontwerp.

 

Gebruiksgemak en meer binnenruimte
Aan de achterkant is de Clubman Concept onmiskenbaar MINI – met dank aan de dubbele deuren. Die verschaffen op een bijzonder makkelijke manier toegang tot de laadruimte. De achterkant kent bovendien een nieuw functioneel detail, een sensor onder de bumper. Door met de voet langs deze sensor te bewegen, opent de gebruiker de achterdeuren.

Door de enorme groeispurt is ook de binnenruimte van de MINI Clubman Concept er flink op vooruit gegaan. Hierdoor hebben de inzittenden voorin meer bewegingsruimte en beschikken de achterpassagiers over extra beenruimte. De achterbank bestaat bovendien uit drie aparte zitplaatsen wat eveneens bijdraagt aan het zitcomfort.

 

MINI Connected
In het nieuwe interieur heeft MINI luxe materialen toegepast zoals drie verschillende soorten leer, gepatineerd zilver en zwart chroom. Indirecte verlichting zorgt bij rijden in het donker bovendien voor een aangename sfeer.
Met de MINI Clubman Concept tilt MINI de mogelijkheden van MINI Connected naar een nog hoger plan. De functionaliteiten zijn afleesbaar via het MINI-typische, centraal gemonteerde, 20 centimeter ronde scherm en worden ondersteund door een naadloze integratie van de auto in de digitale wereld via de cloud.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Mini

Mini autonieuws

Mini is de naam van een bekende kleine auto die tussen 1959 en 2000 werd geproduceerd. Het was een revolutionaire en karaktervolle kleine auto die was ontworpen voor de British Motor Corporation (BMC) door Alec Issigonis (1906-1988) en gemaakt in Birmingham.
Meer Mini nieuws
Nieuwe generatie Mini Cooper

MINI Cooper S Convertible Facelift betrapt

Designschetsen van volledig elektrische MINI

Mini Countryman Panamericana plug-in hybride

Cadeautips voor jonge MINI fans

Opfrisbeurt Mini 3-deurs, 5-deurs en Cabrio

Nieuwe zeventraps automaat met dubbele koppeling

Het nieuwe MINI logoAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com