Wereldpremičre van Ferrari FXX K in Abu Dhabi

Wereldpremičre van Ferrari FXX K in Abu Dhabi

donderdag 04 december 2014 07:22:27

Ferrari’s nieuwe FXX K research- en ontwikkelingsprogramma beleeft volgend weekend op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi zijn wereldpremière. De laboratoriumauto is gebaseerd op het eerste hybride model uit Maranello en zal volgend jaar op diverse circuits wereldwijd zijn rondjes draaien. De aanduiding K verwijst naar het ‘Kers’  (Kinetic Energy Recovery System) systeem dat is toegepast.

Omdat de FXX K niet wordt belemmerd door homologatie- en racevoorschriften zal dit model nooit voor de autosport worden ingezet. Hij is in feite ontwikkeld om op geen enkel gebied een compromis te hoeven sluiten waardoor technologische innovaties een ongekende rijervaring zullen garanderen voor de exclusieve groep van Client-Test Drivers waarmee het merk van het Steigerende Paard de komende twee jaar dit testprogramma wil uitrollen.

 

Het enorme potentieel van de auto wordt aangetoond door twee belangrijke cijfers: een maximum motorvermogen van 1.050 pk (waarvan 860 pk wordt geleverd door de conventionele V12-motor en 190 pk door de elektromotor) en het maximum koppel is meer dan 900 Nm.

 

De 6.262 cc V12-motor van de FXX K heeft nieuwe nokkenassen en een gemodificeerd klepbedieningsmechanisme met mechanische klepstoters in plaats van hydraulische. De inlaatspruitstukken zijn opnieuw ontworpen en zijn op een speciale manier gepolijst. Het uitlaatsysteem is gemodificeerd omdat de geluiddempers zijn verwijderd.

 

Het HY-KERS-systeem is verder geëvolueerd voor het leveren van topprestaties met als resultaat dat de bestuurder de functies kan bedienen van de specifieke Manettino met vier standen op de middenconsole: Qualify, voor maximale prestaties voor een gelimiteerd aantal ronden; Long Run om constant prestaties te optimaliseren; Manual Boost voor het direct leveren van maximale aandrijfkracht; en Fast Charge, voor het snel opnieuw opladen van de accu van de auto. 

 

Veel aandacht is geschonken aan het leveren van maximale efficiency op ieder gedeelte van alle circuits wat is geresulteerd in uitgebreide en geïntegreerde aanpassingen van het koetswerk, zowel op het gebied van actieve als passieve aerodynamica.

 

De voorkant van der auto wordt gedomineerd door een tweedelige spoiler en een vergrote splitter, die 30 mm is verlaagd, met een opening in het midden. Dit ontwerp is een toepassing op basis van concepten die zijn ontwikkeld om de aerodynamica verder te verbeteren in de GT-categorie van het WEC die Ferrari drie jaar achtereen heeft gewonnen. Twee paar verticale elementen, een eindplaat en aan de buitenzijde opstaande vinnen zorgen ervoor dat dat de rijwind naar de flanken van de auto wordt geleid. Hierdoor wordt een luchtwerveling in lengterichting gegenereerd die resulteert in een gecontroleerde onderdruk. Op deze manier wordt de luchtweerstand van de wielen weggezogen naar de buitenkant van de aerodynamisch vormgegeven onderkant van de auto. Samen met de sideskirts die vanaf de dorpels uitsteken, wordt de luchtdoorstroming aan de onderkant van de auto geoptimaliseerd voor een nog betere efficiency.

 

De aanpassingen aan de achterkant van de auto zijn ook doelgericht. De achterkant is nu 30 mm hoger terwijl de beweegbare spoiler nu met maximaal 30 mm kan worden vergroot. Een verticale vin en een kleine vin aan de zijkanten van de achterpartij dienen voor een verlaging van de luchtweerstand en zorgen voor een optimale werking van de spoiler voor een hoge downforce. Dit systeem creëert ook een aanzienlijke downforce aan de achterkant van de auto, waardoor een grotere diffuser kan worden gebruikt zodat de lucht onder de auto beter kan worden afgevoerd. Het gedeelte van de onderkant voor de achterwielen wordt volledig benut voor het creëren van neerwaartse druk dankzij verminderde luchtdruk in de wielkasten, gerealiseerd door een directe verbinding naar de achterkant van de auto via een by-pass doorvoerleiding.

 

Het resultaat is een verbetering van 50% in downforce bij de configuratie voor een lage luchtweerstand en een verbetering met 50% in de agressievere downforce configuratie, resulterend in een cijfer van 540 kg bij 200 km/u.

 

De voertuigdynamica zijn verder verbeterd door het gebruik van Pirelli slickbanden met sensoren die de versnelling in lengte, radiale en zijwaartse richting monitoren evenals de temperatuur en de bandenspanning. Hierdoor wordt de interactie tussen banden en wegdek accuraat geanalyseerd, waardoor nog vitalere gegevens worden verkregen voor het optimaal laten functioneren van het tractiecontrole-systeem.

 

De mate van ingrijpen door het E-Diff elektronische differentieel, de F-Trac tractie controle, het Racing SSC (Side Slip Angle Control) – nu speciaal gekalibreerd voor de slicks van de auto – en het high-performance ABS kunnen worden gecontroleerd door stand 5 van het Manettino op het stuurwiel.


Wereldpremičre van Ferrari FXX K in Abu Dhabi
Wereldpremičre van Ferrari FXX K in Abu Dhabi
Wereldpremičre van Ferrari FXX K in Abu Dhabi
Wereldpremičre van Ferrari FXX K in Abu Dhabi
Wereldpremičre van Ferrari FXX K in Abu Dhabi

1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Auto: Ferrari FXX K
Automerk: Ferrari
Automodel: FXX
Uitvoering: K
Vermogen - Brandstof: 860 pk
Vermogen - Elektromotor: 190 pk
Vermogen - Gecombineerd: 1050 pk
Maximale koppel - Brandstof (Nm): 900 Nm
Benzinemotor: 6.262 cc V12-motor
Ferrari

Ferrari autonieuws

Ferrari is een exclusief Italiaans automerk gesticht door Enzo Ferrari. Het merk werd opgericht in 1947 en is gevestigd aan de Via Abetone Inferiore in Maranello, waar ook Galleria Ferrari, het Ferrarimuseum, is gelegen, 20 km ten zuiden van Modena. Ferrari is momenteel voor 85% in handen van FIAT. 15% is in handen van de buitenechtelijke zoon van Enzo, Piero Ferrari. Ferrari produceert per jaar maximaal zo'n 4000 exclusieve sportwagens. Ferrari is nu een zeer waardevol bedrijf.
Meer Ferrari nieuws
Werkt Ferrari aan een nieuwe supercar?

Ferrari mule gespot in Amsterdam
Ferrari Portofino facelift betrapt

Ferrari 812 GTO stiekem onderweg

Ferrari 488 Pista Spider

Ferrari SP38 slechts 1 stuk in productie

Ferrari 488 GTB Pista ook in Geneve

Ferrari PortofinoAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com