Eerste Volkswagen die weet waar de zon staat
Wereldpremiere VW ID.7 in mei 2023

Wereldpremiere VW ID.7 in mei 2023

zaterdag 21 januari 2023 08:41:31

De nieuwe Volkswagen ID.7, die over enkele maanden zijn wereldpremière beleeft, heeft een bijzondere airconditioning met bewegende luchtroosters. Zodra de bestuurder met de sleutel in de buurt van de auto komt, wordt de airco automatisch direct geactiveerd om het interieur te koelen of te verwarmen. De nieuwe, slimme airco reageert op gesproken opdrachten, houdt rekening met de stand van de zon en past zich automatisch aan de voorkeuren van individuele gebruikers aan. Zo wordt het comfort naar een niveau getild dat in de middenklasse ongeëvenaard is.

De Volkswagen ID.7, die op de CES in Las Vegas recent in gecamoufleerde vorm werd onthuld, onderscheidt zich onder andere door zijn slimme airconditioning. Nog voordat de passagiers zijn ingestapt, brengt het systeem het interieur al op een aangename temperatuur. Via de automatisch bewegende luchtroosters kan de luchtstroom over een groot gebied in de auto of juist heel gericht naar een specifieke zone van het interieur worden geleid. De ID.7 is de eerste Volkswagen met deze slimme airconditioning.

 

Gericht op gebruiksvriendelijke bediening
Het airconditioningsysteem wordt bediend via het centrale touchscreen. De verschillende functies van het systeem zijn overzichtelijk in het scherm gegroepeerd. Via het digitale menu kan voor alle ‘slimme’ luchtroosters de sterkte en richting van de luchtstroom worden bepaald. De temperatuur in de auto is via de verlichte ‘sliders’ onderaan het beeldscherm in te stellen.

 

Voice control
De automatische airconditioning laat zich ook via voice control bedienen. Door bijvoorbeeld “Hallo Volkswagen, ik heb koude handen” te zeggen, gaat de stuurverwarming aan. Daarnaast wordt gedurende zo’n vijf minuten warme lucht naar de handen van de bestuurder geleid. Specifieke wensen zijn te vinden onder de functie ‘Smart Climates’

 

Airconditioning afgestemd op persoonlijke voorkeuren
In de ID.7 kunnen specifieke voorkeuren van individuele gebruikers worden opgeslagen onder de functie ‘Personalisaties’. Dit geldt ook voor de instellingen van de airconditioning. Een praktische feature wanneer meerdere bestuurders van de auto gebruikmaken.

 

Zonnesensor
De ‘slimme’ airco reageert ook op de omgeving. Zo is er bijvoorbeeld een sensor bij de voorruit geplaatst waarmee de stand van de zon wordt gedetecteerd. Wanneer die fel op de zijkant van de auto schijnt, voert de airco van de ID.7 automatisch koele lucht naar deze zijde van het interieur

 

ID.7: dit jaar op de markt
Met de komst van de nieuwe ID.7 – die is gebaseerd op het MEB-platform – bestaat de volledig elektrische ID-familie van Volkswagen uit zes verschillende modellen. In het tweede kwartaal van 2023 wordt de ID.7 onthuld. De auto staat nog dit jaar bij de Volkswagen-dealers


Wereldpremiere VW ID.7 in mei 2023
Wereldpremiere VW ID.7 in mei 2023
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Volkswagen

Volkswagen autonieuws

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto's ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (stand van zaken 2004).
Meer Volkswagen nieuws
ID. Buzz onderweg

Volkswagen Jetta GLI Facelift 2022

Elektrisch VW ID.Buzz in 2025

Super! Echte body prototypes VW ID.Buzz

Testmule VW ID.Buzz onderweg

Volkswagen ID.4 GTX kost 52K

Volkswagen ID.5 spyshots

Volkswagen T7 Multivan En GTE spyshotsAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2023 Contact: Autoliefhebber.com