Wereldpremiere voor de nieuwe Peugeot 208
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Wereldpremiere voor de nieuwe Peugeot 208

donderdag 26 maart 2015 13:10:32

De nieuwe PEUGEOT 208 straalde met de nieuwe kleur Orange Power tijdens zijn première op de 85e editie van de Geneva Motor Show. Naast deze levendige, frisse en dynamische kleur introduceert Peugeot twee textuurlakken die voor het eerst ter wereld worden toegepast voor serieproductie: Ice Grey en Ice Silver. Het applicatieproces van deze lakken is volkomen nieuw, maar ook het zichtbare resultaat is nooit eerder getoond.  Dat is niet het enige nieuws; PEUGEOT komt bovendien met een nieuw personaliseringspakket Lime Yellow dat, net als het in Genève onthulde personaliseringspakket Menthol White, naar wens aan de buitenzijde óf in het interieur kan worden toegepast.

De nieuwe PEUGEOT 208, die vanaf juni 2015 in de Europese showrooms zal verschijnen, is het resultaat van een zeer compleet proces waarbij werkelijk alle facetten van de auto onder de loep zijn genomen. Het resultaat is een uitgesproken, sportief en strak design; maar ook zijn er nieuwe technologische uitrustingen voor meer comfort en veiligheid en nieuwe motoren, die zowel zuinig als krachtig zijn.

 

Naast het nieuwe Orange Power, de metallic lakkleur die onlangs op de Geneva Motor Show werd gepresenteerd, wordt het kleurenpalet voor de nieuwe PEUGEOT 208 uitgebreid met twee zeer innovatieve textuurlakkleuren. Bovendien zijn er voortaan twee personaliseringspakketten die ofwel aan de buitenzijde ofwel in het interieur van de nieuwe PEUGEOT 208 toegepast kunnen worden.

 

Volkomen nieuwe textuurtinten

Vanaf de lancering is de nieuwe PEUGEOT 208 dus ook leverbaar in twee nieuwe carrosseriekleuren die bijzonder innovatief zijn en breken met het traditionele aanbod: Ice Grey en Ice Silver.

 

Deze kleuren hebben bijzondere kenmerken:

Ze zijn onderscheidend en geven de auto een bijzondere uitstraling. De matheid en de satijnglans benadrukken de stijl van de auto en versterken de dynamiek en het moderne karakter van de nieuwe PEUGEOT 208.

 

 

Doordat deze kleuren met het licht spelen, reageren ze sterk op de variaties in de belijning, in tegenstelling tot matte lakken die gewoonlijk rondingen doen vervlakken en vormen afzwakken.

 

De enigszins korrelige textuur, die bijzonder aanvoelt, geeft de auto een robuuste en stevige uitstraling. Dit type lak is sterker en onderhoudsvriendelijker dan klassieke matte lak. Zo is deze lak uitstekend bestand tegen kleine krasjes en tegen regelmatig wassen - onder hoge druk of in de wasstraat (zonder waxbehandeling).

 

Doordat voor het eerst ter wereld een industrieel proces is ontwikkeld voor toepassing van de lak in de fabriek zelf, worden deze bijzondere kleuren – die gewoonlijk slechts worden toegepast voor kleine series en heel bijzondere premium aanbiedingen (tot 6.000 euro!) - toegankelijk voor dezelfde prijs als parelmoer lak.

 

Technisch gezien is dit een hoogstandje waarvoor dan ook een internationaal octrooi is aangevraagd. De kleuren worden in de fabriek van Poissy (Frankrijk) geproduceerd en de industrialisering ervan heeft bijna 4 jaar tijd gekost. De onderlagen (anticorrosie laag en de gekleurde grondlaag) zijn hetzelfde als bij de klassieke metallic lakken, maar de samenstelling van de lak en de applicatietechniek zijn volkomen nieuw. Deze lak bevat actieve ‘texturerende’ bestanddelen, maar ook fijne siliciumdioxidedeeltjes en microballetjes van polyamide. De in hars gedompelde siliciumdioxidedeeltjes zorgen voor mattering, weerstand en het korreleffect, terwijl de polyamide microballetjes voor de specifieke textuur in de lak zorgen.

 

Gezien het feit dat de beschermende onderlagen en de grondlagen onveranderd zijn gebleven, kan eenzelfde robot kiezen uit een klassieke lak of een textuurlak. Deze industriële innovatie maakt bovendien een flexibeler beheer van de productielijnen mogelijk en een bredere toepassing van de applicatie waardoor dit soort lakken voor een concurrerender prijs kunnen worden aangeboden.

 

De twee nieuwe kleuren, Ice Grey en Ice Silver, zorgen voor een heel verschillende uitstraling:

Ice Grey oogt elegant, modern en chique;
Ice Silver straalt dynamiek en kracht uit (Ice Silver is overigens ook leverbaar voor de sportieve versies van de nieuwe PEUGEOT 208, te weten de GTi en GTi by PEUGEOT Sport).

Wereldpremiere voor de nieuwe Peugeot 208
Wereldpremiere voor de nieuwe Peugeot 208
Wereldpremiere voor de nieuwe Peugeot 208
Wereldpremiere voor de nieuwe Peugeot 208
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Peugeot 208
Automerk: Peugeot
Automodel: 208

Peugeot
Peugeot is een Frans automerk van PSA Peugeot Citro?n. Het is genoemd naar de familie Peugeot uit de streek van Montb?liard, die het industri?le imperium is begonnen. In 2008, 117 jaar na de start van de productie van wagens, heeft Peugeot 50 miljoen auto's geassembleerd. Peugeot produceert ook scooters.
Meer Peugeot nieuws
Peugeot Partner 2018 voor professionele gebruikers

Nieuwe Peugeot 508 SW Radicale breakAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI