Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan

Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan

woensdag 29 november 2017 20:16:44

Mazda Motor Corporation heeft vandaag op de Los Angeles Auto Show de grondig vernieuwde en verfijnde Mazda6 Sedan onthuld. Mazda's menscentrische ontwerpfilosofie vormde de basis voor de nieuwste versie van het vlaggenschip van het merk, een Wereldprimeur met nieuwe aandrijflijntechnologie en meer premium ontwerpdetails. Wat styling en design betreft hebben de ontwerpers het kwaliteitsgevoel van zowel exterieur als interieur van de vernieuwde Mazda6 sterk verbeterd, waardoor het reeds bekroonde ontwerp meer volwassenheid en rust heeft gekregen.

De Mazda6 is in de VS leverbaar met twee motoren. Vanzelfsprekend is er de koppelrijke en zuinige 2.5 SKYACTIV-G motor. De atmosferische 2.5 liter viercilindermotor heeft tal van upgrades gekregen om de interne weerstand te verminderen en de efficiency bij alle toerentallen te verbeteren. Ook is de motor verfijnder qua loopeigenschappen. In Noord-Amerika levert Mazda deze viercilindermotor met cilinderuitschakeling. De buitenste twee cilinders kunnen worden uitgeschakeld bij constant snelheden tussen de 25 (40 km) en 50 mijl (80 km) per uur, maar alle vier cilinders blijven beschikbaar voor het geval dat het maximale vermogen vereist is. De koppelomvormer van de zestraps automatische transmissie SKYACTIV-DRIVE is voorzien van een centrifugale slinger, die alle vibraties die optreden als de motor op twee cilinders loopt opvangt. Zodoende wordt naadloos overgeschakeld van twee naar vier cilinders en vice versa. Deze overschakeling heeft echter wel degelijk gevolgen voor het verbruik.

 

De hogere uitrustingsvarianten worden tevens leverbaar met Mazda’s veelvuldig onderscheiden 2.5T SKYACTIV-G benzinemotor met turbo*. Deze motor was voor het eerst leverbaar voor de huidige generatie Mazda CX-9 crossover SUV en is een technisch hoogstandje, met een maximaal koppel van 420 Nm bij slechts 2.000 t/min en een vermogen van 250 pk op 93 octaan brandstof (227 pk op 87 octaan brandstof).

 

Mazda’s innovatieve Dynamic Pressure Turbo bouwt nagenoeg onmiddellijk druk op doordat via een kleine inlaatopening de lucht richting de turbo wordt gestuurd. En net als bij water gaat lucht sneller stromen als het door een kleinere opening moet. Bij hogere toerentallen wordt een tweede klep geopend voor een betere luchtstroom en een maximaal vermogen. Een 4-3-1 spruitstuk voorkomt ongewenste uitlaattegendruk.

 

Met behulp van gekoelde uitlaatgasrecirculatie (EGR) wordt de verbrandingstemperatuur verlaagd om kloppen tegen te gaan, waardoor brandstofverrijking (waarbij extra brandstof in de cilinders stroomt om de motor te koelen) minder noodzakelijk is. Turbomotoren komen vaak ongunstig uit de officiële verbruikstests, omdat laboratoriumtests de zwaardere motorbelasting, waarvoor brandstofverrijking nodig is, niet nabootsen.

 

In veel gevallen worden turbomotoren gekoppeld aan continu variabele automatische transmissies (CVT), waardoor ze over een smal efficiencybereik beschikken en niet voor het gevoel van verbondenheid tussen auto en bestuurder zorgen, dat een kenmerk is van alle Mazda-modellen. Mazda’s zestraps automatische transmissie SKYACTIV-DRIVE, die standaard is gekoppeld aan de 2.5T SKYACTIV-G motor, beschikt over een traditionele koppelomvormer, waardoor er een groter gevoel van verbondenheid bestaat dan bij veel andere automatische transmissies het geval is.

 

Beide motoren passen perfect bij de Mazda6, waarbij de atmosferische motor efficiënt en responsief is, terwijl de turbovariant het rijplezier versterkt waar Mazda’s bekend om staan.

 

Als voorvechter van de handgeschakelde versnellingsbak levert Mazda de Mazda6 ook met de SKYACTIV-MT, gekoppeld aan de 2.5 SKYACTIV-G motor


Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sedan
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Mazda

Mazda autonieuws

In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Nieuwe Mazda MX-30

Vernieuwde Mazda6 in showroom vanaf  36.990

Vernieuwde Mazda MX-5 met meer vermogen

Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sportbreak

SKYACTIV-X is nieuwe generatie benzinemotor

Wereldpremiere vernieuwde Mazda6 Sportbreak

Vernieuwde Mazda MX-5 Roadster en RF

Wereldpremiere nieuwe Mazda CX-5 in LAAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com