Wereldpremiere op Autosalon Brussel van nieuwe Opel Meriva

Wereldpremiere op Autosalon Brussel van nieuwe Opel Meriva

dinsdag 14 januari 2014 19:56:46

De nieuwe Meriva is efficiënter, aantrekkelijker en functioneler dan ooit en gaat vandaag, 14 januari, in wereldpremière op persdag van de autosalon van Brussel (16-26 januari 2014 geopend voor publiek). Niet alleen de unieke flexibiliteit van Opels compacte MPV valt op, maar ook zijn opgefriste, strakkere vormgeving en de voor dit segment baanbrekende technologie die zijn comfort en efficiëntie verbetert. Een hele reeks motoren die voldoen aan de Euro 6-norm doen hun intrede, zoals een 1.6 CDTI van nieuwe generatie, de meest geruisloze en efficiënte motor in zijn klasse. Deze versie verbruikt slechts 3,8 liter per 100 kilometer. Voor het eerst zakt de uitstoot van een MPV op benzine of diesel onder de 100 g, tot exact 99 g/km CO2. De nieuwe versnellingsbakken schakelen soepeler en nauwkeuriger en de nieuwe, snellere en functionelere generatie van het Opel IntelliLink-infotainmentsysteem integreert elke smartphonefunctie perfect in de cockpit.

 

Met de eerste generatie Opel Meriva's in 2003 werd het nieuwe segment van de compacte MPV geboren en kreeg het grote publiek toegang tot echte flexibiliteit. De tweede generatie uit 2010 legde de lat weer een flink stuk hoger, met innovatieve voorzieningen die niet alleen de flexibiliteit maar ook de ergonomie verbeterden. Zo werd in- en uitstappen veel gemakkelijker dankzij de achter scharnierende FlexDoors. Verder waren er het uiterst variabele achterbanksysteem FlexSpace en de ergonomische voorstoelen, heel wat slimme opbergmogelijkheden en Opels unieke, volledig geïntegreerde fietsendrager FlexFix. Al deze snufjes en de hogere zitpositie vormen de sleutel tot succes en maken van de nieuwe Meriva de ergonomiekampioen. Zo luidt althans de conclusie van onafhankelijke gezondheidsspecialisten.

 

De Meriva vormt ook een benchmark op het vlak van kwaliteit en klanttevredenheid. Volgens het nieuwe TÜV Report 2014, dat werd gepubliceerd in december 2013 na inspectie van bijna 8 miljoen tweedehandsauto’s van alle klassen en merken, is de Opel Meriva de auto met de minste gebreken. In de categorie van twee tot drie jaar oude auto's, waarin TÜV vooral Meriva's uit de tweede generaties inspecteerde, versloeg de Opel Meriva alle modellen van Mazda, Toyota, Porsche, BMW en Audi en kwam hij naar voren als de geteste personenwagen met de "beste kwaliteit" in Duitsland. Hij kreeg daarom het TÜV Gold Certificate. Niet alleen de professionals en experts van TÜV loven de Meriva, ook de gebruikers zelf zijn erg tevreden: in de VOSS-index (Vehicle Ownership Satisfaction Study) van het J.D. Power tevredenheidsonderzoek, versloeg de Meriva met een indrukwekkende score van 80,6 procent alle concurrenten. Dat is bijzonder relevant, aangezien het instituut voor marktonderzoek J.D. Power and Associates de tevredenheid meet van auto-eigenaren die gemiddeld al twee jaar met een bepaald model rijden en de nodige praktische ervaring als eigenaar hebben.

 

"De nieuwe Meriva is beter dan ooit," zegt Karl-Thomas Neumann, CEO van Opel. "De Opel Meriva is koploper in zijn segment en misschien wel in de hele sector wat betreft ergonomie, betaalbare flexibiliteit en kwaliteit. Hij garandeert nu een nog comfortabele algemene rijervaring, dankzij zijn toptechnologie. Zo is er een nieuw gamma motoren, conform de Euro 6-norm en met een 1.6 CDTI van laatste generatie (de meest geruisloze binnen zijn klasse), nieuwe versnellingsbakken, die soepeler en kordater schakelen, en een nieuwe generatie van het IntelliLink-infotainmentsysteem van Opel, dat smartphonefuncties integreert in de auto. Omdat we de nieuwe Meriva bovendien tegen een nog interessantere prijs aanbieden, is hij aantrekkelijker dan ooit voor klanten die meer comfort, functionaliteit en waarde willen voor hun geld."

 

Frisse, aangepaste vormgeving met strakke details en sprankelende chroomaccenten

De designfilosofie van Opel waarbij sculpturale vormen samengaan met Duitse precisie, past perfect in een compacte, flexibele MPV. De nieuwe Meriva haalt voordeel uit talrijke detailverbeteringen, die hem een meer verfijnde uitstraling bezorgen. De frontpartij heeft nu een nieuwe grille met meer chroom en chroomaccenten die de mistlampen omringen. De grille wordt omlijst door de nieuw ontworpen, heldere koplampen. De LED-technologie is nu leverbaar voor de dagrijverlichting, wat een strakke, hoogtechnologische look oplevert. Aan de zijkant accentueert de nieuwe, elegant verchroomde taillelijn op doeltreffende wijze het golvende design van de achterruit, die kleine kinderen op de achterbank extra uitzicht biedt. Dit kenmerk en de centraal geplaatste deurgrepen markeren de innovatieve FlexDoors, de achter scharnierende achterdeuren die het instappen vergemakkelijken. De dynamische en elegante achterkant heeft nu extra klasse dankzij energiebesparende LED-lichten met een nieuw, opvallend design.

 

De nieuwe Meriva is ook uitgerust met nieuw ontworpen wielen van 17 en 18 inch met een hoogwaardige uitstraling. Daardoor blijft de Meriva de enige compacte MPV die wielen van 18 inch aanbiedt, zodat hij een unieke uitstraling op de weg krijgt en zich zo van zijn concurrenten onderscheidt. De auto is leverbaar in twaalf kleuren, waaronder het nieuwe Emerald Green met paarlemoeren effect en het nieuwe, frisse Limelight Green. Voor het interieur kan de klant kiezen uit vier verschillende sferen. 

 

Nieuwe, efficiënte Euro 6-conforme 1.6 CDTI met baanbrekende technologie

Bij de nieuwe Meriva past een nieuw gamma benzine-, LPG- en dieselmotoren dat reeds voldoet aan de toekomstige Euro 6-emissienorm, die in september 2015 van kracht wordt.

 

Het hoogtepunt is de 1.6 CDTI dieselmotor van nieuwe generatie, die debuteerde in de Zafira Tourer. Hij is overtuigend zuinig en milieubewust, loopt bijzonder soepel en heeft uitzonderlijk lage geluids- en trillingsniveaus. Deze superstille diesel is gewoonweg de meest geruisloze in zijn klasse. De verfijnde, volledig uit aluminium vervaardigde motor met Common-Rail directe inspuiting en turbolader zal op termijn zowel de 1.3 CDTI als de 1.7 CDTI gaan vervangen.

 

Medio 2014 komt deze bijzonder zuinige 1.6CDTI variant beschikbaar. Met een verbruik van amper 3,8 liter per 100 km en een CO2-uitstoot van exact 99 gram per kilometer, wordt  de Meriva de eerste benzine- of diesel-MPV die onder de 100 g zakt.

 

Dankzij de 50 miljoen euro die Opel investeerde in de optimalisatie van zijn vijf- en zesversnellingsbakken, kreeg de nieuwe Meriva ook betere transmissiesystemen. Talrijke wijzigingen aan de onderdelen en schakelmechanismen en hun integratie in de auto hebben tot een grote verbetering geleid, zodat schakelen nu soepeler en nauwkeuriger gaat. De nieuwe handgeschakelde versnellingsbakken met lage wrijvingscoëfficiënt bieden meer schakelcomfort in combinatie met alle benzine-, LPG- en dieselmotoren. De automatische zesversnellingsbak met lage wrijvingscoëfficiënt is nu bovendien beschikbaar met de 88 kW/120 pk en 103 kW/140 pk versies van de 1.4 turbobenzinemotor. Deze combinatie van automatische transmissie en benzinemotor zal vele Meriva-klanten aangenaam verrassen.

 

Nieuwe generatie van het IntelliLink-infotainmentsysteem

De nieuwe Meriva kan ook pronken met een IntelliLink-infotainmentsysteem van de nieuwste generatie voor een naadloze integratie van smartphones in de auto. Het zeven inch grote kleurenscherm met hoge resolutie biedt een nieuwe interface voor de grafische elementen van IntelliLink, wat de leesbaarheid verbetert en de bediening vereenvoudigt. Het systeem biedt Bluetooth-connectiviteit voor handsfree bellen en audio streaming, alsmede bijkomende connectiviteit via USB.

 

IntelliLink heeft in de nieuwe Meriva standaard een CD-speler en DAB+ – Digital Audio Broadcast – is als optie verkrijgbaar, wat de lat nog hoger legt voor wat betreft zenderbereik, betrouwbare ontvangst en geluidskwaliteit. Navigatie is ingebouwd in het systeem, via de Navi 650 of de Navi 950 IntelliLink. Het is extreem snel en precies bij het berekenen van reisroutes en het in- en uitzoomen; de bestemmingen kunnen gemakkelijk ingevoerd worden via stemherkenning, waarbij gebruik gemaakt wordt van de “one shot”-invoer (navigatie oproepen en gewoon het adres in één enkele zin uitspreken), zoals al is voorzien in de Insignia.

 

Voor West- en Oost-Europa zijn uitgebreide kaarten beschikbaar en updates kunnen gedownload worden via USB. Bovenop de standaardstembediening voor zijn eigen functies ondersteunt en integreert het IntelliLink-systeem in de nieuwe Meriva ook de specifieke stembediening van smartphones, zoals SIRI voor Apple iOS-toestellen (bijvoorbeeld iPhone, iPod touch, iPad). Zo blijft de bestuurder geconcentreerd op de weg, terwijl korte berichten voorgelezen worden, zoals antwoorden op allerhande vragen.

 

Alle infotainmentsystemen in de nieuwe Meriva – de CD 600-radio, evenals de Navi 650- en Navi 950-navigatie – profiteren ook van de verbeterde akoestiek.

Het uiterst flexibele en ergonomische concept van de Meriva is de basis van zijn succes

Ondanks de nieuwe modellen in het segment, blijft de Opel Meriva ijzersterk op het gebied van eersteklas flexibiliteit en ergonomisch comfort. Klanten kiezen hem uitdrukkelijk voor deze kenmerken en de hogere zitpositie. Jonge gezinnen, jonge moeders of grootouders: alle Meriva-bestuurders kiezen eensgezind voor gebruiksvriendelijke flexibiliteit en veel comfort tegen een betaalbare prijs.

De Meriva is de eerste en enige auto ter wereld die bekroond werd voor zijn algemeen ergonomische concept. In 2010 kenden onafhankelijke gezondheidsspecialisten van AGR (Aktion Gesunder Rücken; rugspecialisten) het felbegeerde kwaliteitslabel toe aan de Meriva vanwege van zijn gegarandeerde ergonomie en rugbescherming. Hun goedkeuring baseerde zich op de vier belangrijkste, exclusieve innovaties van de Meriva: de flexibele FlexSpace-achterbank; het FlexDoors-systeem waarmee alle deuren tot 84º opengaan en in- en uitstappen een stuk gemakkelijker en comfortabeler wordt, dankzij de achter scharnierende achterdeuren en stevige hendels op de B-zuilen; de ergonomische voorstoelen met hun talrijke verstelmogelijkheden; en de unieke, geïntegreerde FlexFix-fietsendrager die altijd mee is en op elk moment als een lade kan worden uitgeschoven. Dankzij dit alles blijft de Meriva leider op het vlak van flexibiliteit en ergonomie.

Nog meer veiligheid en comfort: veel auto voor het geld

Een reeks gesynchroniseerde, actieve en passieve veiligheidssystemen waken over de veiligheid van de passagiers in de Opel Meriva. Wat actieve veiligheid betreft, is er de geavanceerde, halogene Active Forward Lighting (AFL), een bochtenlicht dat geactiveerd wordt wanneer de auto wegrijdt en zich automatisch aanpast aan de snelheid. Als statisch licht helpt het de bestuurder bij het achteruit inparkeren.

 

Een aantal andere assistentiesystemen verbeteren verder de veiligheid van de auto en verlichten de druk op de bestuurder. Ze zijn leverbaar in een optioneel pakket voor de Meriva. Dat pakket bevat ook automatische dimlichten, een regensensor die de ruitenwissers automatisch inschakelt en hun snelheid aanpast aan de hoeveelheid neerslag en de rijsnelheid, en een automatisch gedimde binnenspiegel die verblinding door achterliggers voorkomt.

Als standaard passieve veiligheidssystemen zijn er drie airbagsystemen met zes airbags voor, achter en aan beide zijkanten, en een Pedal Release System (PRS) dat de rem- en koppelingspedalen loskoppelt bij een botsing, om de kans op verwondingen in de beenruimte te beperken. De veiligheidsgordels voor hebben dubbele gordelspanners die de inzittenden maximaal beschermen door hen in de veiligste positie te houden bij een botsing.

 

Voor aanvullende comfortvoorzieningen is de Opel Meriva al even goed uitgerust. Enerzijds maakt hij plaats vrij tussen de voorste stoelen voor het innovatieve en deels vernieuwde FlexRail-opbergsysteem met drie lagen aanpasbare laden en vakken, mooi binnen handbereik van de voorste inzittenden. Anderzijds biedt de elektrische parkeerrem, die uniek is in zijn klasse en tot de standaarduitvoering behoort, heel wat comfort. Deze rem wordt automatisch vrijgegeven zodra de auto begint te rijden, zodat niemand nog problemen heeft met bergop te vertrekken. De wegrijhulp voor hellingen voorkomt gedurende twee seconden dat de auto achteruit kruipt, zodat de parkeerrem niet eens nodig is.

 

Voor de jongste passagiers op de achterbank is de nieuwe Meriva uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten en TOP TETHER-bevestiging op de twee buitenste zitplaatsen, om zitjes veiliger en gemakkelijker te kunnen installeren. TOP TETHER bevestigt de bovenkant van het kinderzitje aan het bevestigingspunt in de rugleuning van de zitplaats.

 

Dankzij de optioneel leverbare parkeerassistent met detectoren voor en achter of enkel voor verloopt parkeren comfortabeler en veiliger. In de nieuwe Meriva is nu een achteruitrijcamera beschikbaar. Hij geeft alle obstakels weer op het 7 inch grote scherm van het IntelliLink-infotainmentsysteem en kan bijvoorbeeld een kind detecteren dat te klein is om zichtbaar te zijn door de achterruit.

 

Het grote, panoramische zonnedak reikt tot de achterbank om meer ruimtegevoel te creëren. Voor erg zonnige dagen is er een elektrisch bediend zonnescherm. En voor de koudste winterdagen kan de Meriva uitgerust worden met een verwarmd stuur en stoelverwarming voor.

 

Gemoedsrust maakt standaard deel uit van de comfortervaring in de Meriva. Daarom biedt Opel niet alleen producten van topkwaliteit, maar ook een efficiënte service tot lang na de aankoopdatum, met aantrekkelijk geprijsd onderhoud om de kosten voor de klanten zo laag mogelijk te houden.


Wereldpremiere op Autosalon Brussel van nieuwe Opel Meriva
Wereldpremiere op Autosalon Brussel van nieuwe Opel Meriva
Wereldpremiere op Autosalon Brussel van nieuwe Opel Meriva
Wereldpremiere op Autosalon Brussel van nieuwe Opel Meriva
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrisch

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe CorsaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com