Wereldpremiere Infiniti Q60

Wereldpremiere Infiniti Q60

maandag 11 januari 2016 20:28:41

De nieuwe Infiniti Q60, die zijn wereldpremière beleeft op de 2016 North American International Auto Show, is een premium sport coupe die expressief design combineert met opzwepende en dynamische prestaties.

De Q60 – lager en breder dan zijn concurrenten – toont een krachtige elegantie door zijn gedurfde proporties en strakke, gedurfde lijnen. Dynamische verbeteringen, inclusief een volledig nieuwe geavanceerde lichtgewicht  3.0-liter V6 twin-turbo motor, samen met nieuwe adaptieve besturing en een digital veringsysteem, leveren een premium sport coupe die ontworpen en gebouwd is om te presteren.

 

De high performance 3.0-liter V6 twin-turbo uit de nieuwe en exclusieve  ‘VR’ aandrijflijn is in eigen huis ontworpen op basis van de zeer brede kennis van het merk op het gebied van zescilinder motoren. De nieuwe “VR30” motor is ontworpen om de bestuurder meer kracht te laten voelen en levert 400pk en hiermee een van de beste vermogens/efficiency ratio’s onder de premium sportcoupes.

 

Een viercilinder 2.0 liter turbo benzine met 211 pk is ook verkrijgbaar in de Q60. In combinatie met deze motor wordt de Q60 standaard voorzien van achterwielaandrijving voor een optimale dynamische respons en stuurgevoel.

 

De Q60 is ontworpen om een echt sport coupé gevoel te geven met een unieke balans van rijcomfort en wendbaar weggedrag. Dit wordt verder versterkt door Infiniti’s nieuwe digitale vering, welke is ontworpen om de beste handelbaarheid in deze klasse te bieden en versterkt het rijcomfort. Dit is deels te verklaren door een nieuwe set dempers.

 

Daarnaast bied Infiniti’s tweede generatie Direct Adaptive Steering een hoog niveau van stuurgevoeligheid en feedback in de Q60 en de Drive Mode selector geeft de bestuurder de optie om de stuur gevoeligheid en de respons te personaliseren of het vooraf ingestelde programma te gebruiken, zodat de bestuurders hun eigen gevoelens en voorkeuren kunnen uiten.

 

“De Infiniti Q60 toont een krachtige elegantie en gedurfd design en heeft de performance referenties die hierbij passen – dankzij de vernieuwende rij- en wegligging technologieën en 400 pk. De Q60 zal Infiniti’s leiderschap in de premium sports coupe klasse bevestigen. Ronald Krueger, President of Infiniti

 

Infiniti Q60: Een leider in het sport coupe segment
De wereld première van de nieuwe Q60 premium sport coupe komt in de tijd van een snelle groei van Infiniti. Infiniti heeft een verkooprecord van 215.250 nieuwe auto’s in 2015, een vergroting ten opzichte van vorig jaar van 16%.

 

De Q60 zal een belangrijke rol spelen in het groeien van het merk en het opnieuw aanwakkeren van haar aanwezigheid in het premium sport coupe segment. Met de Q60 zet Infiniti haar succesvolle gamma van sport coupes voort die begonnen is met de G35 en de G37, die uitkwamen in 2002 en 2008.

 

“De nieuwe Q60 zal de positie van Infiniti als leider in het segment verzekeren. Premium klanten van over de gehele wereld houden van een sportcoupé die power, prestaties en prestige heeft en de Q60 voldoet op alle 3 fronten.”Francios Bancon, Infiniti Vice President product strategie.

 

Krachtige, elegante en gedurfde nieuwe design
De Q60 bevat de herkenbare designstijl van Infiniti die dynamiek communiceert door middel van krachtige elegantie en die het potentieel van de prestaties van de auto benadrukt.

 

"Het ontwerp draagt bij aan een elegantie die contrasten geeft en tonaliteit toont door zijn krachtige karakter, uitgedrukt door gebogen spieren en spanning voorgesteld in de beeldhouwkunst. De Q60 oppervlakken stralen een gevoel van vloeiende beweging uit." Alfonso Albaisa, Infiniti Executive Design Director

 

De productie versie van de Q60 is trouw aan het concept gebleven, dankzij een uniek productieproces waarmee Infiniti de gedurfde lijnen en scherpe hoeken van de oorspronkelijke creatieve visie weet te behouden.

 

Designkenmerken, zoals de dubbele boog grille en de halvemaanvormige C-stijlen die naar voren gebogen zijn, zorgen dat de Q60 direct herkenbaar is als een Infiniti-model. De LED-koplampen, die werken in samenwerking met de Light Guide Technology die zorgt dat het licht gelijkmatig over de weg verspreid wordt, zijn ontworpen om de vorm van het menselijk ooglid na te bootsen en geven een verleidelijke gezicht aan de auto. De diep liggende grille toont een sterke verbinding met de twin-turbo V6 motor.

 

Toegenomen buitenmaten en een opvallend silhouet benadrukken de positie van de Q60 als een krachtige sportcoupé. De agressieve houding van de Q60 geeft een grote indruk van stabiliteit en in-control weggedrag, terwijl het lagere zwaartepunt een algemeen positief effect heeft op de rijdynamiek.

 

De Q60 is standaard voorzien van nieuw ontworpen 19-inch aluminium velgen. Voor het eerst op een Infiniti sportcoupé zijn optioneel  20-inch wielen beschikbaar voor sommige markten. De ruimten tussen banden en wielkasten zijn kleiner dan ooit. Door een verdere verlaging van het visuele volume van de auto geeft dit een lage, krachtige uitstraling.

 

Aerodynamische efficiëntie was een belangrijke overweging voor Infiniti's design en engineering teams. De luchtweerstand van 0,28 is mogelijk gemaakt door het vernieuwende ontwerp. Mede hierdoor is het voertuig stabiel bij hoge snelheden en bij sterke zijwinden. Openingen in de voorste spatborden leiden lucht naar de motorruimte, terwijl ook de motorkap van de Q60 is gevormd om de luchtweerstand te verminderen.

 

Q60 modellen met de nieuwe V6-motor zijn voorzien van een actieve grille om de koelbehoefte van de motor in evenwicht te brengen met de wens om de aerodynamica te verbeteren. Bij normaal gebruik blijft de grille gesloten en deze opent wanneer een hogere prestatie vereist is. Smalle spiegels accentueren de lage en strakke coupe lijnen van de Q60en zijn ontworpen om de luchtstroom langs de flanken van de auto te verbeteren met behoud van een goed zicht naar achteren voor de bestuurder.

 

Een maatwerk benadering voor een op de bestuurder gericht interieur
"Het ontwerp van een interieur draait voor Infiniti om een gepaste en persoonlijke benadering. We hebben het interieur van Q60 als een handschoen om de bestuurder gevormd. De bestuurders zitten altijd comfortabel en de cabine is op maat gemaakt voor hen."
Alfonso Albaisa, Infiniti Executive Design Director

 

De bestuurder gerichte benadering zet zich aan de binnenzijde voor met nieuwe interieur afwerkingen met high-end accenten en modern ogende materialen. De Premium uitvoering heeft een aluminium afwerking, terwijl de Premium Tech een Blackwood afwerking heeft. Sport modellen zijn leverbaar met zwarte koolstofvezel accenten, terwijl het optionele elegante witte of sportieve rode leder wordt voorzien van zilveren koolstofvezel details.

 

Hoog contrast stiksels in de cabine verhogen de premium sfeer en het gevoel van kwaliteit in het interieur van de Q60.

 

Nieuwe V6 aandrijflijn technologie levert opwindende prestaties
De nieuwe reeks van motoren die beschikbaar is in de Q60 ondersteunt de directe en verfijnde wegligging van de sport coupe voor een opwindende rit. Zij leveren een directe reactie middels een soepele respons op de input van de bestuurder, een hoog vermogen en mechanische efficiëntie.
De geheel nieuwe 3,0-liter V6 twin-turbo motor, uit de nieuwe 'VR' powertrain familie, is ontwikkeld om optimaal vermogen en koppel te leveren voor een motor van zijn grootte in combinatie met een laag verbruik. De V6 levert 400pk bij 6.400 tpm en 475Nm koppel tussen  1,600-5,200 tpm.

 

Tevens is  vier-cilinder-turbo 2.0-liter benzinemotor beschikbaar op de Q60, met verbeterde brandstofinjectie voor efficiëntie in alle omstandigheden. Deze motor levert 211pk bij 5,500 tpm en 350 Nm koppel bij 1500 tpm. Een hoge druk directe inspuiting met piëzo-elektrische injectoren zorgt voor een grotere brandstofefficiëntie.

 

Uitdagende prestaties door innovatieve technologie
De Q60 is uitgerust met een scala aan nieuwe en innovatieve technologieën om uitdagende prestaties en een persoonlijke beleving te bieden achter het stuur.

 

Het, standaard op de Sport uitvoeringen aanwezige, Infiniti Direct Adaptive Steering systeem heeft een uitgebreide her-kalibratie ondergaan om het stuurgevoel en de feedback te verbeteren. Tegelijkertijd kan de bestuurder het systeem nog verder aan zijn wensen aanpassen.

 

Direct Adaptive Steering brengt de input van de bestuurder sneller naar de wielen over dan een mechanisch systeem, kan bovendien met minder stuurcorrecties toe en is in staat om 1000 stuurcorrecties per seconde te maken. Het nieuwe systeem verbetert het stuurgevoel door snel en op slimme wijze de bestuurder feedback te geven over het wegdek en het onderstel.

 

Het brede scala besturingsinstellingen binnen Direct Adaptive Steering is toegankelijk via de Drive Mode Selector, die zich via de menu's weergegeven in de middenconsole laat bedienen. Er is keuze uit zes beschikbare opties: ’Persoonlijk’, 'Standaard', 'Sneeuw', 'Eco', 'Sport' en - nieuw voor bepaalde modellen - 'Sport+'.

 

De Standard-modus is afgestemd om standaard prestaties van de Q60 te gebruiken met een unieke mix van rijcomfort en wendbaarheid als standaardinstelling. De persoonlijke instelling is in staat om alle wensen van de premie coupe bestuurders te realiseren. Bestuurders selecteren eerst een van de drie standaard selecties (Standaard, Sport en Sport +) en geven vervolgens hun gewenste niveau van reactiviteit (Standaard, Dynamisch en Dynamic +) aan. Voor het hoogste niveau van de sportcoupé rijervaring kiest men de Q60 Sport+ modus met Dynamic+ respons.

 

De Sport-modus verhoogt de reactie van de Direct Adaptive Steering, verhoogt de stuurweerstand en vermindert de maximale stuuruitslag. In de nieuwe Sport+ stand blijft de stuurweerstand gelijk, maar wordt de besturing nog directer voor een nog scherpere prestatie.

 

De vier-cilinder turbo Q60-modellen zijn standaard uitgerust met een snelheidsafhankelijk electro-hydraulische rack-and-pinion systeem. Dit verhoogt de ondersteuning bij lage snelheden en vermindert de ondersteuning bij hogere snelheden voor een verbeterd gevoel en respons.

 

Twee afstellingen van de vering laten de bestuurder een keuze maken voor de dynamiek van de Q60 die het best bij zijn persoonlijke rijstijl past. De standaard onderstel set-up, gedeeld met de Q50 sportsedan, zorgt voor een laag niveau geluidsniveau van de banden en minimaliseert het binnendringen van ongewenste trillingen. Voor meer directe en lineaire handling zijn diverse onderdelen van de ophanging speciaal aangepast voor toepassing in de Q60. De schokdempers zijn optimaal geplaatst voor rijgevoel en wegligging, zoals dat gewenst is bij een sportscoupé.

 

Een geheel nieuwe elektronische ophanging, Dynamic Digital Suspension, is standaard op de Q60 Sport met 3.0-liter V6 motor. Dit is ontworpen om best-in-class handling en verbeterd rijcomfort te bieden - dankzij de software en hardware upgrades, waaronder een nieuwe set dempers. Bestuurders kunnen de afstelling veranderen van een op comfort ingestelde wegligging naar één die meer dynamische reacties biedt, door het afstellen van de elektronisch instelbare schokdempers op Sport of Sport + modus (aangepast via de Drive Mode Selector. Terwijl in deze modus de vering voortdurend wordt gestuurd om de ideale prestaties te bieden.

 

De zeven-traps automatische transmissie van de Q60 is ontworpen met overbrengingsverhoudingen die het mogelijk maken om een vloeiende en  directe acceleratie te bieden. Adaptive Shift Control (ASC) gebruikt een dwarsversnellingssensor om topografische veranderingen in de weg, zoals heuvels of hoeken te detecteren en selecteert de juiste versnelling. ASC stelt de transmissie ook in staat om op het rijgedrag van de bestuurder te anticiperen.

 

In de Sport-modus, kunnen bestuurders een meer agressief schakelpatroon selecteren, waarbij versnellingen langer worden vastgehouden om het maximale vermogen bij hoge toerentallen aan te spreken. In andere, minder prestatiegerichte, schakelt de transmissie soepel voor een rustiger weggedrag onder dagelijkse omstandigheden.

 

Het Intelligent All-Wheel Drive (AWD) systeem zorgt voor een verbeterde wegligging bij weinig grip, door het koppel 50:50 tussen de voor- en achterwielen te verdelen in de standaardinstelling. Als de auto detecteert dat de extra tractie niet direct nodig is, zal het systeem terugkeren naar 100% achterwielaandrijving.

 

Hightech technologieën bieden een maximum aan comfort, gemak en veiligheid.
Technologische innovatie betekent maximaal comfort en gemak in het interieur van de Q60 premium sportcoupé, die een verfijnde en eigentijdse ruimte is voor bestuurder en passagiers.

Infiniti ingenieurs hebben gezorgd dat het geluidsniveau van trillingen en geluid in Q60 behoren tot de beste in het segment. Dit is gerealiseerd door toepassing van meer isolatie, een stijvere ophanging  en dwarsverbindingen die ontworpen zijn om trillingen te dempen. Actieve ruisonderdrukking is standaard op alle modellen Q60 en deze voorkomt dat ongewenste motorgeluiden de rust in het interieur verstoren.

 

In de Q60 maakt een geheel nieuw 13-spreaker Bose® Performance Series sound system zijn debuut. Een toonaangevende audio set-up die is afgestemd op de akoestiek van de Q60 cabine. Met een op de Q60 afgestemde noise-cancelling-technologie, verandert de rijder met het Bose audiosysteem zijn auto in een eigen muziekpaleis.

 

Stoelen met een hoge rug accentueren de Q60 in-control rijervaring. De speciale wervelkolom ondersteuning van de stoelen zorgt voor een zeer goede zitpositie, waarbij de druk op de lage en hoge rugspieren vermindert wordt. De ondersteunende stoelen voorkomen de gebogen zithouding die veel andere stoelen hebben en zorgen ervoor dat het eigen gewicht van het lichaam goed verdeeld wordt over de gehele stoel.

 

De Q60 is standaard uitgerust met de nieuwste generatie van Infiniti's InTuition besturingssysteem. Voorzien van een nog snellere processor laat het systeem de inzittenden het interieur van de Q60 personaliseren op basis van hun voorkeuren, met volledig instelbare temperatuur, zitplaatsen, audio-visuele instellingen, navigatie en meer.

 

Infiniti's uitgebreide aanpak van veiligheid is doorgevoerd in de gehele Q60 premium sportcoupé. De actieve en passieve veiligheid technologieën omvatten: Around View Monitor, Intelligent Cruise Control met Distance Control Assist, Forward Emergency Braking met Pedestrian Braking System, Lane Departure Prevention, Blind Spot Intervention en Backup Collision Intervention.

 

De nieuwe Infiniti Q60 sportcoupé zal in de tweede helft van 2016 leverbaar worden


Wereldpremiere Infiniti Q60
Wereldpremiere Infiniti Q60
Wereldpremiere Infiniti Q60
Wereldpremiere Infiniti Q60
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Infiniti
Infiniti is een Japans automerk van moedermaatschappij Nissan (tegenwoordig onderdeel van Renault). Het merk wordt anno 2005 verkocht in de Verenigde Staten, Canada, het Midden- Oosten, Zuid-Korea en Taiwan. Nissan heeft plannen om het automerk in de loop van 2008 ook in Europa en Japan officieel op de markt te brengen.
Meer Infiniti nieuws
2021 komt 100% elektrische Infiniti

Infinity onthult Q Inspiration Concept

Infinity prijzen bekend Q60 sportcoupe

Infinity presenteert VC-T motor

Nieuwe Infiniti QX30 gearriveerd

Infinti op de Autosalon van Geneve 2015

Infiniti Q30 is nu nog folievrolijk

Eerste foto's stijlvolle Infiniti QX30 ConceptAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com