Waar moet ik opletten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Waar moet ik opletten bij het afsluiten van een autoverzekering?

Wanneer je een nieuwe auto gekocht hebt dan ben je in Nederland verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Zonder autoverzekering worden de kosten niet vergoedt wanneer je eventueel een aanrijding krijgt. Deze kosten kunnen oplopen tot duizenden euro`s. Daarnaast loop je ook het risico op een boete.

Het is dus verstandig om je auto goed te verzekeren. Maar waar moet je opletten wanneer je een autoverzekering gaat afsluiten? Onderstaand 5 punten waar je zeker naar moet kijken bij een nieuwe autoverzekering.

 

Dekking autoverzekering
Er zijn verschillende soorten dekkingen bij autoverzekeringen. Zo is er de WA-verzekering, WA-beperkt casco en all-risk verzekering. Een WA-verzekering is minimaal verplicht, dit houdt in dat bij een ongeluk alleen de schade wordt vergoedt die aan de auto van de tegenpartij wordt aangericht. Niet de eigen schade. Bij een WA-beperkt casco verzekering worden beide schades vergoedt. Een all-risk verzekering heeft een nog uitgebreidere dekking, waarbij bijvoorbeeld ook schade aan de eigen auto door eigen schuld wordt vergoedt. Deze verzekering is uiteraard ook duurder dan de WA-verzekering en de WA-beperkt casco verzekering.

 

Schadevrije jaren
De schadevrije jaren zijn het aantal jaren dat je schadevrij hebt gereden binnen de tijd dat de autoverzekering loopt. Daarnaast hebben het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd invloed op de premie. Hoe meer schadevrije jaren, hoe lager de premie.

 

Schade in het buitenland
Het is belangrijk om ook te kijken naar hoe de dekking in het buitenland geregeld. Worden alle schades ook vergoedt als je in het buitenland een ongeluk krijgt? En is dit alleen in Europa of ook daarbuiten? Kortom bekijk goed hoe de dekking in het buitenland is.

 

Prijs-kwaliteit verhouding
Als laatst is het natuurlijk ook belangrijk om te kijken naar de prijs-kwaliteit verhouding van de autoverzekering. Bepaal als eerst welke dekking uw wilt afsluiten. Daarna kunt u bekijken welke autoverzekeraar het goedkoopst is, maar kijk ook goed naar de voorwaarden van de verschillende autoverzekeringen. Hier kunnen grote verschillen in zitten. Er zijn verschillende vergelijkingssites waar je gemakkelijk alle autoverzekeraars met elkaar kunt vergelijken. Autoverzekeringen vergelijken op Overstappen.nl bijvoorbeeld. Overstappen.nl is een onafhankelijke vergelijker waar gemakkelijk en snel autoverzekeringen kunnen worden vergeleken en afgesloten.
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com