Voorverkoop nieuwe Audi R8 van start

Voorverkoop nieuwe Audi R8 van start

woensdag 20 mei 2015 14:48:08

Audi heeft het startsein gegeven voor de voorverkoop van de nieuwe Audi R8. Audi’s nieuwe sportwagen is vanaf 22 mei te bestellen bij de Nederlandse dealers. De R8 V10 is er vanaf € 222.300. De prijzen van de nog sterkere R8 V10 plus - de snelste productie-Audi ooit - beginnen bij € 250.900. De levering van de nieuwe modellen start in de herfst van dit jaar.

De nieuwe Audi R8 is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de specialisten én de coureurs van Audi Sport. Zowel op de openbare weg als op het circuit zijn de prestaties indrukwekkend. De centraal geplaatste atmosferische 5.2-liter V10 met directe inspuiting kenmerkt zich door zijn gretige karakter en indringende sound. Er zijn twee vermogensvarianten. De versie met 397 kW/540 pk en een koppel van 540 Nm is al goed voor een sprint van 0-100 km/u in 3,5 seconden en een topsnelheid van 323 km/h.

 

De krachtigste en snelste Audi ooit
De Audi R8 V10 plus is de krachtigste serieproductie-Audi ooit. Zijn V10 levert een vermogen van 449 kW/610 pk en een koppel van 560 Nm. In combinatie met de lichtgewicht bouwwijze maakt hem dat tevens tot de snelste Audi ooit: de topsnelheid bedraagt 330 km/u en de acceleratie van 0-100 km/u vergt slechts 3,2 seconden. De ‘0-200’ sprint neemt niet meer dan 9,9 seconden in beslag.

 

Slimme technologieën
De V10 van de Audi R8 beschikt over Cylinder on Demand. Bij lage motorbelasting worden 5 cilinders ‘uitgeschakeld’ om het verbruik zo veel mogelijk te beperken. Ook standaard is de nieuwste generatie quattro vierwielaandrijving. De verdeling van aandrijfkracht tussen voor- en achterwielen is daarbij volledig variabel: afhankelijk van de omstandigheden kan tot 100% naar de voor- of achterwielen gaan. Middels ‘Audi drive select’ is een persoonlijke ‘set-up’ van de R8 te realiseren.

 

Het passende vervolg op een succesverhaal
De eerste generatie van de Audi R8 verscheen in 2007. In totaal zijn er zo’n 27.000 exemplaren van de sportwagen met middenmotor geproduceerd. De nieuwe R8 met zijn nog sportievere inslag geeft dit succes naar verwachting een passend vervolg.


1 reactie
Reacties
Jell
Ik vindt dit een erg mooi model maar 2.5 ton is een hele hoop geld voor een Audi. Zou hem graag eens willen rijden om het gevoel te krijgen dat hij ook daadwerkelijk zo veel geld waard is. V10 is overigens erg lekker.
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Auto: Audi R8
Automerk: Audi
Automodel: R8
Audi

Audi nieuws

Het merk heeft zijn oorsprong in het in 1899 opgerichte autobedrijf Horch Automobielwerke. Dit bedrijf werd opgericht door ex-Benz- werknemer August Horch samen met een 3-tal partners. Al na tien jaar stopte deze samenwerking, Horch wilde bekendheid voor zijn merk vergaren door aan autosport deel te nemen. Zijn partners waren het daar niet mee eens omdat het te geld verslindend zou zijn en ontsloegen de technisch directeur en oprichter Horch in 1909.
Meer Audi nieuws
Audi Q4 e-tron wintertest

Interieur spyshots Audi Q4 e-tron en Audi Q4 Sportback e-tron

Audi RS e-tron GT

Vernieuwde Audi Q2 geprijsd

Audi Q8 plug-in hybride

Audi Q4 Sportback e-tron vs Q4 e-tron

Audi e-tron GT op de nürburgring

Audi RS3 Sedan verliest camouflageAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com