Volvo S60 Cross Country
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Volvo S60 Cross Country

donderdag 08 januari 2015 10:25:58

Volvo opent een geheel nieuw segment met de lancering van de S60 Cross Country. De unieke, robuuste sedan met all-roadcapaciteiten beleeft zijn wereldpremière op de Detroit Motor Show en arriveert komende zomer in Nederland.

 

Toen Volvo in 1997 als eerste premiummerk een Estate met all-roadcapaciteiten op de markt bracht, kon niemand voorspellen dat de crossover zo populair zou worden. Vandaag de dag is de crossover niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Volvo verzet nu opnieuw de bakens met de introductie van de S60 Cross Country. Het is de eerste auto in zijn soort, voorzien van dezelfde uiterlijke kenmerken en beproefde all-roadcapaciteiten waar de Volvo Cross Country-modellen om bekend staan.

‘We willen ons Cross Country-label verder uitbreiden. We begonnen in 1997 met de V70 Cross Country, waarmee we een geheel nieuw segment aanboorden. In het nieuwe S60-model hebben we alle succesvolle Cross Country-eigenschappen verwerkt, wat resulteert in een unieke auto met een onmiskenbaar avontuurlijk karakter en een sportieve uitstraling’, zegt Lex Kerssemakers, Senior Vice President Product Strategy and Vehicle Line Management bij Volvo Cars.

 

65 mm hoger
Net als de onlangs onthulde Volvo V60 Cross Country heeft de S60 Cross Country een 65 mm grotere bodemvrijheid in combinatie met All-Wheel Drive. Daarmee is hij de enige echte all-road crossover-sedan die op alle soorten ondergrond uitstekend presteert. In Europa wordt de Volvo S60 Cross Country ook leverbaar met voorwielaandrijving, wat een gunstig effect heeft op het brandstofverbruik en de aanschafprijs.

 

Niche
 ‘De unieke Volvo S60 Cross Country heeft een unieke positie in het zogenoemde crossover-sedan-segment. We hebben duidelijk een niche ontdekt voor een sedan met robuuste stijlelementen en een grotere bodemvrijheid. De S60 Cross Country speelt in op de vraag naar sedans die een krachtige uitstraling combineren met de voordelen van een crossover’, zegt Alain Visser, Senior Vice President Sales, Marketing and Customer Service bij Volvo Cars.

 

Drive-E
De S60 Cross Country weerspiegelt Volvo’s Scandinavische afkomst en de liefde voor de natuur. Het model wordt geleverd met 18- of 19-inchwielen en hoge banden die de off-road-uitstraling versterken. Tegelijkertijd zorgen deze banden voor extra comfort, minder rijgeluid en extra bescherming van de velgen.
Volvo levert de S60 Cross Country met het volledige Drive-E-motorenaanbod, variërend van de 187 kW (254 pk) sterke, vierwielaangedreven T5-benzinemotor tot de D4-dieselversie met 140 kW (190 pk) en voorwielaandrijving. De All-Wheel Drive-variant van de S60 Cross Country D4 komt met de veelgeprezen 2,4-liter vijfcilinder turbodieselmotor.

 

Motoren voor Nederland
Het is nog niet bekend welke motoren de Nederlandse importeur gaat voeren. Daarover volgt later in het jaar meer informatie.

Volvo S60 Cross Country
Volvo S60 Cross Country
Volvo S60 Cross Country
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Volvo S60 Cross Country
Automerk: Volvo
Automodel: S60
Uitvoering: Cross Country
Modeljaar: 2015/2016

Volvo
Volvo Car Corporation is een automerk, opgericht in het Zweedse G?teborg in 1927 door Gustaf Larson en Assar Gabrielsson. Volvo is Latijn voor ik rol. Het allereerste Volvo-model is de Volvo Jacob uit 1927. Andere beroemde modellen zijn de Amazon, Kattenrug en de Volvo P1800.
Meer Volvo nieuws
Nieuwe Volvo V60 Cross Country

Heico Sportiv Volvo V60Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI