2020 met de ID. Family
Volledig elektrische Volkswagen ID

Volledig elektrische Volkswagen ID

woensdag 19 december 2018 19:36:05

Volkswagen komt begin 2020 met de ID. Family. Deze compleet nieuwe generatie elektrische Volkswagens biedt een flinke actieradius en de nieuwste technologie, en dat voor aantrekkelijke prijzen. De eerste ID. – die eind 2019 in productie gaat en waarvan de levering in 2020 start - is de elektrische tegenhanger van de Golf. Daarna volgt een groot aantal andere ID. modellen, waaronder SUV’s en een nieuwe Microbus, de ID. BUZZ.

De ID. prototypes worden intensief getest. Een belangrijk testresultaat is dat de ID. zeer goed rijdt. Zelfs met grote 20-inch wielen is de vijfdeurs hatchback comfortabel en rijgeluiden zijn vrijwel afwezig. Het lage zwaartepunt zorgt samen met het maximale koppel van 300 Nm van de elektromotor voor een dynamisch weggedrag. Daarbij is de ID. praktisch: zijn draaicirkel is nog geen 10 meter.

 

Nog intensiever

Het testprogramma van de ID.-prototypes is nog intensiever dan van een nieuw model met verbrandingsmotor. Dit komt omdat de ingenieurs van Volkswagen nog geen uitgebreid ‘elektrisch referentiekader’ hebben. En dus worden de prototypes nog vaker gestart en remmen en accelereren ze nog meer, ook in bochten en op steile hellingen.

 

Cruciale fase

Het belang van deze testfase voor de ID. wordt nog eens onderstreept door de aanwezigheid van Volkswagen’s ontwikkelingschef Frank Welsch en Hoofd e-mobility Frank Bekemeier. Bij de testritten ligt de focus op de rijeigenschappen en het functioneren van de airconditioning van de ID. Dat betekent veel rijden, maar ook nauwgezet luisteren naar (rij)geluiden en staren op computerschermen.

 

Uitdagend Cape Town

De testvloot gaat ook de uitdaging van Kaapstad aan. In deze tijd van het jaar kunnen de temperaturen er hoog oplopen en lange files vormen daarbij een extra uitdaging. De ingenieurs zijn onder deze zware omstandigheden vooral geïnteresseerd in de temperatuursensor van de nieuwe batterij-unit van de ID. Ze zijn tevreden met de eerste resultaten, ook over de resterende reikwijdte van 168 km met een batterij die een lading van minder dan 50% aangeeft. En daarbij functioneert de airco perfect.

 

Finetunen

Tijdens het testen wordt de besturing als soepel ervaren, maar net niet direct genoeg voor de optimale rijbeleving; daar is dus nog werk te verrichten. Zo dragen de testritten ook bij aan de finetuning van de ID. Alle ritten worden afgesloten met een eigen ‘debrief’ voor elk prototype. De auto’s worden geparkeerd met een zwart camouflagepaneel over het dashboard: het stuur, instrumentenpaneel, het grote centrale display en het head-up display blijven nog even geheim.

 

De Volkswagen ID. komt begin 2020 naar Nederland. De prijzen, beschikbaarheid en specificaties van deze volledig elektrische Volkswagen worden in aanloop naar de introductie bekendgemaakt


Volledig elektrische Volkswagen ID
Volledig elektrische Volkswagen ID
Volledig elektrische Volkswagen ID
Volledig elektrische Volkswagen ID
Volledig elektrische Volkswagen ID
Volledig elektrische Volkswagen ID
Volledig elektrische Volkswagen ID
Volledig elektrische Volkswagen ID
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Volkswagen

Volkswagen autonieuws

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto's ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (stand van zaken 2004).
Meer Volkswagen nieuws
Volkswagen Jetta GLI Facelift 2022

Elektrisch VW ID.Buzz in 2025

Super! Echte body prototypes VW ID.Buzz

Testmule VW ID.Buzz onderweg

Volkswagen ID.4 GTX kost 52K

Volkswagen ID.5 spyshots

Volkswagen T7 Multivan En GTE spyshots

De nieuwe Volkswagen Golf RAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com