volledig elektrische SUV van Volkswagen
Volkswagen start serieproductie ID.4

Volkswagen start serieproductie ID.4

elektrische Volkswagen start serieproductie ID.4
vrijdag 21 augustus 2020 18:13:48

Het elektro-offensief van Volkswagen krijgt steeds meer gang, nu in het Duitse Zwickau ook de serieproductie van de ID.4 - de eerste volledig elektrische SUV van het merk - is gestart. Eind september volgt de wereldpremière van de ID.4. Met de nieuwe ID. Family onderstreept Volkswagen zijn ambitie om wereldwijd marktleider te worden op het gebied van e-mobiliteit. Om dat te realiseren, investeert de Volkswagen Groep in de periode tot 2024 zo'n 33 miljard euro, waarvan 11 miljard euro voor het merk Volkswagen is bestemd, dat verwacht in 2025 zo’n 1,5 miljoen elektroauto's te produceren.

“Met de ID.4 voegt Volkswagen een volledig elektrisch model toe aan het programma van compacte SUV's, ‘s werelds grootste groeisegment”, aldus Ralf Brandstätter, CEO van het merk Volkswagen. “Na de ID.3 is dit het tweede model dat gebaseerd is op het modulaire platform voor elektrische auto's (MEB). De komende jaren wordt de auto gebouwd en verkocht in Europa, China en later ook de Verenigde Staten. Zo zetten we het MEB-platform wereldwijd in en leggen we de economische basis voor het succes van onze ID. Family.”

 

De fabriek in Zwickau speelt een sleutelrol in de systematische omschakeling naar e-mobiliteit. Voor het eerst wordt een grote autofabriek volledig omgebouwd naar e-mobiliteit, waarmee zo'n 1,2 miljard euro aan investeringen gemoeid is. Alle werkzaamheden worden naar verwachting dit jaar afgerond. In 2021 - het eerste volledige productiejaar als EV-fabriek - zullen zo'n 300.000 elektrische auto’s op MEB-basis de fabriek in Zwickau verlaten. Daarmee gaat deze fabriek dus de grootste en meest efficiënte EV-fabriek van Europa worden en een pioniersrol vervullen in de transformatie van het wereldwijde productienetwerk van Volkswagen. De voorbereidingen voor de wereldwijde fabricage van de elektrische SUV zijn eveneens in volle gang. De pre-productie van de ID.4 is al gestart in de Anting-fabriek in China, terwijl de ID.4-productie in de Amerikaanse fabriek te Chattanooga in 2022 zal starten.

 

Eerste volledig elektrische SUV van Volkswagen in detail
Met zijn lage luchtweerstandcoëfficiënt van 0,28 en modulaire accusysteem kan de Volkswagen ID.4 meer dan 500 kilometer afleggen volgens de WLTP-cyclus. De SUV wordt in eerste instantie op de markt gebracht met achterwielaandrijving, terwijl later elektrische vierwielaandrijving wordt toegevoegd. De hoogvoltage accu is in de sandwichconstructie onder de auto geplaatst om een optimaal, laag zwaartepunt te creëren voor maximale rijdynamiek, met een zeer harmonieuze asbelasting. Zoals alle modellen die gebaseerd zijn op de nieuwe Modular Electrification Toolkit (MEB) biedt de ID.4 zeer veel binnenruimte bieden dankzij zijn compacte elektrische aandrijvingstechnologie. Het dashboard van de emissievrije SUV is op logische wijze ingedeeld en in hoge mate gedigitaliseerd; de bediening vindt grotendeels plaats via aanraakvlakken en de intuïtieve spraakbesturing.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Volkswagen

Volkswagen autonieuws

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto's ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (stand van zaken 2004).
Meer Volkswagen nieuws
Volkswagen Jetta GLI Facelift 2022

Elektrisch VW ID.Buzz in 2025

Super! Echte body prototypes VW ID.Buzz

Testmule VW ID.Buzz onderweg

Volkswagen ID.4 GTX kost 52K

Volkswagen ID.5 spyshots

Volkswagen T7 Multivan En GTE spyshots

De nieuwe Volkswagen Golf RAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com