Volkswagen op de AutoRAI

Volkswagen op de AutoRAI

dinsdag 27 februari 2007 20:11:02
Met de Golf Variant, de Passat BlueMotion en de vernieuwde Phaeton heeft Volkswagen een aantal bijzondere primeurs tijdens de AutoRAI. De auto?s worden geflankeerd door de supersnelle Passat R36 en de avontuurlijke CrossTouran. Volkswagen toont zijn toekomstvisie met een spraakmakend studiemodel. Daarnaast legt Volkswagen de nadruk op duurzaamheid en viert het merk zijn zestigjarige aanwezigheid op de Nederlandse wegen. Volkswagen huist tijdens de AutoRAI (29 maart t/m 9 april) traditioneel in de Parkhal. Op de stand staat de Golf Variant als Nederlandse primeur. De praktische stationwagenvariant van de succesvolle Golf vult het leveringsprogramma in de breedte aan. Het motorenpalet van de Golf Variant bestaat uit de bekende benzine- en dieselmotoren uit de Golf hatchback. Nog een AutoRAI-primeur is de superzuinige Volkswagen Passat BlueMotion. Voor de aandrijving zorgt een 1.9 TDI-dieselmotor met 105 pk, die aan een transmissie is gekoppeld met langere overbrengingsverhoudingen. Met een gemiddeld verbruik van slechts 5,1 liter per 100 kilometer is dit de zuinigste auto in zijn klasse. Bovendien stoot hij slechts 136 gram CO2 per kilometer uit, wat hem in Nederland probleemloos het groene A-label oplevert. Gecombineerd met het standaard dieselroetfilter (DRF) bedraagt de totale milieukorting in Nederland zodoende 1.600 euro. Het uiterlijk van de Passat BlueMotion met subtiele chroomelementen lijkt als twee druppels water op dat van de Passat in Highline-uitvoering.

Avontuur
Maar er zijn meer variaties op het thema Passat. De ultieme Passat is de zeer sportieve R36. Het is een primeur voor Nederland en zijn kracht dankt hij aan een direct ingespoten zescilindermotor met een inhoud van 3.6 liter. De 300 pk sterke V6 is gekoppeld aan de sportieve DSG-versnellingsbak met dubbele koppeling. In combinatie met de permanente vierwielaandrijving (4MOTION) leidt dat tot een sprint van 0 tot 100 km/h in 5,6 seconden (de Passat Variant: 5,8 seconden). Daarmee is de Passat R36 de snelste sprinter in het huidige Volkswagen-gamma. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. De Volkswagen Phaeton verschijnt in Amsterdam in zijn nieuwe gedaante. Dat wil zeggen dat zowel het exterieur als het interieur subtiel is gewijzigd.

Avontuur op de Volkswagen-stand brengt de CrossTouran, het derde Cross-model van Volkswagen; de CrossPolo en de CrossGolf gingen hem al voor. Al deze modellen hebben met elkaar gemeen dat ze een avontuurlijk uiterlijk met extra bodemvrijheid koppelen aan een kleurrijke en veelzijdige standaarduitrusting. Net als de andere modellen uit de Cross-serie wordt de CrossTouran geleverd met voorwielaandrijving. Behalve avontuur biedt de Volkswagen-stand een verrassende blik in de toekomst. Met een studiemodel laat Volkswagen namelijk zien in welke richting het merk evolueert als het aankomt op design en techniek.

Duurzaamheid
Volkswagen etaleert in de Parkhal verantwoorde mobiliteit met de Passat BlueMotion en de Polo BlueMotion. Deze Polo-variant werd onlangs door onder meer het Wereld Natuur Fonds uitgeroepen tot beste koop in de categorie auto?s met de laagste CO2 uitstoot. In die verkiezing hield de Polo BlueMotion zelfs enkele benzinehybrideauto?s achter zich.

In het ECO Village, waar verschillende autofabrikanten hun ontwikkelingen op het gebied van alternatieve aandrijftechnieken laten zien, neemt Volkswagen een prominente plaats in. Volkswagen toont daar informatie en modellen met alternatieve aandrijftechnieken als Clean TDI en SunFuel. Bezoekers kunnen zelf rijden met BlueMotion-modellen om te ervaren dat milieuvriendelijkheid geen enkele invloed heeft op de prestaties van een auto.

Volkswagen is zestig jaar aanwezig in Nederland. Pon?s Automobielhandel startte in 1947 als eerste ter wereld met de import van Volkswagens. Bij dit zestigjarige jubileum wordt op gepaste wijze stilgestaan op de Volkswagen-stand.

Volkswagen op de AutoRAI
Volkswagen op de AutoRAI
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Volkswagen

Volkswagen autonieuws

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto's ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (stand van zaken 2004).
Meer Volkswagen nieuws
Volkswagen Jetta GLI Facelift 2022

Elektrisch VW ID.Buzz in 2025

Super! Echte body prototypes VW ID.Buzz

Testmule VW ID.Buzz onderweg

Volkswagen ID.4 GTX kost 52K

Volkswagen ID.5 spyshots

Volkswagen T7 Multivan En GTE spyshots

De nieuwe Volkswagen Golf RAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com