Volkswagen Golf TwinDrive | Beste van twee werelden

Volkswagen Golf TwinDrive | Beste van twee werelden

woensdag 31 december 2008 15:45:20

Een grote actieradius, een zeer laag brandstofverbruik en een geringe uitstoot van CO2. Met TwinDrive toont Volkswagen hoe autorijden er in de nabije toekomst uitziet. Volkswagen doet momenteel uitgebreide tests met de Golf TwinDrive. Deze ‘plug-inhybride’ is uitgerust met een nieuw aandrijfsysteem dat een elektrische plug-inmotor combineert met een verbrandingsmotor. Een testvloot met twintig Golfs TwinDrive wordt volgend jaar ingezet in Berlijn. De elektromotor van de Golf Twin Drive heeft een actieradius van rond de 50 kilometer. Dat maakt de schone, stille en zuinige TwinDrive uitermate geschikt voor gebruik in de stad. Maar door de combinatie met een zuinige TDI- of TSI-verbrandingsmotor kan de auto ook uitstekend voor langere afstanden ingezet worden. Als de Golf TwinDrive ongeveer 50 kilometer heeft afgelegd neemt een benzine- of dieselmotor het van de elektromotor over. Algemeen directeur Prof. Dr. Martin Winterkorn van Volkswagen AG noemt de Golf TwinDrive een elementaire stap naar een volledig elektrisch aangedreven auto. ‘Vult bij een hybrideauto de elektromotor de verbrandingsmotor aan, bij de Golf TwinDrive is het net andersom’, aldus Winterkorn.

Stopcontact
Op een afstand van 100 kilometer verbruikt de Golf Twin Drive 8 kWh elektriciteit en slechts 2,5 liter brandstof (2,5 l/100 km). Gezamenlijk leveren de motoren een vermogen van 174 pk/130 kW. Hiermee koppelt de Golf TwinDrive een zeer laag brandstofverbruik en een geringe uitstoot van CO2 aan optimale prestaties. Door een stekker in een stopcontact te steken (plug-in) kan de accu worden opgeladen. De accu wordt ook tijdens het rijden bijgeladen, met de energie die opgewekt wordt bij het remmen. Een start-stopsysteem helpt verder om optimaal brandstof te besparen.

Elektrische mobiliteit
De toename van het gebruik van elektriciteit voor de aandrijving van auto’s speelt een grote rol bij het reduceren van het brandstofverbruik. In deze context combineert de Golf TwinDrive puur elektrische mobiliteit voor de korte afstand met langeafstandsmobiliteit van zuinige verbrandingsmotoren. Volgens topman Winterkorn is de toekomst aan elektrisch aangedreven auto’s. Op de weg daar naartoe zet Volkswagen in op een aandrijfsysteem dat compacte TDI- en TSI-motoren combineert met elektromotoren en zeer efficiënte accu’s. Volkswagen investeert fors in de ontwikkeling van deze nieuwe technologie en wordt daarbij gesteund door de Duitse overheid.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Volkswagen

Volkswagen autonieuws

Volkswagen, vaak afgekort als VW, is het belangrijkste automerk van de Volkswagen Group. Volkswagen heeft twee modellen in de top vijf van de meest verkochte auto's ter wereld ooit, namelijk de Volkswagen Kever en de Volkswagen Golf (stand van zaken 2004).
Meer Volkswagen nieuws
Volkswagen Jetta GLI Facelift 2022

Elektrisch VW ID.Buzz in 2025

Super! Echte body prototypes VW ID.Buzz

Testmule VW ID.Buzz onderweg

Volkswagen ID.4 GTX kost 52K

Volkswagen ID.5 spyshots

Volkswagen T7 Multivan En GTE spyshots

De nieuwe Volkswagen Golf RAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com