Laadruimte groot genoeg voor twéé Europallets
Vijfde generatie Opel Combo

Vijfde generatie Opel Combo

dinsdag 26 juni 2018 20:26:09

De vijfde generatie van de Combo, Opels compacte, multifunctionele bestelauto, maakt zijn werelddebuut op de IAA voor bedrijfsauto’s, op 19 september aanstaande in Hannover. Vanaf september is de nieuwe Opel Combo ook te bestellen

De nieuwe Opel Combo is ontwikkeld met het oog op de beste efficiency en tegen de laagste kosten in dit segment. Daarvoor heeft de auto een geheel nieuwe voertuigstructuur, een ingenieuze indeling en unieke technologie aan boord. De nieuwe Combo is een enorme stap voorwaarts ten opzichte van het huidige model.

 

Groot aantal ruime varianten

De nieuwe Combo is er in een groot aantal varianten, zoals een versie van 4,40 meter lengte en een langere versie van 4,75 meter. Beide bieden naar keuze twee of drie zitplaatsen. Opels nieuwe compacte besteller excelleert met een laadruimte van tot wel 3,9 m3 en een laadvermogen van maximaal 1.000 kg. De laadvloer heeft een maximale lengte van 2.167 mm. Essentieel voor bedrijven is het feit dat de ruimte tussen de wielkasten breed genoeg is voor een Europallet en ook in de korte versie lang genoeg voor twéé Europallets. De lage laadvloer – slechts 557 mm hoog – maakt het inladen van grote voorwerpen gemakkelijk.

 

Lange voorwerpen, zoals planken, kunnen schuin worden vervoerd, waarbij ze dan door de optionele dakklep naar buiten steken.

 

Opel introduceert in de nieuwe Combo een unieke voorziening in dit segment: de overbeladingsindicator1. Met één druk op de knop geeft het systeem, dat voorzien is van een sensor, aan of de nieuwe Combo niet is overbeladen. De Combo is voorzien van nog meer innovatieve technologie en tot wel negentien assistentiesystemen die manoeuvreren en goederen of mensen vervoeren makkelijker, veiliger en comfortabeler maken.

 

De optionele Permanent Rear View Camera1 fungeert als een digitale achteruitkijkspiegel – wat het uitzicht naar achteren uit de gesloten en/of volgeladen bestelauto aanzienlijk verbetert. Een tweede camera in de buitenspiegel aan de rechterkant maakt de ‘dode hoek’ zichtbaar voor de bestuurder. Verder kan de nieuwe Combo worden uitgerust met het nieuwe Flank Guard-systeem, dat met input van sensors voorkomt dat de auto vervelende en kostbare beschadigingen oploopt tijdens het manoeuvreren in een kleine ruimte. Het systeem waarschuwt zodra de auto met de zijkant een obstakel als een muurtje, een pilaar of een ander voertuig dreigt te raken.

 

Voor gebruik op bijvoorbeeld bouwterreinen, in modder, zand en sneeuw, waar extra tractie wenselijk is, is de Combo ook leverbaar met het adaptieve IntelliGrip tractiesysteem, dat de voorwielen extra grip geeft. En de optionele, ultramoderne infotainmentsystemen, geschikt voor Apple CarPlay, zorgen dat de bestuurder altijd gemakkelijk ook de meest afgelegen bestemming vindt.

 

“De Opel Combo is de ideale ‘collega’, want er is bijna geen klus onmogelijk dankzij zijn laadruimte, die de grootste in zijn klasse is. Verder wordt de auto geleverd met ultramoderne technologie die voorheen vooral was voorbehouden aan personenauto’s. Daarmee is de Combo een bedrijfsauto met onmiskenbare personenautokenmerken op het gebied van rijassistentiesystemen, veiligheid en comfort. Dit is een allrounder in de ruimste zin van het woord”, aldus Opels Managing Director Sales & Marketing, Peter Küspert.

 

Laadvermogen van een groter model; de Combo als multifunctionele vervoerder

De naam Combo staat al vier generaties en sinds 1987 voor compacte, multifunctionele bestelauto’s. De eerste generatie was gebaseerd op de Opel Kadett, de volgende twee op de Opel Corsa van destijds en de vorige generatie was samen met Fiat ontwikkeld.

 

De nieuwe, vijfde generatie is ontwikkeld met een complete nieuwe voertuigstructuur van Groupe PSA, de onbetwiste Europese leider op het gebied van bedrijfsauto’s. Daarom is het geen verrassing dat de nieuwe Combo een van de meest competente en veelzijdige bedrijfsauto’s op de markt is.

 

De nieuwe Opel Combo is er in diverse varianten, geschikt voor talloze toepassingen:

  • de korte versie (lengte 4,40 meter) heeft een wielbasis van 2.785 mm, een laadvermogen van maximaal 1.000 kg en een laadruimte van 3,3 m3. Daarin passen voorwerpen met een lengte van 1.871 mm. Wie nog langere voorwerpen moet vervoeren, kan de Combo bestellen met achterdeuren en een handige dakklep. Door dat laatste kunnen nog langere voorwerpen, met een gewicht tot 100 kg ‘uitstekend’ diagonaal in de Combo worden vervoerd, zonder dat de achterdeur moet worden opengelaten.
  • de 4,75 meter lange XL-variant, met een wielbasis van 2.975 mm en een laadruimte van 3,9 m3, waarin voorwerpen met een lengte tot 2.167 mm zijn te vervoeren.

Veiligheid is ook belangrijk: zes bevestigingsogen in de vloer en optioneel nog vier halverwege de zijwanden zijn bedoeld om voorwerpen veilig op hun plaats te houden.

 

Een andere belangrijke veiligheidsvoorziening, de zogenoemde overbeladingsindicator1, is nieuw voor Opel. Dit systeem weegt door middel van sensors het gewicht dat aan boord is zodra de motor wordt gestart. De bestuurder kan ook met een druk op een knop een meting van de druk op de assen laten doen. Een wit LED-signaal geeft aan als het gewicht de 80% van het toegelaten laadvermogen overschrijdt. Als het gewicht boven de limiet is, licht een oranje waarschuwingslampje met een uitroepteken op.

 

Ontspannen rijden: toptechnologie en het comfort van een personenauto
Als het gaat om laadruimte, dan is de Combo een pure bedrijfsauto. Maar hij is ook voorzien van vooruitstrevende technologie die uniek is in dit segment. De Combo biedt de inzittenden het comfortniveau van de Combo Tour, de personenversie die onlangs is onthuld.

 

Innovatieve assistentiesystemen als de Permanent Rear View Camera1 zorgen voor prima uitzicht naar achter en maken het rijden meer ontspannen. Iedereen die een bestelauto heeft gereden, weet dat het zicht naar achter via de binnenspiegel niet optimaal is – zeker als de bestelauto ook volbeladen is. Dan zijn de buitenspiegels onmisbaar. De nieuwe Opel Combo is echter optioneel te voorzien van een achteruitrijcamera die de situatie achter de auto laat zien op het infotainmentscherm. Het helpt de bestuurder bij achteruit manoeuvreren met hulplijnen zodra de achteruitversnelling is ingeschakeld. Vooruitrijdend geeft het systeem de situatie – vier tot dertig meter – achter de auto weer, als een permanente digitale achteruitkijkspiegel. Een tweede camera1, gemonteerd in de rechter buitenspiegel, verbetert het uitzicht naar achter nog verder. Zodra de richtingaanwijzer naar rechts wordt ingeschakeld, is de situatie rechts naast en achter de auto op het scherm zichtbaar. Doordat de zogenoemde dode hoek nu zichtbaar is voor de bestuurder van de nieuwe Combo, is dit een belangrijke verbetering van de veiligheid.

 

De nieuwe Opel Combo wordt verder met dezelfde ultramoderne rijassistentiesystemen geleverd als de personenversie, de Combo Tour. Enkele zijn uniek in het segment. Het gaat om:

  • Forward Collision Alert met voetgangersdetectie en Automatic Emergency Braking
  • •ane Keep Assist
  • Hill Descent Control
  • Intelligent Speed Adaptation
  • Automatic Cruise Control
  • Driver Drowsiness Alert
  • Speed Sign Recognition

 

Last but not least biedt de nieuwste generatie infotainmentsystemen uitstekende connectiviteit aan boord. De met Apple CarPlay compatibele Multimedia Radio- en Multimedia Navi Pro-systemen zijn eenvoudig te bedienen via de prominente en makkelijk afleesbare 8-inch kleurentouchscreen. Het geïntegreerde navigatiesysteem van de topversie biedt Europese wegenkaarten en 3D-navigatie en toont ook de updates van TMC (Traffic Messaging Channel). Daarmee kan de bestuurder op zijn route altijd eventuele files omzeilen.

 

En na een dag hard werken is niets zo lekker als het comfort van de verwarmbare voorstoelen en het verwarmbare stuurwiel – uniek in dit segment en typerend voor Opel – en de achterbank. Inzittenden kunnen op hete dagen het hoofd koel houden dankzij de climate control met gescheiden zones.

 

Net als de personenversie biedt de Combo een uitgebreide reeks levendige en efficiënte motoren in combinatie met moderne transmissies. Samen met het grote laadvolume, het comfort van een personenauto en uitgebreid infotainment aan boord maken ze van de nieuwe Opel Combo een ideale bedrijfsauto met allerlei gebruiksmogelijkheden en geschikt voor meer dan alleen zware klussen


Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
Vijfde generatie Opel Combo
1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Opel

Opel autonieuws

Opel is in 1862 opgericht in Rüsselsheim (Duitsland), waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Sinds augustus 2017 maakt Opel Automobile GmbH deel uit van het Franse Groupe PSA. Opel en zustermerk Vauxhall in Engeland verkopen voertuigen in meer dan vijftig landen en hebben meer dan 37.000 medewerkers in dienst, waarvan meer dan 19.000 in Duitsland. De automaker heeft tien productiefaciliteiten en één test- en ontwikkelingscentrum in zes landen in Europa. In 2017 verkocht Opel bijna 1,1 miljoen personenauto’s en lichte bedrijfswagens in Europa. Het in november 2017 gepresenteerde strategische toekomstplan PACE! is gericht op herstel van het financiële fundament, versterking van de duurzame concurrentiekracht en verdere groei van Opel, ook buiten Europa
Meer Opel nieuws
Opel Grandland gespot in sneeuw

Spyshots nieuwe Opel Astra

Nieuwe Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life

Spyshot Opel Crossland X facelift

Blauwe verlichting voor Opel Grandland X

Elektrische Opel Vivaro-e bestellen

Zesde generatie Opel Corsa e gaat elektrisch

Opel legt laatste hand aan volledige nieuwe CorsaAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com