Video van nieuwe, stoere Renault Twingo

Video van nieuwe, stoere Renault Twingo

vrijdag 14 februari 2014 19:32:36

Twee decennia na de lancering van de revolutionaire, eerste generatie Twingo hebben de ontwerpers van Renault onder leiding van Laurens van den Acker Directeur Corporate Design Renault,

de volmaakte stadsauto opnieuw vormgegeven. De ontwerpers zijn begonnen met het spreekwoordelijke blanco vel papier en gebruikten de originele Renault Twingo en de Renault 5 als belangrijkste inspiratiebronnen. Het resultaat is een baanbrekende stadsauto boordevol innovatie, die garant staat voor wendbaarheid en rijplezier.

 

Vandaag onthult Renault de volledig nieuwe Renault Twingo die zich onderscheidt door zijn karaktervolle uitstraling.
De ontwerpers van Renault begonnen in 2008 met de ontwikkeling van de nieuwe stadsauto, met als doel een net zo revolutionaire auto te creëren als de eerste generatie Twingo in 1992. Sinds de introductie van de eerste Renault Twingo staat dat model symbool voor Renaults innovativiteit en creativiteit in de compacte klasse.

 

Het doel van de ontwikkeling van de nieuwe Renault Twingo was om meer ruimte te creëren zonder de compacte buitenmaten en het efficiënte karakter van de auto negatief te beïnvloeden. Renault vond de oplossing door de motor achterin te plaatsen.

 

Het ontwerp van de nieuwe Renault Twingo sprak de technici van het Daimler-concern bijzonder aan. Zij waren destijds op zoek naar ideeën voor de volgende generatie Smart. In 2010 besloten beide fabrikanten tot een strategische samenwerking voor de gezamenlijke ontwikkeling van de nieuwe Renault Twingo en de nieuwe twee- en vierpersoons Smart.

 

Achterin geplaatste motor voor dynamisch rijgedrag en meer ruimte
Door de plaatsing van de motor achterin, ontstond grote vrijheid bij het ontwerpen van de voorzijde en maakte dat onder meer een uiterst kleine draaicirkel mogelijk. Door de wielen op de uiterste hoeken van de carrosserie te plaatsen en de montage van een kleine motor geheel achterin, is een voor dit segment lange wielbasis gerealiseerd. Die draagt bij aan de royale interieurruimte en het dynamische, wendbare rijgedrag van de nieuwe Renault Twingo. Dankzij het dynamische rijgedrag, de royale binnenruimte en de korte voorzijde bezit de nieuwe Renault Twingo dezelfde opvallende eigenschappen die de originele Renault Twingo zo populair maakte bij zijn debuut op de Autosalon van Parijs in 1992.

 

Kleurrijke persoonlijkheid

Net als de conceptauto’s Twin’Z en Twin’Run, die in 2013 zijn gepresenteerd, heeft de nieuwe Renault Twingo een uitgesproken karakter. De auto wordt onder meer leverbaar in vier nieuwe aansprekende kleuren (lichtblauw, wit, geel en rood).

 

De nieuwe Renault Twingo valt verder op door de hoek waaronder de achterruit is geplaatst en de prominente schouderlijn. Dat zijn verwijzingen naar de iconische Renault 5 Turbo van begin jaren tachtig, waarvan de motor ook achterin was gemonteerd.De voorzijde van de nieuwe Renault Twingo vertegenwoordigt Renaults nieuwe familiegezicht en is in één oogopslag herkenbaar door het grote Renault-logo op een zwarte achtergrond. De grote koplampen met led-dagrijverlichting benadrukken het innovatieve karakter van de Renault Twingo, maar verwijzen ook naar zijn voorgangers.

 

De achterzijde valt op door de brede, glazen achterklep, waarin de achterlichten zijn geïntegreerd. Het geeft de achterzijde van de nieuwe Renault Twingo een moderne aanblik.

De nieuwe Renault Twingo is voor het eerst in de Twingo-geschiedenis als een vijfdeurs model ontworpen. Daarmee is hij functioneler dan ooit.

Doordat de grepen van de achterportieren in de raamstijlen zijn weggewerkt, behoudt de nieuwe Renault Twingo de uitstraling van een sportieve driedeurs. Met talloze keuzemogelijkheden voor wat betreft spiegelkappen, zijstootstrips op de zijkanten en bestickering is de Renault Twingo bovendien op vele manieren te personaliseren.

 

Laurens van den Acker, Directeur Corporate Design Renault:

‘De nieuwe Renault Twingo is niet alleen op de originele Twingo geïnspireerd, maar ook op de Renault 5. Het is een moderne interpretatie van een compacte auto met de nadruk op innovatief design. De nieuwe Renault Twingo is een aantrekkelijke, speelse en levendige stadsauto.’

 

Interieur Nieuwe Twingo

Net als bij het ontwerp van het exterieur, hebben de ontwerpers zich ook voor het interieur laten inspireren op de kleurrijke en vrolijke binnenkant van de oorspronkelijke Twingo. Daarbij streefden ze naar ingenieuze gebruiksvriendelijkheid, geschikt voor dagelijks gebruik.


Video van nieuwe, stoere Renault Twingo
Video van nieuwe, stoere Renault Twingo
Video van nieuwe, stoere Renault Twingo
Video van nieuwe, stoere Renault Twingo
1 reactie
Reacties
Benno
Ik ben benieuwd. Bij de lancering van de nieuwe Fiat 500 waren de studio/photoshop plaatjes ook stukker mooier dan het productiemodel. Nu ik deze Renault Twingo zie dan heb ik daar hetzelfde gevoel bij. Net even gekeken bij de spyshots en ook daar staan al spyshots van deze nieuwe Renault Twingo. Is toch wel echt een klein modelletje en er staat dat de motor achterin zit. hihi.
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Renault

Renault autonieuws

Renault S.A. (Euronext: RNO) is een Franse fabrikant van personenauto's, bedrijfswagens, trucks, tractoren en vliegtuigmotoren. Het concern is opgericht door Louis Renault en is een groot gedeelte van zijn bestaan staatsbedrijf geweest, onder de naam R?gie Nationale des Usines Renault
Meer Renault nieuws
Update Renault Megane E-Tech onderweg

Warmte testrit voor nieuwe Kadjar

Nieuwe generatie Renault Kadjar bespioneerd

Nieuw model Renault Kadjar betrapt

Renault MEGANE eVISION showcar

Renault Twingo Electric vanaf € 20.590

De nieuwe Renault Mégane R.S. Trophy-R

De nieuwe Renault KoleosAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com