Verschillende vormen van auto bescherming

Verschillende vormen van auto bescherming

Het hele jaar door komen er weersomstandigheden voor die niet heel goed zijn voor de auto. Doordat veel mensen niet beschikken over een carport of garage krijgt de auto tijdens zulke momenten veel te verduren. Toch hoef je als auto eigenaar niet hulpeloos toe te kijken hoe jouw geliefde auto blijvend beschadigd wordt.

Je kan deze namelijk beschermen met behulp van de verschillende vormen van auto bescherming.

 

Vorst, sneeuw, hagel en strooizout

In de winter heeft de auto het vaakst het zwaarst. De vrieskou, meters sneeuw, enorme hagelbuien en de enorme hoeveelheid strooizout zorgen allemaal voor problemen die gelukkig wel voorkomen kunnen worden. Het is ten eerste mogelijk om gebruik te maken van een dakhoes. Deze beschermt de lak tegen extreme weersomstandigheden zoals sneeuw en hagel, waardoor er veel minder kans is op beschadigingen. Daarnaast zorgt de dakhoes er ook voor dat er geen roestvorming ontstaat. Naast een dakhoes kan je ook gebruik maken van voorruitfolie of een anti-ijsdeken . Door deze te plaatsen op de voorruit voorkom je beschadigingen aan de voorruit, bijvoorbeeld door vorst. Ook heeft de bodemplaat van de auto wat extra aandacht nodig tijdens de winter. Grote hoeveelheden strooizout kunnen namelijk funest zijn voor de onderkant van de auto. Om deze hier tegen te beschermen kan je wat anti-roestmiddel aanbrengen, waardoor de bodemplaat een extra beschermlaagje krijgt. Naast dit alles is een extra waxbeurt om de lak van de auto te beschermen ook zeker niet onverstandig. Over zo'n dergelijke waxbeurt kan je meer vinden op caramba.eu. 


 

Zon, regen en wind

Niet alleen in de winter heeft de auto extra bescherming nodig. Ook wanneer de zon volop schijnt is het verstandig om de auto wat extra aandacht te geven zodat deze niet beschadigt. Grote hoeveelheden zon zorgen er namelijk voor dat er eerder roestplekken ontstaan, maar ook de lak kan verkleuren en vervagen. Om de lak te beschermen is het ten eerste verstandig om de auto vaker te wassen, maar ook om wax te laten aanbrengen om de auto een extra beschermlaag te geven. Daarnaast is het ook verstandig om gebruik te maken van de eerder genoemde dakhoes. Naast de momenten waarop de zon schijnt is veel regen, maar ook zware wind niet goed voor de auto. Doordat er het hele jaar door veel regen valt is het belangrijk om de auto constant goed te onderhouden tegen roestvorming. Dit kan je doen door een goede waxbeurt en anti-roestmiddelen.

 

Tegen schade door zand en andere deeltjes die door de wind langs de auto schuren zal een waxbeurt ook zeker helpen. Op momenten dat de wind heel extreem is kan je er ook nog voor kiezen om de auto extra te beschermen door weer gebruik te maken van de dakhoes.

Door gebruik te maken van de genoemde tips kan je ervoor zorgen dat jouw auto nog heel lang vrij van beschadigingen door weersomstandigheden blijft. Zo kan jij nog heel lang van jouw geliefde auto genieten.

 

Copyright foto: ©Jupiterimages/Pixland/Thinkstock
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2021 Contact: Autoliefhebber.com