De drie meest gemaakte fouten
Valkuilen afsluiten autoverzekering

Valkuilen afsluiten autoverzekering

Een autoverzekering afsluiten, een verplichting waar iedere automobilist wel eens moeite mee heeft gehad. Onder invloed van een strengere wetgeving, digitalisering en de komst van nieuwe verzekeringsmaatschappijen hebben deze verzekeringen heel veel veranderingen ondergaan. Mocht je inmiddels al jarenlang van dezelfde autoverzekering genieten, dan is de kans groot dat je veel meer lucratieve opties elders kunt vinden. Daardoor is het voor consumenten ontzettend belangrijk om de verschillende mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Helaas zien we dat dit nog te weinig gebeurt. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Wil jij binnenkort een nieuwe autoverzekering afsluiten? Maak dan in elk geval niet deze drie meest gemaakte fouten bij het afsluiten van een autoverzekering!

 

1. De verkeerde dekking kiezen

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat heel veel mensen nog steeds oververzekerd zijn. Dit komt vooral doordat mensen niet precies weten welke dekkingsgraad ze nodig hebben. Want waar baseer je deze keuze op? Bij het kiezen van de dekking is het belangrijk om naar de waarde & leeftijd van je auto te kijken. Over het algemeen geldt het volgende:

 

Leeftijd auto en Dekking
0 - 6 jaar Allrisk verzekering
6 – 10 jaar Beperkt cascoverzekering (WA+)
10 jaar en ouder WA-verzekering

 

Het bovenstaande tabel kan gebruikt worden als leidraad voor het kiezen van de juiste dekkingsgraad. Natuurlijk zijn er wel altijd uitzonderingen op de regel te noemen. Zo beschikken zeldzame auto’s vaak over een hogere dagwaarde, waardoor het fiscaal aantrekkelijker is om voor een hogere dekking te kiezen. Neem daarom ook altijd de huidige dagwaarde van jouw voertuig in overweging, alvorens je een definitieve beslissing neemt.

 

2. Verzekeringhoppen is een onbekend begrip

Verzekeringhoppen, sommige mensen zweren er bij en anderen hebben er werkelijk nog nooit van gehoord. Toch kan je, om meer geld in je portemonnee te houden, maar beter snel leren wat deze term inhoudt. Dat kan je immers enorm veel besparen. Maar wat bedoelen we hier precies mee?

 

Verzekeringshoppen is het antwoord van de consument op de lancering van enorm veel nieuwe verzekeringsmaatschappijen en premies. Waar we tientallen jaren geleden nog een duidelijk overzicht van verzekeringsproducten hadden, zien we dat dit de afgelopen jaren steeds onoverzichtelijker is geworden. Dit komt vooral doordat de consument liever niet al te veel bezig is met het uitkiezen van verzekeringen. Daarom kiezen ze vaak bij hun eerste auto een verzekeringsmaatschappij uit en behouden ze deze jarenlang. Ons advies? Niet doen! Door regelmatig aan verzekeringhoppen te doen, kan je gebruik maken van interessante (overstap-)kortingen. Daar weegt vaak de no-claim premie niet tegen op. Zoek daarom goed uit hoeveel geld je kwijt bent bij een nieuwe autoverzekering en wat je momenteel bespaart met de no-claim korting. Vaak levert dit een interessante berekening op.

 

3. Doorgevoerde wijzigingen in de algemene voorwaarden?

Je accepteert ze meteen! Zit je al een tijdje bij dezelfde autoverzekering? Dan heb je vast regelmatig met doorgevoerde wijzigingen in de algemene voorwaarden te maken gehad. Wat doe je dan? Lees je ze goed door, bekijk je of ze nog wel aansluiten op je wensen en sluit je een nieuwe autoverzekering af als dat nodig is? Of accepteer je zonder meer de wijzigingen? Veel consumenten blijken voor het laatste te kiezen. Hiermee kan je jezelf echter flink in de vingers snijden. Blijf daarom altijd goed op de hoogte van de veranderingen bij je verzekeringsproducten. Zo voorkom je financiële verrassingen en beschik je altijd over een verzekering die het beste bij jou past!
Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com