Van de motorenfabriek in München
V8-motor voor nieuwe BMW 8
Informatie
1 reactie
Geen reacties

V8-motor voor nieuwe BMW 8

zondag 05 augustus 2018 19:53:27

De nieuwe BMW 8 Serie Coupé rolt inmiddels van de productielijn van de BMW fabriek in Dingolfing. BMW bouwt de motor voor de meest dynamische variant in de hoofdfabriek van BMW in München, de bakermat van de productievestigingen

De V8-motor voor de BMW M850i xDrive Coupé (gecombineerd brandstofverbruik: 10,0-10,5 l/100 km; gecombineerde CO2-emissie: 228-240 g/km) is een waar technisch meesterwerk. De 4,4-litermotor, met een vermogen van 390 kW (530 pk), voor het BMW M Performance model wordt gebouwd in de motorenfabriek van BMW Group in München, een historische locatie waar de nieuwste hightech processen en het hoogwaardige vakmanschap van zeer ervaren experts een productieproces vormen dat zich kenmerkt door de hoogste graad van kwaliteitsbewustzijn. Daardoor biedt elke geproduceerde motor een bijzonder aangename rijervaring met een fascinerende combinatie van sublieme souplesse en de sportiviteit van een raceauto.
 

Het uitzonderlijke karakter van de nieuwe V8-motor wordt weerspiegeld in het productieproces in de motorenfabriek in München. Voor de productie van de sportieve motor maakt BMW veel gebruik van het hoogwaardige vakmanschap van hooggekwalificeerde specialisten die elke motor individueel door het productieproces begeleiden. Het motorblok, het carter en de cilinderkoppen van de nieuwe V8-motor worden vanuit de aluminiumgieterij van BMW Group in Landshut geleverd aan de motorenfabriek in München.
 

Vervolgens wordt de V8 verder afgebouwd met de hoogste graad van precisie. Tijdens de productie wordt alle kwaliteit gerelateerde informatie bewaard, zoals klepspeling en aanhaalmomenten van bouten. Uitwisseling van die gegevens zorgt ervoor dat de juiste gereedschappen worden gebruikt en de juiste aanhaalmomenten worden gehanteerd op elk station van de productielijn. Verder wordt aan alle belangrijke componenten, zoals lagerschalen, zuigerstangen en cilinderkoppen, een unieke code toegewezen. Daarmee is elke component te volgen, vanaf de ontvangst tot aan de montage in de motor.
 

Met de productie van de nieuwe V8-motor in München onderstreept BMW Group het belang dat het concern hecht aan kwalitatief hoogwaardige productie. BMW benut de deskundigheid van specialisten op het gebied van bijzonder efficiënte en complexe motoren in de fabriek in München ook voor de productie van zowel de huidige zes- en achtcilindermotoren voor de modellen van BMW M als voor de twaalfcilindermotoren voor de BMW M760Li xDrive en modellen van Rolls-Royce. Daarmee voldoen de motoren gegarandeerd aan de hoogste kwaliteitseisen en worden ze compromisloos gebouwd zodat ze aan de vereisten voor uitzonderlijke prestaties voldoen en maximaal rijplezier bieden, zoals in de nieuwe BMW M850i xDrive Coupé.

V8-motor voor nieuwe BMW 8
V8-motor voor nieuwe BMW 8
V8-motor voor nieuwe BMW 8
V8-motor voor nieuwe BMW 8
V8-motor voor nieuwe BMW 8
V8-motor voor nieuwe BMW 8
V8-motor voor nieuwe BMW 8
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: BMW M850i xDrive Coupe
Automerk: BMW
Automodel: M850i
Uitvoering: xDrive Coupe
Modeljaar: 2019
Vermogen - Brandstof: 530 pk
Vermogen - Brandstof (kW): 390 kW
Verbruik (gemiddeld - NEDC): 10,0-10,5 l/100 km
CO2-uitstoot (g/km): 228-240 g/km
Benzinemotor: 4,4-liter V8

BMW
Bayerische Motoren Werke werd in oktober 1913 door Karl Friedrich Rapp gesticht als vliegtuigmotorfabriek onder de naam Rapp Motorenwerke. Als locatie werd het Milbertshofendistrict in M?nchen gekozen vlakbij de Gustav Otto Flugmaschinenfabrik, een Duitse vliegtuigenfabriek van Gustav Otto en voorloper van de Bayerische Flugzeug Werke.
Meer BMW nieuws
De allereerste BMW 2 Serie Gran Coupe

BMW 8 Serie Gran CoupeAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI