Uw eerste autoverzekering niet op uw eigen naam zetten
Uw eerste autoverzekering: wat moet u weten en waar let u op?
Informatie

Uw eerste autoverzekering: wat moet u weten en waar let u op?

Uw eerste autoverzekering is niet goedkoop. Vooral als u ook nog in de leeftijdsgroep tot 24 jaar oud valt. Ten eerste heeft u waarschijnlijk nog geen schadevrije jaren opgebouwd. Ten tweede rekenen verzekeraars vaak hogere premies voor jonge bestuurders tot 24 jaar oud.

Voor de autoverzekering proberen verzekeraars om de schadeveroorzakers een hogere premie in rekening te brengen. Dit doen ze door verzekerden die geen schades claimen te belonen met een extra korting op de premie. Met uw eerste autoverzekering heeft u nog niet de kans gehad om te bewijzen dat u schadevrij kunt rijden. Dus betaalt u een gemiddeld hoge premie voor de autoverzekering. Gelukkig kunt u zelf iets doen om de rekening te drukken. Als u weet waar u op moet letten kunt u besparen op de premie.

 

Uw eerste autoverzekering niet op uw eigen naam zetten

In principe is het mogelijk dat ouders een auto op naam zetten en zorgen voor de autoverzekering. Helaas omzeilt u op deze manier niet een hogere premie in verband met de lage leeftijd van de regelmatige bestuurder van de auto. U bent verplicht om eerlijk aan te geven wie de regelmatige bestuurder van de auto is. Op een andere naam zetten om een hoge premie te voorkomen gaat dus niet werken.

 

Bespaar op de premie maar niet op de kwaliteit

De goedkoopste verzekeringsvorm is de WA autoverzekering. Door deze dekking te kiezen bespaart u op uw eerste autoverzekering, maar dat is niet de juiste manier. Er zijn tientallen verzekeraars die autoverzekeringen aanbieden en de onderlinge concurrentie is groot. Daar kunt u van profiteren. De duurste verzekeraar kan het veelvoudige aan premie vragen in vergelijking met de goedkoopste verzekeraar. Vooral voor uw eerste autoverzekering kunnen de verschillen groot zijn. Bepaalde verzekeraars maken de autoverzekering voor jonge en onervaren bestuurders bewust veel te duur. Door het vergelijken weet u waar u het beste uit bent. Betaal niet teveel voor uw eerste autoverzekering.

 

Jongeren moeten op eigen naam verzekeren

U bent verplicht om eerlijk op te geven wie de regelmatige bestuurder is. Er is nog een reden waarom u als jonge bestuurders vooral op de eigen naam moet verzekeren. De eerste auto is waarschijnlijk een goedkope auto. Deze wordt vaak WA verzekerd. Deze dekking is goedkoper in vergelijking met de uitgebreidere verzekeringen. Zodra u meer te besteden krijgt, koopt u mogelijk ook duurdere auto’s die u wel WA + volledig casco wilt verzekeren. Dan kunt u maar beter een aantal schadevrije jaren op naam hebben. Vooral bij de duurdere verzekeringsvormen geven opgebouwde schadevrije jaren een hoge korting.

 

Betaal kleine schades zelf

Veroorzaakte schades claimen op uw eerste autoverzekering heeft een grote impact op de hoogte van de premie. Met nul schadevrije jaren is de premie hoog, maar het wordt pas echt kostbaar met -5 schadevrije jaren. Met negatieve jaren gaat het ook niet of moeilijk lukken om over te stappen naar een andere (goedkopere) verzekeraar. Voor de eerste autoverzekering is het van groot belang om geen schades te veroorzaken.

 

Wilt u meer advies over het verzekeren van je eerste auto? De eerste autoverzekering van Diks Verzekeringen is een goede keuze. Neem contact op voor advies.Autoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise