Mazda6 met 2.2 CiTD turbodieselmotor
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Mazda6 met 2.2 CiTD turbodieselmotor

dinsdag 18 november 2008 07:48:56

De nieuwe Mazda6 is vanaf nu ook leverbaar met een nieuwe 2.2 liter CiTD common rail turbodieselmotor. In Europa zal deze motor beschikbaar zijn in drie vermogensvarianten, waarvan de twee sterkste met respectievelijk 185 en 163 pk naar Nederland komen, waar de huidige 2.0 liter CiTD met 140 pk gehandhaafd blijft. Met deze uitbreiding is de nieuwe Mazda6 nu leverbaar met totaal zes verschillende motoren, drie benzine en drie diesels.De tweede generatie van de Mazda6, toonbeeld van de evolutie van Mazda’s Zoom-Zoom, verscheen in november 2007 op de markt. Deze auto brak met de tradities in het non-premium CD-segment dankzij de combinatie van een stijlvolle vormgeving, onovertroffen rijeigenschappen en doordachte packaging, aangeboden in drie duidelijk te onderscheiden carrosserievarianten. Sinds zijn introductie in Europa vonden 85.000 exemplaren van de nieuwe Mazda6 hun weg naar een eigenaar, waarmee dit model een flinke bijdrage leverde aan het verkooprecord van Mazda in 2008. De populariteit van de Mazda6 zal een flinke impuls krijgen met de introductie van een nieuw ontwikkelde 2.2 liter turbodieselmotor (die tot de stilste en krachtigste in zijn marktsegment behoort) en een nieuwe actieve veiligheidsvoorziening in de vorm van een waarschuwingssysteem voor achteropkomend verkeer.

De Mazda6 was altijd al een ‘rijdersauto’ en met de introductie van de nieuwste generatie neemt het rijplezier nog verder toe. De tweede generatie van de Mazda6 werd in eerste instantie met vier verschillende motorvarianten gepresenteerd: drie pittige benzinemotoren met cilinderinhouden van 1.8, 2.0 en 2.5 liter met vermogens van 120 tot 170 pk, en een 2.0 liter CiTD common rail turbodiesel met een vermogen van 140 pk en 330 Nm koppel. Mazda komt nu met een nieuwe schone turbodiesel in drie vermogensversies die tot de stilste en krachtigste in zijn klasse behoort.
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties

Mazda
In Nederland kreeg het automerk nationale bekendheid door de onorthodoxe autoreclames die het bedrijf begin de jaren '90 op de televisie uitzond. Zo had ze een reclame met zes springende dwergen die de cilinders van de Mazdamotor uitbeeldden. Dat groepje van 6 kleine mensen moest de nieuwe kleinste V6 motor ooit gebouwd voorstellen.
Meer Mazda nieuws
Vernieuwde Mazda6 in showroom vanaf  36.990

Vernieuwde Mazda MX-5 met meer vermogenAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI