Toyota waardevolste automerk

Toyota waardevolste automerk

vrijdag 26 september 2008 13:16:05

Toyota heeft van alle automerken de hoogste notering op de jaarlijkse mondiale ranglijst van de honderd waardevolste merken. Net als in 2007 staat Toyota op de zesde plek. Volgens lijstsamensteller Interbrand zit de kracht van Toyota in zijn innovatieve, milieuvriendelijke producten.De gecalculeerde waarde van Toyota als merk steeg ten opzichte van vorig jaar met 6 procent tot ruim 34 miljard dollar. Daarmee streeft Toyota bekende merken als Intel, McDonalds, Disney en Google voorbij. Toyota is bovendien de enige Aziatische firma in de top tien.

“De Best Global Brands 2008-ranglijst reflecteert de wereldeconomie”, zei Jez Frampton, CEO van Interbrand. “De kredietcrisis in de VS, de groei van opkomende markten en de sterker wordende nadruk op duurzaamheid zijn belangrijke trends die bepalen waar een merk eindigt op de ranglijst.” Lijstsamensteller Interbrand roemde vorig jaar al de betrouwbaarheid en hybridestrategie van Toyota. In het rapport van 2008 staat: ‘Toyota profiteert nog steeds van het groene imago van de Prius, die nog steeds uitgebreide media-aandacht krijgt. Toyota weet zijn nationale identiteit te behouden, terwijl het als een waar wereldmerk opereert.’

In de zoektocht naar de ultieme milieuvriendelijke auto loopt Toyota wereldwijd voorop met de Hybrid Synergy Drive® in onder meer de Toyota Prius. Op 31 mei 2008 bereikte Toyota met deze innovatieve hybrideauto de magische grens van meer dan een miljoen verkochte exemplaren wereldwijd.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Toyota

Toyota autonieuws

Toyota Motor Corporation, Toyota Jidōsha Kabushiki- gaisha) is gemeten naar de beurswaarde (2007) de grootste autofabrikant ter wereld. De Japanse onderneming maakt deel uit van de Nikkei 225. Qua verkoopaantallen neemt Toyota sinds 2007 wereldwijd de eerste plaats in, nog voor General Motors.
Meer Toyota nieuws
Volgende generatie Toyota Aygo bespioneerd

Toyota Aygo test de kou

Toyota Aygo test in sneeuw

Toyota GAZOO Racing Yaris nu officieel

Vernieuwde Toyota Hilux

Toyota GR Yaris GRMN spyshots

Nieuwste model Toyota Land Cruiser

Stijlvolle nieuwe Toyota Corolla TouringAutoliefhebber.com is in 1999 gestart. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Diks.nl een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2022 Contact: Autoliefhebber.com