Toyota onthult GT86 Shooting Brake
Informatie
1 reactie
Geen reacties

Toyota onthult GT86 Shooting Brake

vrijdag 06 mei 2016 13:54:14

Toyota Australië heeft vandaag in Sydney het doek getrokken van een spectaculair ogende conceptauto: de Toyota GT86 Shooting Brake. De sportcoupé biedt door zijn langere daklijn meer bagageruimte, terwijl de opvallende styling van de GT86 is gehandhaafd. Toyota heeft vooralsnog geen productieplannen.

Het unieke conceptmodel is ontwikkeld door het Product Design-team van Toyota Australië. Toen GT86-productmanager Tetsuya Tada tijdens een bezoek aan Australië in november 2014 een kleimodel van de shooting brake op schaal zag, was hij compleet verrast. “Ik vond het design zó goed dat ik mijn prototypemakers de opdracht gaf om de GT86 Shooting Brake te bouwen”, zegt Tada. Het studiemodel is compleet met de hand vervaardigd in Japan.

 

Kenmerkende styling
Typisch voor een shooting brake is het langere, licht aflopende coupédak. Het design van de GT86 leent zich perfect voor deze make-over. Het ontwerpteam heeft alleen de noodzakelijke aanpassingen verricht, zodat het unieke en pure karakter van de vierpersoons, achterwielaangedreven GT86 behouden is.

 

Lifestyle activiteiten
Dankzij de shooting brake-styling hebben de achterpassagiers meer hoofdruimte en is de bagageruimte flink toegenomen. Het dak van de GT86 Shooting Brake is met dragers geschikt voor het vervoer van lifestyle zaken als surfboards, fietsen en ski’s. Het prototype is volledig functioneel en heeft zich op diverse testcircuits van Toyota bewezen als een veelzijdige maar bovenal praktische sportcoupé.

 

Geen productieplannen Shooting Brake
Met het conceptmodel geeft Toyota aan welke mogelijkheden de GT86 heeft, ook al bestaan nu geen productieplannen. “We zeggen nooit nooit en ik zou het echt fantastisch vinden als de GT86 Shooting Brake in productie gaat”, zegt Tetsuya Tada. “De auto laat perfect Toyota’s passie zien voor het maken van auto’s die fun to drive zijn.”

 

Vernieuwde GT86 eind 2016 in Nederland leverbaar
De levering van de vernieuwde GT86 sportcoupé start eind 2016. De lichtvoetige sportauto oogt nog daadkrachtiger met een grotere, laag geplaatste luchtinlaat in de voorbumper. De LED-koplampen en richtingaanwijzers zijn opnieuw ontworpen. Ook de achterlichten zijn voorzien van LED-techniek. Grote lichtmetalen wielen met de spaken in een gedraaid profiel maken het agressievere voorkomen compleet.

 

Betere touch & feel voor interieur
Het interieur van de vernieuwde Toyota GT86 krijgt een betere touch & feel door onder meer nieuwe stoelbekleding met leder en alcantara en een met suède afgewerkte cockpit en dito portieren. De stoelen en het sportstuurwiel krijgen door zilverkleurige stiksels een rijkere uitstraling. De naaf van het stuurwiel is voorzien van het inmiddels bekende 86-logo, waarin de zuigers van de boxermotor herkenbaar zijn. Prijzen en specificaties maakt Toyota later bekend.

Toyota onthult GT86 Shooting Brake
Toyota onthult GT86 Shooting Brake
Toyota onthult GT86 Shooting Brake
Er zijn nog geen reacties. Plaats een reactie door op bovenstaande button te klikken.
Specificaties
Auto: Toyota GT86 Shooting Brake
Automerk: Toyota
Automodel: GT86
Uitvoering: Shooting Brake
Modeljaar: 2016

Toyota
Toyota Motor Corporation, Toyota Jidōsha Kabushiki- gaisha) is gemeten naar de beurswaarde (2007) de grootste autofabrikant ter wereld. De Japanse onderneming maakt deel uit van de Nikkei 225. Qua verkoopaantallen neemt Toyota sinds 2007 wereldwijd de eerste plaats in, nog voor General Motors.
Meer Toyota nieuws
Stijlvolle nieuwe Toyota Corolla Touring

Toyota C-HR 1.8 Hybrid AdventureAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijkenAuto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Autoliefhebber.com | © 1998-2019 Contact: Autoliefhebber.com | Sponsor: Creeperz game merchandise, Qlik Sense downloaden, Power BI