Toyota onthult de GT 86

Toyota onthult de GT 86

dinsdag 23 april 2013 11:04:34

Wekenlang hebben wij de media platgegeooid deze spybeelden laten zien van de Toyota "FT86". Nu is hij onthuld! Hij heet GT 86 en zet Toyota opnieuw op de kaart als maker van extreem dynamische sportauto’s. Deze week onthult Toyota op de Tokyo Motor Show de opvolger van iconen als de AE-86, de Celica, MR2, Sports 800 – en in zekere zin ook van de 2000 GT en Supra. De berijder van de achterwiel aangedreven GT 86 commandeert via zijn rechtervoet een hoogtoerige 2-liter boxermotor met 200 pk.

De aspiraties van Toyota met dit model blijken ook uit het feit dat de GT 86 wordt gebouwd op een volledig nieuw ontwikkeld sportonderstel. De prijs van de GT 86 wordt begin volgend jaar bekend gemaakt. Rijden kan medio 2012.

Toyota wil een vette glimlach op het gezicht van elke bestuurder van een GT 86 toveren. De nieuwe sportscar van Toyota is dan ook ontwikkeld om een flinke dosis rijplezier te geven. Aandrijflijn, onderstel, zitpositie, stuurgevoel, weggedrag, prestaties, uitrusting: de GT 86 moest niet alleen een nieuw model worden, maar ook een waardig opvolger van zijn sportieve voorgangers. En dus ligt de lat hoog.

F1-aerodynamica voor optimale downforce en grip

Het eerste dat aan de buitenkant opvalt, is dat de carrosserie van de GT 86 bijzonder compact is. De sportauto is nog geen 1,29 meter hoog en 4,24 meter lang. De huid van de auto is strak om het chassis gevouwen. Bij het ontwikkelen van de carrosserie is dan ook met (meer dan) een schuin oog gekeken naar de aerodynamische lessen die Toyota heeft getrokken uit haar Formule1-tijd. Het geeft de GT 86 veel downforce en grip; ideale ingrediënten voor stuurplezier.

 

Interieur onderstreept sportieve inborst van de GT 86

Achter het stuur, wordt de sportieve inborst van de auto verder onderstreept. De chauffeur houdt een lekker klein stuur in handen, laat zijn voeten rusten op lichtmetalen pedalen, en zit extreem laag in de auto. Zijn ogen vallen op de centraal in het instrumentarium geplaatste toerenteller en als ‘ie de GT 86 met automaat heeft besteld, bedienen zijn vingers de schakelflippers achter het stuur. Twee kuipstoeltjes, carbon delen. zwarte hemelbekleding, zwart leder met rode stiksels, een kort naast het stuur geplaatste versnellingspook en tuimelschakelaars moedigen de bestuurder verder aan om de GT 86 bij het nekvel te grijpen.

 

Lage zitpositie, laag gewicht, laag zwaartepunt

Eenmaal in beweging wordt dat gevoel alleen maar versterkt. Door de lage zitpositie en de laag gemonteerde boxermotor, ligt het zwaartepunt van de toch al lichtgewicht GT 86 op slechts 47,5 centimeter boven het wegdek. Ook de gewichtsverdeling benadert dankzij de achterwielaandrijving en de zo ver mogelijk naar achteren geplaatste aandrijflijn het optimum: 53:47.

 

Boxermotor met Toyota D-4S technologie: meer vermogen en meer trekkracht

Dat leidt ertoe dat de inzittenden optimaal kunnen genieten van de kracht van de samen met Subaru ontwikkelde 2-liter boxermotor. Toyota rust het blok uit met gescheiden twin injectoren voor zowel directe als indirecte inspuiting onder hoge compressie van 12,5:1. Dit D-4S systeem zorgt voor een toename in vermogen en koppel over een breed toerengebied zonder concessies te doen aan verbruik en uitstoot. Daardoor levert de motor in de GT 86 200 pk (bij 7.000 tpm) en 205 Nm (bij 6.600 tpm). Desondanks zullen normverbruik en uitstoot trendzettend laag zijn.

 

Rijden op de limiet mogelijk door aangepaste elektronica

Het onderstel is gebouwd voor sportieve prestaties. Vóór maakt de GT 86 gebruik van MacPherson veerpoten en aan de achterzijde wordt een dubbele wishbone ophanging gemonteerd. Rijden op de limiet wordt bovendien niet gefrustreerd door al te enthousiast ingrijpen van de veiligheidsvoorzieningen als ABS en (een uitschakelbaar) VSC; deze werden speciaal voor de GT 86 aangepast.

 

Prijzen en specificaties worden pas in de eerste helft van 2012 bekend gemaakt. De GT 86 staat naar verwachting medio volgend jaar in de showroom.


1 reactie
Geen reacties
Reacties
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Toyota

Toyota autonieuws

Toyota Motor Corporation, Toyota Jidōsha Kabushiki- gaisha) is gemeten naar de beurswaarde (2007) de grootste autofabrikant ter wereld. De Japanse onderneming maakt deel uit van de Nikkei 225. Qua verkoopaantallen neemt Toyota sinds 2007 wereldwijd de eerste plaats in, nog voor General Motors.
Meer Toyota nieuws
Stijlvolle nieuwe Toyota Corolla Touring

Toyota C-HR 1.8 Hybrid AdventureAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com