Toyota Mirai waterstofauto 2015 in productie

Toyota Mirai waterstofauto 2015 in productie

maandag 17 november 2014 08:58:32

Akio Toyoda onthult de naam van auto van de toekomst: ‘Mirai’, dat toekomst betekent in het Japans. De Toyota Mirai is de nieuwe Fuel Cell auto, die morgen officieel wordt onthuld en volgend jaar in productie gaat. De Mirai markeert daarmee een keerpunt in de automotive industrie. De Toyota Mirai is Toyota’s inlossing van de belofte van een veiliger, groener en gemakkelijker wereld voor iedereen. De Fuel Cell auto – ook wel waterstofauto – heeft een cruising range van een conventionele auto, is binnen 5 minuten te tanken en stoot alleen maar waterdamp uit.

De Toyota Mirai is Toyota’s inlossing van de belofte van een veiliger, groener en gemakkelijker wereld voor iedereen. De Fuel Cell auto – ook wel waterstofauto – heeft een cruising range van een conventionele auto, is binnen 5 minuten te tanken en stoot alleen maar waterdamp uit.
 

Geen compromissen, geen schadelijke emissies
‘Dit is de auto die het je allemaal geeft, zonder enig compromis’, stelt Toyota President Akio Toyoda vast. ‘De Mirai is een zéér ruime vierzitter, waarmee je op één tank zo’n 300 mijl ver kunt rijden zonder dat er uit de uitlaat schadelijke stoffen komen. We beeldden ons een groene wereld in waarin auto’s niet langer afhankelijk zouden zijn van fossiele brandstoffen. Dat was een uitdagend, maar inspirerend doel. Maar vandaag is het werkelijkheid geworden.’

 

Waterstof is uit veel bronnen te produceren, zelfs afval
Akio Toyoda: ‘Onze Fuel Cell auto loopt op waterstof dat kan worden gewonnen uit vrijwel alles. Zelfs uit afval. We hebben een Fuel Cell auto gebouwd die uit een tank brandstof genoeg energie kan halen om een huishouden een hele week van energie te voorzien.’

 

Laag zwaartepunt
De president belooft dat de Mirai niet alleen vanuit milieuoogpunt leuk is om te rijden. ‘Ik ben niet alleen president bij Toyota, maar ook een testrijder. En ik kan u verzekeren: de Mirai is door zijn lage zwaartepunt en zeer dynamische rijeigenschappen fun to drive.’

 

De toekomst begint vandaag
Aan de techniek in de Mirai werkte Toyota al sinds 1992. De afgelopen jaren werden gebruikt om de Fuel Cell techniek in de praktijk te testen. Toyoda: ‘Hij heeft vele miljoenen testkilometers overleefd. Op openbare wegen, in de verzengende hitte, en in extreme kou. Hij heeft de zwaarste crash testen glansrijk doorstaan. We zijn er klaar voor. Voor ons is de Mirai dan ook niet zomaar een auto. Deze auto gaat écht het verschil maken. Het is een keerpunt in de automotive industrie. We kunnen de wereld beter maken. In een auto die beter is. De toekomst is hier. En ze heet Mirai.’


1 reactie
2 reacties
Reacties
H. Groet
Auto\'s met waterstof aandrijving is volgens bij het beste alternatief voor diesel- en gas-brandstof. Hybride Auto\'s en/of auto\'s met full Electra aandrijving veroorzaken bij de productie en aan het einde van de levenscyclus een veelvoud aan vervuiling. Helaas hoor je hierover niets in de autobladen.
Bam
Waterstof of niet, ik hoop dat er ook genoeg autorijders overblijven die kiezen voor uiterlijk. Ik snap niet waarom de meeste automodellen uit de Full hybride wereld ( en deze waterstof auto zeker) zo afwijkend ( lees = lelijk) moeten zijn. Waarom? Is dat technische noodzaak? Snap dit niet. Die voorbumper met luchthappers waar een hert doorheen kan.... Jammer.
Plaats een reactie door op onderstaande button te klikken. Wij accepteren geen scheldwoorden of racistische uitingen. Je persoonlijke mening wordt erg gewaardeerd!
Specificaties
Auto: Toyota Mirai
Op beurs: Los Angeles Auto Show 2014
Automerk: Toyota
Automodel: Mirai
Modeljaar: 2016
Toyota

Toyota autonieuws

Toyota Motor Corporation, Toyota Jidōsha Kabushiki- gaisha) is gemeten naar de beurswaarde (2007) de grootste autofabrikant ter wereld. De Japanse onderneming maakt deel uit van de Nikkei 225. Qua verkoopaantallen neemt Toyota sinds 2007 wereldwijd de eerste plaats in, nog voor General Motors.
Meer Toyota nieuws
Nieuwste model Toyota Land Cruiser

Stijlvolle nieuwe Toyota Corolla TouringAutoliefhebber.com is in 1999 gestart met eigenaar Armand van Amersfoort. Zijn grote liefde voor het bezoeken van autobeurzen en autoevenementen is aanleiding geweest om zelf online autonieuws te presenteren. Vanaf 2003 werken een vaste club vrijwilligers dagelijks aan het laatste autonieuws uit de grote autowereld voor 1.2 miljoen bezoekers per maand!. Ook onderzoeken wij de nieuwste autofeiten om snel online te zetten voor de grote club bezoekers. Content is erg belangrijk en ook de foto's van het autonieuws en andere autorubrieken moeten van topkwaliteit zijn. De vrolijke autogekken achter de website autoliefhebber zijn elke dag met veel plezier bezig met verzamelen, redigeren en content opmaken. Uiteraard met mooie en spannende fotobeelden.

 

Advertorials en gesponsorde blogs

Ook verzorgen wij advertorials/ads en gesponsorde artikelen voor kleine- en grote bedrijven in Europa. Denk aan Ikea, Caramba, Goodyear, Autoscout, Kroon-Oil motorolie. Ben je op zoek naar de vergelijkmachine voor verzekeringen dan is Overstappen.nl  een goede website om de prijs en voorwaarden goed te vergelijken. Wil je tips bij het Online auto verkopen kijk dan op speurders. Meer informatie over de verschillende trekhaken is Rameder een vergelijksite om rustig te bekijken


Auto nieuws

Sinds 1999 komen wij met dagelijks actueel auto nieuws en proberen wij het op een mooie en originele manier te tonen aan de bezoekers. Vanaf 2009 hebben wij ook een rubriek spyshots en daar verzorgen de spyfotografen erg veel en goed werk. Wekelijks komen er via onze redactie e-mails binnen met spyshots die zijn gemaakt door oplettende vakantiegangers, autoliefhebbers en mensen die onderweg zijn. Spyshots en spyvideo's zorgen voor veel reacties en gesprekstof voor ons en onze bezoekers. Leuk!

Contact en adverteren

Wilt u sponsor worden van Autoliefhebber? Adverteren op onze website? Of hebt u andere vragen? Neem dan contact op via info@autoliefhebber.com en wij nemen binnen 2 dagen contact met u op.

Autoliefhebber.com | © 1998-2020 Contact: Autoliefhebber.com